Myymälämme on avoinna ma klo 8-19, ti-pe klo 8-18, la 9-14, su suljettu. Varasto avoinna ma-pe 7-17, la 9-14, su suljettu. 

Laatat sisustuksessa - vinkit sopivien laattojen valintaan

RSS
Laatat sisustuksessa - vinkit sopivien laattojen valintaan

Minkä tyyppiset laatat ovat suosittuja juuri nyt? Miten laattoja voi hyödyntää sisustuksessa? Kysymyksiimme vastasi sisustussuunnittelija Marika Kurki.

 

Luonnonläheiset sävyt

Perinteisesti kylpyhuoneissa ja muissa tiloissa on viime vuosina suosittu yksivärisiä pintoja, erityiseesti kiiltävää valkoista ja mustaa laattaa. Viime aikoina suosioon ovat kuitenkin nousseet eläväpintaiset laatat.

Tällä hetkellä laattoihin haetaan inspiraatiota erityisesti luonnosta”, kertoo Kurki. Harmaan ja valkoisen sävyt sekä hiekka, sininen ja muut luonnonläheiset värit ja pinnat ovat juuri nyt suosittuja. Näiden lisäksi eläväpintainen betonilaatta miellyttää monen silmää. Betonijäljitelmälaatat ovatkin nykyään todella aidonnäköisiä upotettuine rosterinappeineen.

Betonijäljitelmälaattaa (Betontech Grey, Terratinta)

Myös painetut vintage- ja marokkolaistyyliset kuviot ovat suosittuja kylpyhuoneen tai esimerkiksi pikku-wc:n elävöittäjinä.

Kuvioitua laattaa kylpyhuoneen elävöittäjänä

 

Erilaisten muotojen ja kokojen yhdistely

Myös laattojen koot ovat kasvaneet. Tällä hetkellä suosittua onkin yhdistellä toisiinsa saman sarjan laattoja eri kokoluokissa ja muodoissa luoden mielenkiintoisia kontrasteja. Hunajakenno- ja salmiakkikuviot ovat myös nostaneet päätään pitkän hiljaiselon jälkeen. Tällä hetkellä kylpyhuoneessa onkin mahdollista leikitellä yhdistelemällä eri värejä ja muotoja toisiinsa. 

Erilaisia muotoja ja kokoja

 

Puukuviointi

Kurjen mukaan yksi vahvimmista nousijoista viime syksyn Italian laattamessuilla oli laattojen puukuviointi. Puujäljitelmälaattoja on ollut markkinoilla jo vuosia, mutta aiemmin ne myös näyttivät vahvasti jäljitelmiltä. Enää eroa aidon ja jäljitelmän välillä ei kuitenkaan pysty silmällä erottamaan. ”Puujäljitelmälaatat istuvat todella hyvin myös suomalaiseen sisustukseen”, toteaa Kurki.

Puujäljitelmälaattojen pinnat ovat struktuurisia ja samettisia, joten ne ovat todella laadukas ja toimiva vaihtoehto esimerkiksi tiloissa, joissa puulattia ei niin hyvin toimisi. Puujäljitelmälaattoja, jotka tunnetaan myös nimellä puukuviolaatta, saa nykyään myös kaiken kokoisina, jopa 240cm pitkinä, vastaten ihan aitoa lattialankkua. 

Puujäljitelmälaatta

 

Kaunista ja käytännöllistä

Yhtenä suurimmista trendeistä Kurki mainitsee myös sen, että nykyään kuluttajat kiinnittävät entistä enemmän huomiota kylpyhuoneen toimivuuteen, puhdistettavuuteen ja käytännöllisyyteen. Kylpyhuoneen täytyykin olla sekä hyvännäköinen että mahdollisimman käytännöllinen ja toimiva kokonaisuus, joka myös kestää aikaa. Tämä asettaa tietysti suuria vaatimuksia kylpyhuoneen suunnitteluun, joka onkin syytä tehdä huolellisesti yhdessä alan ammattilaisen kanssa.

Kaunista ja käytännöllistä (kuva: Marika Kurki)

 

Laatat muussa sisustuksessa

Nykyään laattoja käytetään paljon muuallakin kuin kosteissa tiloissa, kuten keittiössä, terasseilla ja eteisessä sekä muissa kovan kulutuksen tiloissa. Näissä tiloissa laatta toimiikin kestävyytensä ja huoltovapautensa ansiosta loistavasti.

Laatoista on mahdollista rakentaa myös tehosteseiniä oleskeluhuoneisiin ja keittiöihin. Laatat toimivatkin sisustuksessa kolmiulotteisuutensa ansiosta erittäin hyvin, luoden mielenkiintoisia kokonaisuuksia ja yksityiskohtia. Laatta onkin monesti paljon vaikuttavampi sisustuselementti kuin pelkkä sileäpintainen tapetti.

Tehosteseinää olohuoneessa (kuva: Marika Kurki)

 

Haluatko lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista ja laattojen valinnasta?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista sekä laattojen valinnasta. Voit myös tutustua laattojen erilaisiin tunnelmiin verkkokauppamme kokoelmat-osiossa tai ottaa meihin yhteyttä - autamme sinua löytämään juuri sinun projektiisi sopivat laatat!

  

Linkki Marika Kurjen blogiin

Edellinen kirjoitus Seuraava kirjoitus

  • Laatta Leevi
Kommentit 0
Jätä kommentti
Nimi:*
Sähköposti:*
Viesti: *

Huomio: kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

* Pakolliset kentät