Laatat sisustuksessa - uusimmat trendit

Laatat sisustuksessa - uusimmat trendit

 Kokosimme tämän vuoden viimeiseen blogikirjoitukseen ajatuksia, minkälaiset laatat ovat juuri nyt suosittuja. Sisustussuunnittelijamme Mari Huhtanen vastaa kysymykseemme, miten laatoilla luodaan persoonallinen koti. 

 

 Luonnonläheiset sävyt

 

Aiemmin kylpyhuoneissa ja muissa tiloissa on suosittu yksivärisiä pintoja erityiseesti kiiltävää valkoista ja mustaa laattaa. Viime vuosina suosioon ovat kuitenkin nousseet betonimaiset, sekä viime aikoina marmorikuvioidut ja kivimäiset laatat.

Laattoihin haetaan inspiraatiota erityisesti luonnosta”, kertoo Huhtanen. Harmaan ja valkoisen sävyt sekä hiekka ovat nyt suosittuja. Muut luonnonläheiset värit ovat myös pinnalla, erityisen suosittuja ovat olleet vihreän eri sävyt (metsänvihreä tai vaaleampi vihreä). Näiden lisäksi eläväpintainen betonilaatta miellyttää monen silmää.

 

 

Betonijäljitelmälaattaa (kuva: JH Design)

 

Puujäljitelmälaattoja on ollut markkinoilla jo vuosia, mutta aiemmin ne myös näyttivät vahvasti jäljitelmiltä. Enää eroa aidon ja jäljitelmän välillä ei kuitenkaan pysty silmällä erottamaan. Puujäljitelmälaattojen pinnat ovat struktuurisia ja samettisia, joten ne ovat todella laadukas ja toimiva vaihtoehto esimerkiksi tiloissa, joissa puulattia ei niin hyvin toimisi. Puukuviolaattoja saa nykyään useina eri sävyinä ja 120cm pitkinä.

Painetut vintage- ja marokkolaistyyliset kuviot ovat suosittuja. Niitä käytetään etenkin keittiön välitilassa ja lattiassa. Myös kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa tai pikku-wc:ssä näkee kuviolaattoja tilaa elävöittämässä.

 

 

 

 Kuvioitu laatta eteisen lattiassa pirstää tilaa (Kerala Gris)

 

Erilaisten muotojen ja kokojen yhdistely

Laattojen koot ovat kasvaneet. Tällä hetkellä suosittua onkin yhdistellä toisiinsa saman sarjan laattoja eri kokoluokissa ja muodoissa luoden mielenkiintoisia kontrasteja. Hunajakenno- ja salmiakkikuviot ovat myös nostaneet päätään pitkän hiljaiselon jälkeen. Tällä hetkellä kylpyhuoneessa onkin mahdollista leikitellä yhdistelemällä eri värejä ja muotoja toisiinsa. 

 

Erilaisia muotoja ja kokoja (Kos, Kos Mosaic Freccia 3D)

 

Kaunista ja käytännöllistä

Nykyään kuluttajat kiinnittävät entistä enemmän huomiota kylpyhuoneen toimivuuteen, puhdistettavuuteen ja käytännöllisyyteen. Kylpyhuone on tyylikäs ja mahdollisimman toimiva kokonaisuus, joka myös kestää aikaa. Tämä asettaa tietysti suuria vaatimuksia kylpyhuoneen suunnitteluun. "Suunnittelussa kannattaa käyttää apuna sisustussuunnittelijaa", toteaa Mari Huhtanen. 

 

 

Kaunista ja käytännöllistä 

 

Laatat muussa sisustuksessa

Nykyään laattoja käytetään paljon muuallakin kuin kosteissa tiloissa. Laatat sopivat hyvin eteistiloihin, oleskelutiloihin ja terasseille. Näissä laatta toimii loistavasti kestävyytensä ja helppohoitoisuutensa ansiosta.

Keittiössä laattaa on perinteisesti käytetty keittiön välitilassa, mutta nykyisin, jos keittiössä ei ole yläkaappeja, keittiötiloissa laatat voidaan nostaa korkeammalle isommaksi pinnaksi.  

Laatoista on mahdollista rakentaa myös tehosteseiniä oleskeluhuoneisiin ja keittiöihin. Laatat toimivatkin sisustuksessa kolmiulotteisuutensa ansiosta erittäin hyvin luoden mielenkiintoisia kokonaisuuksia ja yksityiskohtia. Laatta onkin monesti paljon vaikuttavampi sisustuselementti kuin pelkkä sileäpintainen tapetti. Laatoilla voi leikitellä: niitä voidaan käyttää esimerkiksi makuuhuoneen tai olohuoneen seinämateriaaleina, eikä niiden tarvitse aina ulottua lattiasta kattoon.

 

 

 Tehosteseinää olohuoneessa

Haluatko lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista ja laattojen valinnasta?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista sekä laattojen valinnasta. Voit myös tutustua laattojen erilaisiin tunnelmiin verkkokauppamme seinälaatat-osiossa tai ottaa meihin yhteyttä - autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivat laatat!