Myymälämme on avoinna ma klo 8-19, ti-pe klo 8-18, la 9-14, su suljettu. Varasto avoinna ma-pe 7-17, la 9-14, su suljettu. 

Blogi — Laatta Leevi

RSS
Tervetuloa Laattaleevin blogiin

Tervetuloa Laattaleevin blogiin 0

Olemme Jyväskylässä toimiva sisustamisen ja remontoinnin erikoisliike. Valikoimaamme kuuluu Keski-Suomen suurimman laattavalikoiman lisäksi mm. kylpyhuonekalusteet, vinyyli-, laminaatti- ja parkettilattiat sekä kaikki näiden asentamiseen ja hoitamiseen tarvittavat tuotteet.
Sauma-aineen värin valinta

Sauma-aineen värin valinta 0

Tässä artikkelissa keskitytään siihen, mitä asioita sinun kannattaa ottaa huomioon onnistuaksesi sauma-aineen värin valinnassa
Puun ja laatan upea yhdistelmä sisustuksessa

Puun ja laatan upea yhdistelmä sisustuksessa 0

Puu ja laatta ovat yhdistelmä, jota ei Suomessa ole tavallisesti käytetty. Tavallisimmin puu on usein
valittu kevyemmän kulutuksen tilojen lattiamateriaaliksi kun taas laatta on ollut ratkaisu kodin
pesuhuoneissa ja kovan kulutuksen tiloissa, esim. eteisessä tai kodinhoitohuoneessa.  

Nyt puuta ja kiveä on kuitenkin alettu yhdistelemään rohkeasti sisustuksessa. Vaikka yhdistelmä on vielä otettu suhteellisen varovaisesti käyttöön Suomessa, se on suosittu tällä hetkellä erityisesti keski-Euroopassa.

 

Pehmeyttä tiloihin pienillä puuyksityiskohdilla

Perinteisesti puuta ja laattaa on käytetty tilojen jakajana kovemman ja kevyemmän kulutuksen
tiloissa. Esimerkiksi laatalla päällystetty eteistila jatkuu parketilla päällystettynä eteisaulana. Tai
keittiön ja oleskelutilan rajalla kestävä laatta vaihtuu pehmeämpään parkettiin. 

Yhä useammin puuta kuitenkin uskalletaan tuoda osaksi sisustusta esteettisen elementtinä pehmentämään laatan kovuutta. Yksi suosittu yhdistelmä on esimerkiksi pesutilan yhtenäisten laattapintojen rikkominen tyylikkäillä puurimotuksilla. Myös efektiseiniä toteutetuun nykyisin yhä rohkeammin paneloinnilla ja rimoituksella. Puukuvioinen laatta tuo puun myös kovan kulutuksen tiloihin

Puun pehmeys ja alttius kosteusvahingoille rajoittavat usein puun käyttöä yhdessä laatan kanssa.
Nykyisin tähän on ratkaisu: oikean puun tilalla käytetään puukuvioista laattaa. Tälläistä kestävää
puuta jäljittelevää laattaa voidaan käyttää pesuhuoneissa ja märkätiloissa. Sitä paitsi tällainen laatta
ei ainoastaan näytä puulta vaan myös tuntuu siltä: laatassa voi jopa tuntea puun syyt.

Puukuvioinen laatta tuntuu puuta kovemmalta, mutta pintastruktuuri saa puuta jäljittelevän laatan
tuntumaan perinteistä laattaa pehmeämmältä. Toisin kuin aito puu, puukuvioinen laatta ei vaimenna
tilan kaikua, mutta toisaalta puukuvioisen laatan ylläpito ja hoito on helpompaa, kuin esimerkiksi
parketin. Lattialämmitys puolestaan tuo lämmön jaloille ja jakaa sen suurelle lattiapinta-alalle, tästä
syystä laattalattia ei tunnu kylmältä.

 

Tiesitkö?

Puukuvioisten laattojen kehitys on edennyt viime vuosina erittäin paljon. Laattoja on nykyisin saatavilla jokaiseen makuun, erilaisilla ominaisuuksilla, viimeistelyllä ja kokoina — nykyisin laattaa on saatavilla jopa suosittuna 10x10 -koossa! Puukuvioidusta laatasta löytyy nykyisin useita vaihtoehtoja myös ulkokäyttöön, esim. terasseille. 

