Habitare 2022

Habitare 2022

Habitare 2022

Kiitos kaikille messukävijöille!

Syksyn Habitare messut ovat nyt takanapäin. Parin vuoden tauon jälkeen järjestetyillä messuilla näytteilleasettajia oli nyt vähemmän kuin aiemmin - iloisia ja innostuneita näytteilleasettajia toki oli ja aina messuilta löytyy jotain näkemisen arvoista. 

 

Blogikirjoituksessamme kerromme lisää messutunnelmista ja kerromme uusista tuulahduksista sisustusmaailmassa.

Tänä vuonna messuilla monella osastolla korostettiin vastuullisuutta, ekologisuutta ja kotimaisuutta. Woodion tuotteet toimivat hyvänä esimerkkinä innovatiivisesta ajattelusta ja ympäristöystävällisyydestä. Suomessa valmistettu Woodio on materiaaliltaan puuhaketta ja hartsipohjaista sidosainetta. Kyseisissä tuotteissa suomalaisen työ, muotoilu ja kädentaidot näkyvät hienosti.

 

Woodion tuotteissa näkyy hienosti suomalaisen työ, muotoilu ja kädentaidot.

 

Habitare tarjosi tänäkin vuonna visuaalisia elämyksiä ja mahdollisuuden nähdä erilaisia sisustustyylejä. Vahvimmin tällä hetkellä nousevat sisustuksessa esille luonnonläheisyys, skandinaavinen tyyli, valon ja ilmavuuden tuominen osaksi sisustusta sekä levollisen ympäristön rikastaminen rohkeilla väreillä ja sävyillä. 

Yleisesti luonnonläheisyys näkyi esillä olleiden tuotteiden muotoilussa, vaaleissa väreissä sekä käsityömäisessä viimeistelyssä.

 Luonnonläheisyys näkyy  tuotteiden muotoilussa, vaaleissa väreissä sekä käsityömäisessä viimeistelyssä.

 

Puu on näkyy sisustusratkaisuna nyt esiin huonekalujen lisäksi seinissä. "Puu toimii tehokeinona myös yhdessä seinässä tuoden luonnonläheisyyttä vaikkapa kaupunkiasuntoon”, Laattaleevin Juha-Pekka Virkkunen kommentoi.

 
 Ohessa puuta käytetty tyylikkäissä valaisimissa

Mitä uutta nähtiin 

Esillä olleiden tuotteiden värikkäät vaikutteet tulevat nyt pääasiassa myös 1970- ja 80-luvuilta. Sohvissa ja nojatuoleissa nähtiin iloisen värisiä verhoiluja, kuoseissa tuttu ja turvallinen harmaa on vaihtunut iloisiin ja pirteisiin sävyihin. Värikkällä pintamateriaaleilla saadaan piristettyä levollista tilaa ja tuotua tilaan oma persoonallinen näkemys. 

Vastapainona väreille on tarjolla vaaleaa puuta em. sohvapöydissä, tasoissa ja valaisimissa. Yksinkertainen muotoilu ja luonnonmateriaalit tuovat puolestaan sisustukseen ripauksen Japandi-tyyliä. Sisustuksessa voidaan leikkiä vaalean ja tumman kontrasteilla: jos tausta on vaalea, sen päällä voidaan käyttää tummaa tehostetta.

Luonnonmateriaalit tuovat puolestaan sisustukseen ripauksen Japandi-tyyliä. 

Laattaleevin osastolla

 

Kiinnostusta herättivät tanskalaisten Halskovin ja Dalsgaardin suunnittelemat Damixan Silhouet-sarjan suihkut ja hanat. Sarjan suihkuja on kromin lisäksi saatavana valkoisena, matta mustana, harjattuna kuparina, ja kirkkaana messinkinä.

Damixa hanoissa ja suihkuissa on kiinnitetty huomiota kauniin muotoilun lisäksi energian säästöön ja käyttömukavuuteen.

 

Silhouet-sarjan matta musta kattosuihku on tarjouksessa lokakuun loppuun asti. Suihkut käyvät hyvin eri tyylisiin kylpyhuoneisiin: laatat voivat olla marmorikuvioituja kivimäisiä tai betonimaisia.

Samoin Sentakian pyyhekuivaimet olivat esillä Laattaleevin osastolla ja tuotteet ovat myös tarjouksessa tämän viikon loppuun.

Laatoista esillä oli Terratintan upeat sarjat Microcosmi, Materici ja Memorie. Samoin uutuutena esiteltiin Hexa mosaiikin isoveli Hexa Matt.

 
Uutuuksista kerromme lisää Italiassa pidettävien Cersaien messujen jälkeen.
 
 

Seuraavana vuorossa Italia

Seuraavana vuorossa ovatkin Cersaie-messut Bolognassa, Italiassa. Siellä vierähtääkin muutama päivä, ovat niin isot. Kokemuksista ja tunnelmista kerromme myöhemmin!