Keittiötrendejä vuonna 2020

Keittiötrendejä vuonna 2020

Viimeisimmistä sisustustrendeistä löytää helposti inspiraatiota ja hyviä ideoita keittiön suunnitteluun. Tänä vuonna keittiöissä panostetaan käytännöllisyyteen, ekologisuuteen ja ergonomisuuteen.

 

Vuoden 2020 keittiötrendit korostavat keittiön toiminnallisuutta. Tavarat ovat piilossa ja pinnat helppohoitoisia. Keittiö halutaan pitää puhtaana muutamalla pyyhkäisyllä. Keittiökalusteissa valkoinen saa haastajakseen nyt harmaan eri sävyt.

Samoin tummat ja rauhoittavat värit keittiössä ovat toinen vahva trendi, jota suositaan tänä vuonna.

Maanläheisten sävyjen rinnalla nähdään keittiössä katseenvangitsijoina lämpimiä metallisävyjä. Kulta, messinki ja kupari näkyvät keittiön vetimissä, hanoissa ja altaissa.

Eri sävyjen yhdistäminen keskenään on edelleen trendikästä. Harmaan sävyjä käytetään yhdessä vaalean puun, vihreän, sinisen, violetin tai ruskean kanssa.

Näin keittiöön luodaan erityisen tunnelmallinen sävymaailma.

 

Maanläheisyyttä ja kodikkuutta

Harmaiden eri sävyjen rinnalle nousee yhä voimakkaammin ruskean ja beigen lämpimät ja taitetut sävyt. Nämä korostavat maanläheistä tyyliä ja tuovat sisustukseen lämpöä ja kodikkuutta.

Lämpimät, mausteiset sävyt kuten sinapinkeltainen, luumu tai poltettu oranssi sopivat hyvin tehosteeksi beigeen.

Pantone valitse vuoden 2020 väriksi sinisen nimeltä Classic Blue, eli klassinen sininen. Sininen sopii hyvin yhteen beigen kanssa ja värinä sininen sopii suomalaisten kotien värimaailmaan.

Tikkurila puolestaan valitsi vuoden 2020 väriksi lämpimän ja aurinkoisen sitruunan, tarkalleen ottaen H300 Lemonaden.

Tämä keltainen on helposti lähestyttävä värisävy, jolla kodin tai keittiön sisustusta saadaan pehmennettyä. Sitruunainen lemonade on raikas, iloinen ja maanläheinen väri, joka sopii hyvin esimerkiksi tummiin keittiökalusteisiin.

 

Keittiön välitila

Erilaisilla välitilaratkaisuilla on helppoa luoda keittiöön ilmettä. Suosittu vaihtoehto on laatta. Ideoita laatoitukseen on lukematon määrä: klassisen kauniista fasettireunaisesta laatasta värikkääseen mosaiikkilaattaan.

”Keittiöstä halutaan tehdä yksilöllinen”, sanoo sisustussuunnittelijamme Mari Huhtanen. Keittiön välitilaan voidaan valita suurta marmorikuvioitua laattaa tai muutoin suurta laattaa, missä pinta on yhtenäinen ja tasainen.

Toisaalta välitilaan voidaan valita mosaiikkilaattaa, jolla piristetään keittiötä. Mari Huhtasen mielestä erityisesti upea pystyladonta työtason yllä sykähdyttää.

 

Ekologisuus

Vuonna 2020 sisustuksen punainen lanka on ekologisuus. Kotiin ja sisustukseen valitaan tuotteita niiden hiilijalanjäljen perusteella ja kestävää kehitystä tukien. Laattalattia on ekologinen vaihtoehto ja näyttävän näköinen, se antaa kauniin vaikutelman koko talolle. Värisävyissä suositaan neutraaleja sävyjä.

Avoin keittiö yhdistyy harmonisesti muihin tiloihin osaksi olohuonetta. Erillisissä keittiöissä laattalattia voi olla myös sisustuksellinen elementti: laatoilla voidaan myös leikkiä sisustuksessa.