 

Yhdistelmiä, tiloja ja ideoita 

Puuta ja laatta yhdistellään innovatiivisesti tilojen tehosteseinissä. Suosittuja käyttökohteita puun ja laatan näyttävälle yhdistelmälle ovat olleet mm. suihkujen tehosteseinät, WC- ja shampoohyllyjen koteloinnit, sekä keittiösaarekeen ns. mattokuviointi. Puun upea kuvio pääsee erillä tavoilla oikeuksiinsa riippuen siitä, millaiseen laattakuvioon se on yhdistettynä. Esittelemme alla muutamia omia suosikkejamme puun ja laatan yhdistelmälle.

 

Puukuvio ja marokkolainen laatta 

Puu yhdessä marokkolaiskuvioisten laattojen kanssa luo tiloihin upean maalaisromanttisen tunnelman. Vaalea puukuvio yhdessä sinipainotteisten laattojen kanssa, sekä tummempi puu yhdistettynä punapainotteisiin laattoihin luovat kauniin ja tasapainoisen kokonaisuuden. 

Tyylikkään yhdistelmän puusta ja marokkolaiskuvioisista laatoista voit luoda esim. Sartorian Romanza-sarjan ja Ceramica Magican Nodi-sarjan Scirocco -laatalla.   

 

Puukuvio ja marmorilaatta

Marmori ja puu yhdessä tekevät tilasta ylellisen. Maanläheinen puu tasapainottaa tyylikästä marmoria. 

Ceramica Magican Marstood-kokoelma on hienoa yhdistelmä marmoria (Marble), kiveä (stone) sekä puuta (wood). Sarjan kaikki tuotteet on suunniteltu yhteensopiviksi, mutta erityisen upea puun ja marmorin yhdistelmä syntyy kokoelman hieman harmaalla murretulla Wood 04 -puukuvioisella laatallaa sekä Marble 01 -marmorilaatalla. 

 

Puukuvio ja betonilaatta

Suosittu betonilaatta saa myös uutta ilmettä puukuvioon yhdistettynä ja yhdistelmä onkin suosittu erityisesti ns. perusturvallisia ratkaisuja toivovien sisustajien keskuudessa.

Marstood-sarja tarjoaa myös tähän tyyliin upeita yhdistelmiä — kuten kuvan harmaa betonimainen Stone 02 -laatta yhdistettynä vaaleaan puukuvioiseen Wood 01 -laattaan. 

 

Haluatko lisätietoja?

Jos olet kiinnostunut tutustumaan laajemmin puukuvioisten laattojen valikoimaamme, löydät ne täältä. Voit myös aina ottaa meihin yhteyttä - autamme sinua mielellämme!
Esittelyssä Imso Ceramichen upea uutuussarja Occitania

Esittelyssä Imso Ceramichen upea uutuussarja Occitania 0

 

Imso Ceramiche on tunnettu upeista, käsityömäisistä laatoistaan. Nyt tältä suositulta italialaiselta laattavalmistajalta on tullut uusi sarja, Occitania, jonka luonnonkivimäiset laatat ja luonnonläheiset värit tekevät vaikutuksen. Occitania-kokoelma löytyy 30-vuotisjuhlavuotemme tarjouskokoelmasta uutena lisäyksenä elokuusta eteenpäin. Tutustu koko juhlavuositarjouskokoelmaan täältä.

Occitania

Occitania-laattasarja on saanut inspiraationsa ranskan keskiaikaisista linnoista ja niiden upeista linnakivistä. Juuri luonnolliset sävyt ja laatan elävä pinta tekevät tästä laattakokoelmasta ajattoman kauniin. Occitania-kokoelmaa on saatavissa 60x60cm ja 15x15 cm koossa mustan ja hiekanruskean sävyinä. Kokoelmasta on saatavilla on myös kuusikulmaisia laattoja.

