Aito ja kaunis parketti - 3 syytä valita parkettilattia

Aito ja kaunis parketti - 3 syytä valita parkettilattia

 

Lattianpäällyste on kodin sisustuksen perusta – on siis tärkeää, että se on sekä kaunis että helppohoitoinen. Puu on lattiamateriaaleista ekologisin, kaunein ja monipuolisin. Trendejä tulee ja menee, mutta laatu ja tyyli ovat aina muodissa. Puu on luonnollinen, kaunis, lämmin sekä mukavan tuntuinen jalan alla paljain jaloin kävellessä, joka tekee siitä miellyttävän osan sisustusta. Perinteisen mukavuutensa lisäksi puulla on lisäksi tutkimusten mukaan rauhoittava vaikutus.

Parketti on kaunis ratkaisu, mutta sen valitsemiseen on myös muita käytännönläheisempiä syitä. Kysyimme Kärhsin Eerik Kinnuselta näistä parkettilattian eduista ja syistä sen jatkuvaan suosioon sisustajien ja rakentajien keskuudessa.

 

1. Ekologinen ja pitkäikäinen lattiamateriaali

Puu on uusiutuva luonnonmateriaali ja ekologinen ratkaisu rakentamisessa. Vaikka puu on itsessään pehmeä materiaali, jota pidetään usein huonona puolena sen kuluvuuden kannalta, puun saa helposti suojattua erilaisilla käsittelyillä. Pintakäsittely suojaa ja säilyttää puun luonnollisen ilmeen ja tunnun, jolloin pehmeys toimii lattiamateriaalin etuna heikkouden sijasta.

Parketti on pitkäikäinen kodin lattia, jonka voi myös uudistaa ja kunnostaa hiomalla, jolloin lattian käyttöikä on entistä pidempi.

2. Turvallinen ratkaisu sisäilman kannalta

Puu on varma ratkaisu mm. hengitysongelmista kärsivien henkilöiden kannalta. Puun pölyttömyys ja hajuttomuus aiheuttavat hyvin vähän ärsytyksiä haju- ja pölyherkkyyksistä kärsiville. Puu saattaa alkuun haista hieman luonnollisuutensa vuoksi, mutta toisin kuin vahvasti käsitellyissä materiaaleissa, puun tuoksu hälvenee nopeasti pois.

Hajua suurempi vaikutus on materiaalin pölyttömyydellä – toisin kuin esimerkiksi laatta, puusta ei irtoa kulumisen myötä pölyä, joka voisi laukaista voimakkaita reaktioita allergikoissa.

3. Elävä, helposti muuntautuva design

Parketista löytyy tyylejä vintagesta eleganttiin, ja parketista on saatavilla harjattua, reunaviistettyä, mattaa ja kiiltävää versiota. Oletko miettinyt kotiisi rauhallisen hillittyä tai jonkinlaista rustiikkista tyyliä? Parketti on materiaali joka elää ja muuntautuu helposti erilaisiin ilmeisiin. Parketti on myös helposti sovitettavasti kaiken kokoisiin ja tyylisiin huoneisiin.

Puun elävyys muodostuu useasta eri tekijästä. Yksi syy siihen on värien luonnollinen vaihtelu, materiaalin oksat ja käsittelyn vaikutus pinnan väriin. Esimerkiksi puun hienovaraisia saadaan esiin petsaamalla ja erilaisilla pintakäsittelyillä. Puu materiaalina tuo luonnon sisälle ja koska lattia on kodin suurimpia yhtenäisiä pintoja, se tarjoaa monia mahdollisuuksia korostaa sisustuksen luonnonmukaista tunnelmaa.

 

Haluatko lisätietoja?

Tutustu Kährsin parkettivalikoimaan verkkokaupassamme tai tule paikanpäälle keskustelemaan kanssamme aiheesta lisää!