Cersaien messut 2021

Cersaien messut 2021

Lue asiantuntijoidemme terveiset, tutustu upeisiin messukuviin ja inspiroidu!

Olimme keraamisten laattojen sekä kylpyhuonetarvikkeiden Cersaie-messuilla, jotka järjestettiin 27.9-1.10. Italian Bolognassa vuoden tauon jälkeen. Viime vuonna tapahtuma peruttiin Covidin takia. Nyt näyttely järjestettiin, mutta järjestelyissä otettiin huomioon edelleenkin voimassaolevat poikkeukselliset olosuhteet: kaikki käyttivät kasvomaskeja ja käsidesiä kului.

Näytteillä oli paljon uusia laattasarjoja, värejä ja voimakkaita kuvioita. Vahvimmin nousivat esille kuviot ja värit: muuten rauhallista ympäristöä voi nykyisin rikastaa rohkeasti väreillä ja pintamateriaaleilla.

Kodin sisustajalle on nyt tarjolla värikkäitä ja koristeellisia vaihtoehtoja

 

Vihreän eri sävyt ovat nyt pinnalla, samoin pastellit ja murretut sävyt ovat trendikkäitä. Kokovalkoiselle sisustukselle voi siis vähitellen heittää hyvästit.

Vihreän eri sävyt olivat messuilla esillä

 

 

Erityisesti pienissä laatoissa on paljon eri värivaihtoehtoja ja useita eri muotoja. Sisustussuunnittelijamme Mari Huhtanen toteaa: ”Myös fan-laatat olivat piristäviä. Ne sopivat varmasti suomalaiseen kotiin”.

 

Värikkäät Fan-laatat piristävät tilaa

 

Saman laattasarjan eri kokoja ja muotoisia laattoja yhdistelemällä saadaan aikaan mielenkiintoisia lattia- tai seinäkokonaisuuksia. Tapettimaisilla laatoilla voidaan rakentaa tehosteseiniä tai niitä voidaan käyttää jopa reliefinä.

 

Puupanelia puolestaan voidaan käyttää sisustusratkaisuna seinissä, jopa laatan päällä. ”Puupaneeli toimii tehokeinona myös yhdessä seinässä ja tuo luonnonläheisyyttä kaupunkiasuntoon”, sanoo Laattaleevin Juha-Pekka Virkkunen.

 

Kivimäiset laatat

Kivimäiset laatat ovat olleet sisustajan suosiossa jo pitkään. Värisävyistä hiekka, luonnonvalkoinen, ruskea ja pehmeät harmaan sävyt ovat nyt suosittuja.

 

Saman laattasarjan struktuurilaatat elävöittävät tilaa

 

Cersaien näyttelyssä tänä vuonna kivimäisten laattojen joukossa oli uutuuksia, joissa laatan pinta muistuttaa kallion pintaa juonteineen ja värivaihteluineen. Pintakuvioinnissa on saatu hienosti jäljennettyä kiven tuntumaa. Lopputulos on upean luonnollinen. Näistä kerromme lisää myöhemmin syksyllä.

 

Marmoria useissa eri väreissä

Marmorikuvioisissa laatoissa on nyt monia värejä ja hyvinkin tummia sävyjä. Trendikästä vihreää näkyi myös marmorikuvioisissa laatoissa. Vaaleassa marmorissa ovat lämpimät sävyt suosiossa ja erityisesti kullanvivahde. Ruskean lämpimät sävyt tai musta marmorikuvioitu laatta valkoisine juonteineen on näyttävän näköistä. Kuviointi on entistä voimakkaampaa. Spa-henkiseen kylpyhuoneeseen tällainen marmorikuvioitulaatta sopii erityisen hienosti.

Marmorikuvioiset laatat pääsevät oikeuksiinsa isossa koossa

 

Sisustussuunnitelijamme Mari Huhtasen mielestä näyttävintä messuilla olivat suuret marmorikuvioidut laatat. Laatat pääsivät todella oikeuksiinsa korkeassa näyttelytilassa. 

Saimme Cersaien näyttelystä paljon uusia ideoita. Uutuuksista osa päätyy valikoimaamme syksyn mittaan! Kerromme näistä tulevissa blogikirjoituksissamme.