 

Upeita sävyjä

Sarjan sävyihin on laatan pinnan tapaan haettu inspiraatio luonnosta. Luonnolliset sävyt yhdessä laatan kivimäisen pinnan kanssa tekevät Occitaniasta ajattoman valinnan tilojen toteutukseen.

Occitania Noir 

Occitania Noir -sävy on nimellisesti musta (Noir=musta). Laatan mustan sävy taittaa kauniisti valosta riippuen tummanharmaaseen/antrasiittiin.

Koot: Occitania Noir 15x15, Occitania Noir 60x60cm

 

Occitania Taupe

Taupe on sävyltään hiekanruskea, jossa vaaleanruskeaa pohjasävyä täydentävät harmaan vivahteet. Laatan maanläheinen sävy ja ilme muuntuvat maalaisromanttisesta moderniin muiden materiaaliratkaisujen mukaan

Koot: Occiatania Taupe 15x15, Occitania Taupe 60x60

 

Haluatko lisätietoja?

Occitania-sarjan laatat ovat elokuinen lisäyksemme 30-juhlavuosikokoelmaamme. Kokoelmaan lisätään joka kuukausi uudet kampanjatuotteet ja kokoelman tuotteiden tarjoushinnat ovat voimassa aina vuoden 2019 loppuun saakka. Tutustu kokoelmaan ja löydä omat suosikkisi! Voit myös tutustua laattaan valmistajan omasta esitteestä.

Psst! Voit myös aina ottaa meihin yhteyttä - autamme sinua mielellämme!

 

Esteetön ja kaunis koti - upeaa tyyliä, esteetöntä asumista

Esteetön ja kaunis koti - upeaa tyyliä, esteetöntä asumista 0

 

Jyväskylän Muuratsalossa valmistui kesällä 2018 1-tasoinen, moderni hirsitalo. Finnlamellin kanssa yhdessä muokatussa talosuunnitelmassa on keskitytty esteettömyyteen ja sen toteuttamiseen kauniina osana talokokonaisuutta.

Avaamme tässä artikkelissa yhdessä suositun Esteetön ja kaunis koti -blogin takaa löytyvän Sannan kanssa talon tarinaa aina taloprojektin aloituksesta sen valmistumiseen ja jatkosuunnitelmiin saakka – sekä sitä, miten Laatta Leevi kuuluu osaksi tarinaa.

 

Esteetön ja kaunis koti – mistä ajatus lähti?

Ajatus esteettömästä kodista ehti olla perheen mielessä jo pitkän aikaa ennen taloprojektin aloittamista. ”Ajatus lähti liikkeelle vähitellen tyttäreni syntymän jälkeen. Synnytyksessä tehdyn hoitovirheen seurauksena tyttäreni sai vaikean liikuntavamman. Asuimme tuolloin 2-kerroksisessa omakotitalossa. Arki tuntui käyvän siellä liian hankalaksi pyörätuolin ja erilaisten apuvälineiden kanssa. Aloimme mieheni kanssa pikku hiljaa miettiä esteettömän omakotitalon rakentamista.”, Sanna kertoo.

Varsinainen päätös rakentamisesta tehtiin keväällä 2016, kun perhe löysi pitkän etsinnän jälkeen sopivan tontin Jyväskylästä, Muuratsalosta. Sen jälkeen laitoimme silloisen talomme myyntiin ja se menikin heti ensimmäisestä näytöstä.

Projektin alkaessa tontilla oli purkukuntoinen talo, joten projekti käynnistyi sen purkamisella. Purkamisen ohessa perhe alkoi toden teolla suunnitella tulevaa kotiaan.

 

Esteettömyys on huomioitu kattavasti koko taloprojektissa

Esteettömyys oli koko talosuunnitelman punainen lanka. Tärkeimpiä elementtejä suunnitelmassa olivat siis yksitasoisuus ja avara pohjaratkaisu, joka helpottaa liikkumista. Talon kaikki oviaukot ovat normaalia leveämpiä, jolloin pyörätuolilla liikkuminen on sujuvampaa - ja mukavampaa myös koko perheelle.

