Kevään 2022 laattauutuuksia

Kevään 2022 laattauutuuksia

Tässä blogikirjoituksessa kerromme Laattaleevin uutuuslaatoista. Laatat löytyvät myös verkkokaupastamme.

Betonimaiset laatat edelleen suosittuja

Sävyt ovat nykyisin perusharmaata lämpimämpiä ja maanläheisempiä. Laattakoko on myös kasvanut. Isoilla laatoilla ja samansävyisillä saumoilla saadaan tilan yleisilmeestä rauhallinen, vaikka itse laatan kuviointi olisikin eloisaa.  Suuret laatat ja vähäisempi saumojen määrä helpottaa myös laattojen puhtaanapitoa.

Betonimaisen laatan pinnassa on nykyisin myös kivimäistä struktuuria. Esimerkkinä Marca CoronaMultiforme ja Multiforme Inciso koossa 40x80cm ja kahdessa lämpimän beigen sävyssä. Nämä laatat ovat mattapintaisia ja betonimaisia. Inciso laatassa on lisäksi harjattu strukturimainen pinta. Multiformen ja Multiforme Incison laattoja voi helposti yhdistellä keskenään.

Tästä linkistä lisää tietoa Multiforme-laatoista

 Marca Coronan Multiforme-laatta sopii hyvin kylpyhuoneisiin

 

Marmori- ja kivikuviointi laatassa entistä näkyvämpää

Syksyllä Cersaien näyttelyssä 2021 vahvimmin nousivat esille kuviot ja värit. Marmorikuvioitu ja kivimäinen laatta ovat edelleen suosittuja. Marmorikuvioitu laatta on nykyisin värikästä: vihreä ja sininen ovat tulleet perinteisten valkoisen, harmaan ja beigen rinnalle. Marmorikuvioiduille laatoille tyypilliset juonteet ovat aiempaa selkeämpiä.

Ceramica Magicalta uutuus laattasarja on Microcosmi. Microcosmin laatoissa marmorijuonteet ovat selkeitä.  Laattaleevin verkkokaupassa olevat Calcatta Macchia Antica-laatat kuuluvat Ceramica Magican uuteen Microcosmi-laattasarjaaan. Sarjan muut kuosit tulevat verkkokauppaamme kesän alkupuolella. Oheisesta linkistä Microcosmi-laattojen tuotesivulle

 

Laattaleevi_microcosmi

Lattiassa ja seinässä käytetty Microcosmi-sarjan Calcatta Macchia Antica-laattaa

Laattaleeville on kotiutunut uutuutena italialaisen laattavalmistajan, Marca Coronan, Foyer Pure marmorikuvioinen laatta. Tätä laattaa on saatavana heti varastostamme mattana ja kiiltävänä koossa 60x60cm. Muita kokoja, esim. 120x120cm on saatavana tehdastilauksena. Toimitusaika tehdastilaustuotteille on noin 4 viikkoa. Oheisesta linkistä Foyer Pure-laattaan. 

 

 

Betonimaisten isokokoisten laattojen rinnalla tehostelaattoja

 

Pieniä suorakaiteen muotoisia laattoja on perinteisesti käytetty keittiön välitilassa. Suorakaiteen muotoisia laattoja voidaan käyttää myös moneen muuhunkin. Ne toimivat hyvin esimerkiksi suurten laattojen vastapainona  tehosteseinänä. Laatat voidaan latoa pystyyn, vaakaan tai kalanruotoladontaan ja ne piristävät sisustuksen yleisilmettä.

Pehmeät murretut sävyt ovat tuovat mieleen luonnon: rauhoittavat metsät ja hiekkarannat. Voimakkaammat sävyt toimivat hyvänä kontrastina betonimaiselle tai kivimäiselle laatalle. Tällä hetkellä suosittuja ovat sinisen ja vihreän eri sävyt. 

 

Italialaiselta Sartorialta on tullut markkinoille useampi uusi laattasarja

 

Memorie-sarja on Italialaisen Sartorian valmistama  kiiltäväpintainen laatta koossa 6.5x13cm. Laatassa on 14 tyylikästä sävyä, joita voi yhdistellä keskenään.  Lue lisää Memorie-laattasarjasta

 Memorie-sarjan laatat ovat eläväreunaisia ja kauniin loimupintaisia

 

Tint-sarja on myös Sartorian mattapintainen laatta. Laatan koko on 5.2.x16cm. Pehmeät pastellimaiset sävyt tulevat hyvin esille laatan mattapinnassa. Sarjassa on 8 väriä, joita voi yhdistellä keskenään. Tutustu Tint-sarjan laattoihin

 

 Tint-sarjan laatat käyvät hyvin esimerkiksi keittiön välitilaan

 

Materici-sarja koostuu 8 eri sävystä. Laatan koko 6x25cm.Värivalikoima vaihtelee neutraaleista sävyistä eloisaan vihreään. Kauniit värit ja käsityömäinen ulkonäkö yhdistyvät hienosti tässä laattasarjassa. Laatta käy hyvin yhteen Microcosmi-sarjan marmorikuvioisten laattojen kanssa.

 

 Materici-laatta käy hyvin yhteen Microcosmi-sarjan laattojen kanssa

 

Tbrick-sarja

TBrick sarjan värien monipuoliset vivahteet tulevat hyvin esille laatan kiiltävälasitteisessa pinnassa. Sarjassa on 12 väriä, joita voi yhdistellä keskenään. Laatan koko 5.2x16cm. Verkkokaupan Tbrick-laatat löytyvät täältä.

 

 TBrick-sarjassa värin eri vivahteet tulevat hyvin esille seinäpinnassa

 

Decorata-sarja on  mattapintainen laatta. Laatan koko15x15cm mahdollistaa laatan käyttämisen pesuhuoneisiin ja kodinhoitohuoneisiin (kaatolattioihin). Sävyt tulevat hyvin esille laatan mattapinnassa. Sarjassa on 3 perusväriä: valkoinen (bianco), harmaa (grigio) sekä sinertävä (azzurro), joita voi käyttää yksinään tai yhdistellä koristeellisten Decorata-sarjan sävyjen kanssa. Koristeellisia laattasävyjä on sarjassa 12. Tutustu Decorata-laattasarjaan

Decorata-sarjan laattoja voi yhdistellä keskenään. Lopputulos on pirteä  ja persoonallinen. Laatat käyvät hyvin esim. kodinhoitohuoneeseen.