Kylpyhuonetrendit vuonna 2023

Kylpyhuonetrendit vuonna 2023

Nyt, kun ollaan vuoden 2023 alussa, on hyvä aika kertoa tämän vuoden kylpyhuonetrendeistä. Yleisilmeeltään kylpyhuone on tänä vuonna selkeä ja yksinkertainen. Kivimäiset laatat ovat suosittuja samoin vaaleat, harmaan lämpimät sävyt: hiekka ja greige.

Kuvassa kaunis kivimäinen uutuuslaatta  Pietra di Marais

 

Väriä kylpyhuoneeseen

 

Täysin valkoisesta kylpyhuoneesta ollaan vähin erin luopumassa ja kylpyhuoneet ovat aiempaa värikkäämpiä. Kylpyhuoneeseen voidaan lisätä värikkäitä elementtejä esim. kylpyhuonetekstiilejä tai tarvikkeita piristämään yleisilmettä ja tekemään kylpyhuoneesta persoonallinen.

Kylpyhuoneessa voidaan leikitellä värivalinnoilla. Väreistä suosituimpia ovat edelleen vihreän eri sävyt, vaaleasta tummanvihreään. Samoin maanläheiset murretut ja vanhan roosan sävyt ovat nyt kysyttyjä.

 Vihreä on edelleen suosittu väri sisustuksessa. Kuvassa Materici sävy Foresta

 

Isot laatat ja niihin sopiva saumaväri tekevät kylpyhuoneen ilmeestä harmonisen

 

Suuret laatat ovat olleet markkinoilla jo muutaman vuoden ajan ja suuntaus on edelleenkin sama. Nykyaikaisen pitkänmallisen linjalattiakaivon ansiosta suurten laattojen käyttäminen on mahdollista myös kylpyhuoneiden lattiapinnoilla.

Isoilla laatoilla ja laattoihin sopivalla saumavärillä tehdyt pinnat lisäävät kylpyhuoneen rauhallista vaikutelmaa, vaikka itse laatan kuviointi olisikin eloisa.

Suuremmissa laatoissa saumojen määrä on luonnollisesti vähäisempi – tämä helpottaa kylpyhuoneen puhtaanapitoa.

 

 Kuvassa Arkistyle-sarjan laattoja

 

Ladontaan luovuutta

Ladonnassa voi käyttää luovuutta vuonna 2023. Kapeiden laattojen pystyladonta on edelleen suosittua kylpyhuoneessa vaikkapa tehosteseinänä. Saman laattasarjan erikokoisia laattoja voidaan yhdistellä ladonnassa (käyttää ns. moduuliladontaa). Lue ladonnoista blogikirjoituksestamme lisää...

 Kuvassa Sartorian Vernici-sarjan laatta sävy White xmas

 

Marmorimainen laatta on aiempaa värikkäämpää

Marmorikuvioitu laatta seinässä ja lattiassa tekee ilmeestä yhtenäisen ja samalla se luo kylpyhuoneeseen ylellistä spa-henkistä tunnelmaa.

Kuvassa Ava Ceramican Onice Iride laattasarjan sävy Avorio

 

Marmorikuvioitu laatta on nykyisin värikästä: vihreä ja sininen ovat tulleet perinteisen valkoisen, harmaan ja beigen rinnalle. Myös marmorikuvioiduille laatoille tyypilliset juonteet ovat aiempaa selkeämpiä.

 

Kuvassa Vallelunga &Co:n Luce Oro Lusso 

 

Erilaiset rimaseinät tai -katot ovat ilmestyneet kylpyhuoneisiin

Erilaiset rimaseinät tai -katot ovat ilmestyneet kylpyhuoneisiin. Yksi suosittu yhdistelmä on esimerkiksi pesutilan yhtenäisten laattapintojen rikkominen puurimotuksella. Puupintaa voi myös tuoda sisustukseen pienten elementtien avulla: allaskaapin nupit, pyyhekoukut ja pienesineet voivat olla puisia.

Kylpyhuonetrendit suosivat edelleen metallin sävyjä hanoissa ja suihkuissa. Trendikkäitä sävyjä ovat muun muassa kupari, pronssi, messinki ja kulta.

Sävyyn sopivat vetimet ja hanat tekevät kokonaisuudesta modernin ja viimeistellyn. Mustat hanat ja suihku toimivat upeina tehosteina myös minimalistisessa valkoisessa kylpyhuoneessa: ne tekevät kokonaisilmeestä näyttävän ja graafisen.

 

Kylpyhuonekalusteissa hillitty luonnonmukaisuus on yksi vuoden 2023 trendeistä

Kylpyhuonekalusteiden on oltava esteettisiä, käytännöllisiä sekä myös kestäviä. Tärkein edellytys kylpyhuonetuotteiden pitkäikäisyydelle on laatu. Kalusteiden tulee kestää kosteutta ja niissä on syytä olla laadukas pintakäsittely, joka helpottaa puhdistusta. Jo kalusteita hankittaessa voit varmistaa, että ne on valmistettu ympäristöystävällisestä materiaalista.  

Kuvassa Svedbergsin Epos

Myös peilit toimivat kylpyhuoneessa sisustuselementteinä. Pyöreät peilit ovat nyt suosittuja, ne luovat tilaan pehmeyttä. Monissa peileissä on myös jo itsessään LED-valot, joiden epäsuorasti tuleva valo korostaa esimerkiksi laattojen pintastruktuuria.

 

Haluatko lisätietoa? Ota yhteyttä Laattaleevin asiantuntijoihin. Me autamme sinua. Palvelemme myös verkkokaupan chatissa.