Vaikka esteettömyys oli suunniteltu pitkälle jo projektin alussa, tuli matkan varrella luonnollisesti paljonkin pieniä muutoksia - iso osa valinnoista tehtiinkin rakentamisen aikana. Kodissamme on mahdollisimman paljon arkea helpottavaa teknologiaa kuten automatisoidut ulko-ovet, automatisoidut liukuovet, elektroniset hanat ja ABB:n free@home -kodinohjausjärjestelmä, Sanna avaa uuteen kotiin valituista, esteettömyyttä edistävistä ratkaisuista.

Olemme pyrkineet valitsemaan helppokäyttöisiä tuotteita, jotka ovat kuitenkin tyylikkäitä. Kylpyhuoneestamme löytyy mm. Unidrainin linjalattiakaivo, jonka ansiosta lattiassa on vain yksisuuntainen kaato, sekä käytännöllinen, laatoitettu suihkupenkki. Hansgrohen esteetön suihkukokonaisuus on helppokäyttöinen ja turvallinen myös perheen pienimmille.

Uuden kodin sauna on vielä työn alla, mutta valmistuessaan se tulee olemaan yksitasoinen kiertoilmasauna. Saunan lauteet ovat yhdessä tasossa ja tavallisen lauteen lisäksi saunasta löytyy myös riippulauteet.

Avara pohjaratkaisu yhdistettynä älykodin teknologiaan on esteettömyyden näkökulmasta tärkein asia kodissamme. Nykyään löytyy esteettisiäkin vaihtoehtoja, kunhan vain on valmis käyttämään niiden etsimiseen hieman aikaa”, Sanna toteaa.


 

 

Laatta Leeviltä tuttuja tuotteita osana upeaa toteutusta

Sanna halusi heti alusta lähtien, että kaikki uuden kodin laatat hankitaan yhdestä paikasta. Laatta Leevi valikoitui perheen yhteistyökumppaniksi todella laajan tuotevalikoimansa ansiosta. Lisäksi perhe halusi suosia mahdollisimman paljon paikallisia yrityksiä.

Yhteistyö Laatta Leevin kanssa on sujunut alusta lähtien oikein mallikkaasti. Palvelu on ollut ystävällistä ja asiantuntevaa. Laatta Leevi on mielestäni moderni versio vanhan ajan puodista, josta tiskin alta tai tilaamalla saa mitä tahansa”, Sanna kommentoi.

Perheen uudesta kodista löytyykin laattoja useasta tilasta. Suurin osa uuden kodin laatoista kuuluukin tuttuun ja suosittuun Terratinta Ceramichen kokoelmiin. Perheen eteisessä ja pyörätuolin pesupaikalla on käytetty Terratintan Betontech 60x60 laattaa (mud-sävy), kylpyhuoneessa sen sijaan löytyy Stonemarble 60x60 Satin White -laattaa seiniltä ja Betongreys Cold Cinque 60x60 -laattaa lattiasta. Lisäksi uuden kodin WC-tiloista löytyy Terratintan Betonaxis-sarjaa - Esagona Décor ja White-Grey Esagona -laattaa lattioista.

Terratintan tuotteet eivät kuitenkaan ole ainoa tuttu laattavalmistaja, jota esteettömästä kodista löytyy – keittiöstä ja kodinhoitotuotteesta löytyy Vives Ceramican tuotteita. Keittiön välitilassa on käytetty Wilson Blanco 10x20 -laattaa ja kodinhoitohuoneen välitilassa Zola Blanco -laattaa sekä lattiassa Provenzal Cameley Sombra 20x20 -laattaa.

Terratintan Stonemarble White Satin laatta on yksinkertaisesti niin kaunis, ettei sen nähtyään tarvinnut enää vilkuilla muita. 60x60-kokoinen laatta antaa arvokkaan ja harmonisen vaikutelman."

 

Mitä luvassa seuraavaksi?

Talo oli muuttovalmis kesällä 2018 ja nyt koko perhe on saanut vihdoin hengähtää rakennusprojektin jäljiltä. Vaikka perhe asuu jo talossa, ei se kuitenkaan ole vielä valmis. Työlistalla on mm. autotallin rakentaminen, saunan viimeistely ja pääoven yhteyteen valetun pyörätuoliluiskan laatoitus. Ja ensi kesänä käymme pihan kimppuun!

Vaikka tehtävää on vielä jäljellä, on helpotus helposti havaittavissa. ”Yleisesti ottaen fiilis on todella helpottunut ja on ihanaa asua viimein uudessa kodissa! Nyt saamme olla koko perhe saman katon alla ja nauttia taas yhteisestä ajasta raksa-ajan jälkeen. Täällä on helppo asua ja liikkua ja tyttärenikin pääsee aivan eri lailla osallistumaan kaikkiin arjen puuhiin. Mm. itse tiskaaminen oli suuri elämys!

     

Haluatko lisätietoa?

Käy tutustumassa tarkemmin talon koko tarinaan Esteetön ja kaunis koti -blogissa, tutustu talossa käytettyihin laattoihin tarkemmin verkkokaupassamme tai ota meihin yhteyttä – autamme sinua mielellämme!

 

Luonto ja rohkeat sävyt valtaavat sisustusmaailmaa - Laatta Leevin terveiset Habitare- ja Cersaie-messuilta

Luonto ja rohkeat sävyt valtaavat sisustusmaailmaa - Laatta Leevin terveiset Habitare- ja Cersaie-messuilta 0

 

Syksyn tärkeimmät sisustustapahtumat ovat nyt takanapäin ja asiantuntijamme ovat palanneet takaisin päämajaan raportoimaan terveiset messujen tarjonnasta sekä niiden esittelemistä uusista tuulahduksista sisustusmaailmassa. 

Messuilta selkeästi vahvimmin nousi esille luonnonläheinen, skandinaavinen tyyli, valon ja ilmavuuden tuominen osaksi sisustusta sekä muuten rauhallisen ympäristön rikastaminen rohkeilla väreillä ja sävyillä - niin pienillä koristetavaroilla kuin kokonaisina pintamateriaaleina. 

Lue asiantuntijoidemme terveiset, tutustu upeisiin messukuviin ja inspiroidu!

 

Luonto vahvistaa asemaansa sisustuksessa  

Habitare 2019 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa luonto oli päässyt monella osastolla parrasvaloihin. Parhaiten sen näki Svedbergsin osaston uutuuksissa sekä Woodion osastolla (muistatko Woodion? Voit lukea artikkelimme alaa mullistavasta pesuallasvalmistajasta täältä). Yleisesti luonnonläheinen skandinaavisuus näkyi esillä olleiden tuotteiden muotoilussa, murretuissa väreissä sekä käsityömäisessä viimeistelyssä. 

“Puu on päässyt sisustusratkaisuna nyt esiin seinissä ja lattioissa. Puupaneeli voi toimia tehokeinona myös yhdessä seinässä tuoden luonnonläheisyyttä myös kaupunkiasuntoon”, Laatta Leevin Juha-Pekka Virkkunen kommentoi.

Puupaneeli kylpyhuoneessa

 

 

Terratinta vahvistaa myös luonnosta inspiroitunutta tarjontaansa kahdella uudella laattasarjalla: Oppdal ja Grained. 

Oppdal-laattasarjan luonnonkivimäiset laatat on toteutettu norjalaisen kvartsiitti-kiven tyylillä. Laattasarja koostuu kolmesta luonnollisesta sävystä: Bomull, Grus ja Kull. Sarja koostuu kolmesta pääkoosta: 45x90cm, 60x60cm ja 30x60cm. (Kurkkaa koko malliston kuvat Terratintan Oppdal-tuotesivuilta!)

Grained-laattasarjan sävyt on valittu kiven sijaan rohkeammin luonnon eri sävyistä. Laatan 4 eri sävyä esittelevätkin perinteisen vaalean beigen (plate) ja keskiharmaan laatan (Zink) lisäksi upeat oranssihtavan kuparin (copper) sekä vihreän ruosteen (green rust) sävyt. Betonimaiseen laattaan on sekoitettu hiekanjyviä elävöittämään laatan pintaa. Laattasarjassa on saatavilla koot 120x120cm ja 60x120cm, (Voit tutustua Grained-laattasarjaan koko mallistoon myös Terratintan sivuilta! Pääset tuotesivuille tästä.)

Terratinta Grained laattasarja

 

 

 

Pirteät värit tulevat niin koriste-esineisiin kuin pintamateriaaleihin

Kodin sisustajalle on myös tarjolla värikkäitä ja koristeellisia vaihtoehtoja.Esillä olleiden tuotteiden värikkäät vaikutteet tulevat nyt pääasiassa 1960-luvulta, mutta myös 1970- ja 80-luvuilta tutut ja yllättävät väriyhdistelmät palaavat sisustukseen. Sama trendi näkyy myös muotoilussa - kulta ja kiiltävät näkyy väreinä kylpyhuoneiden yksityiskohdissa, kuten suihkuissa ja hanoissa.

Rohkeiden värien suosion kasvaminen näkyy mm. tapahtumien uusina tuotejulkaisuina: “Cersaien näyttelyssä esille nousivat Hexa-mosaiikkisarjaan tulleet uudet värit: keltainen ja ruosteen punainen”, Juha-Pekka kertoo.

Keltainen mosaiikkilaatta ja ceppo di gre

 

 

 

Lisäksi Terratinta Groupiin kuuluva Sartoria Design -julkisti Cersaie tapahtumassa rohkean kuviolaattasarjansa, Scenarin, jonka värikkäät ja erottuvat kuviot koostuvat nimensä mukaisesti erilaisista luonnollisista maisemista. Erottuva laattasarja on valmistajan mukaan tarkoitettu pääasiassa julkisissa tiloissa hyödynnettäväksi, mutta rohkeampi sisustaja saattaa innostua näistä värikkäistä laatoista. 

Mitä sinä olet mieltä? Sopisiko trooppisen puun oksalla istuva papukaija oman kotisi seinälle? Käy katsomassa rohkean laattasarjan kaikki kuviolaatat valmistajan sivuilta.

Kuvalaatta

 

 

 

Suomalainen muotoilu kukoisti Habitaressa

Luonnon ja värien rooli korostui myös Habitaressa parrasvaloissa olleessa suomalaisessa muotoilussa. Suomalainen muotoilu luottaa luonnonläheisiin materiaalehin, kuten puuhun, villaan ja pellavaan. Mikä parasta, nämä trendikkäät materiaalit ovat myös helppohoitoisia ja sopivat hyvin suomalaiseen kotiin! Suomalaisessa designissa nähtiin myös rohkeita värejä, mutta suomalaisella maltillisuudella varusteltuna - kauden trendiväreinä nähtiin vihreä ja sininen, jotka sopivat hyvin suomalaiseen sielunmaisemaan.  

 

 

Terratintan uusi brändi panostaa kauneuteen ja mukavuuteen

Uutuuksiensa esittelyn lisäksi Terratinta hyödynsi syksyn tapahtumia kertoakseen uudesta Terratinta Groupiin liittyneestä brändistä Micro keskittyy nimensä mukaisesti pienten laattojen tyylikkyyteen, suunnitteluun ja kestävyyteen. Mottona onkin “Beauty, comfort and the use you’re going to make of our products is our primary target.” 

Projektin toteutukset eivät ehtineet vielä osaksi messuosastojen toteutusta, mutta esimakua tuotteista voit hakea Progetto Micron omilta sivuilta

 Terratinta laattasarja

Haluatko lisätietoja?

Jäikö sinulla kysymyksiä artikkelissa esitellyistä uutuuksista vai haluatko lisätietoja uusimmista trendeistä sisustusmaailmassa? Ei hätää - ota meihin yhteyttä! Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.

PS: Kiitos kaikille Habitare 2019-messukävijöille! Yhteinen osastomme Terratinta Groupin kanssa herätti tänäkin vuonna paljon huomiota ja kysymyksiä. Jos sinulla jäi vastaamattomia kysymyksiä messuilta, laita meille viestiä aiheesta!.

 

Habitare vaikenee, mutta vain hetkeksi. Nähdään Suomen suurimmassa sisustustapahtumassa taas ensi vuonna!