Myymälämme on avoinna ma klo 8-19, ti-pe klo 8-18, la 9-14, su suljettu. Varasto avoinna ma-pe 7-17, la 9-14, su suljettu. 

Blogi — Sisustussuunnittelu

RSS
Syksy 2020 tuo tullessaan uutuuksia ja muutoksia

Syksy 2020 tuo tullessaan uutuuksia ja muutoksia 0

Kuluva syksy on tuonut uutuudet Laattaleevin myymälään. Blogikirjoituksessa katsaus  syksyn trendeistä ja uutuuksista.
Ideoita keittiöremonttiin

Ideoita keittiöremonttiin 0

Ehdotelmissa olemme koonneet eri vaihtoehtoja ja ideoita keittön remonttiin.
Kodinhoitohuone toimivaksi

Kodinhoitohuone toimivaksi 0

Kokosimme tähän blogikirjoitukseen ohjeita ja neuvoja, joiden avulla saat kodinhoitohuoneestasi irti mahdollisimman paljon. Kodinhoitohuone on huone, jonka suunnitteluun ja sisustamiseen voi suhtautua samalla tavalla kuin muidenkin huoneiden sisustamiseen. Suunnittele tila käytännölliseksi, mutta pysy tyylillesi uskollisena.
Pienen ja suuren kylpyhuoneen suunnittelu

Pienen ja suuren kylpyhuoneen suunnittelu 0

Suomalaiset kylpyhuoneet ovat monesti melko pieniä verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin kylpyhuoneisiin. 
Vuoden 2019 laattatrendit

Vuoden 2019 laattatrendit 0

 

Uusi vuosi - uudet laatat? Vuosi 2019 on vasta käynnistymässä, mutta ensimmäiset messut ja niiden tuomat uutuudet ovat kuitenkin jo aivan nurkan takana - tiimimme lähtee tutustumaan tulevan vuoden uutuuksiin Espanjan Cevisama-messuille jo tammikuun lopulla. Esittelemme siellä esitellyt uutuudet vielä erikseen, mutta jo nyt ilmoilla on selkeitä merkkejä niin tulevista trendeistä kuin viime vuoden ilmiöistä, jotka jatkavat suosiotaan uuden vuoden puolella. Kysyimme näistä aiheista lisätietoa omalta suunnittelijaltamme, Mari Huhtaselta.

Pinnalla olevat sävyt

Harmaan viileät sävyt ovat olleet pitkään kestosuosikki, mutta Mari kertoo, että asiaan on viimeaikoina tullut muutos: "Lämpimät sävyt ovat tulleet selkeästi enemmän esille. Erityisen suosittuja ovat lämpimät valkoisen ja harmaan sävyt. Luonnollisten sävyjen puolelta esille on noussut myös hiekka, joka on herättänyt paljon mielenkiintoa. Erityisesti Terratintan KOS-sarjan lämpimät sävyt ovat nousseet viime aikoina suosioon", Mari kertoo.

Maria kiinnostaakin se, nouseeko pitkään suosikkina olleen harmaan tilalle pian uusi valtasävy. "On kiinnostavaa katsoa, tulevatko ruskean sävyt pian vahvemmin myös laattoihin. Etenkin tumman ruskea saattaa hieman syrjäyttää harmaan pitkän suosiota", Mari spekuloi.

Myös tehosteväreissä on siirrytty lähemmäs ns. rauhallisempia sävyjä ja viimeaikoina suosioon ovat nousseet erityisesti roosa, vihreän eri sävyt sekä murrettuja sävyjä, kuten Sartoria-sarjan upea murrettu petrooli. Marin mukaan tehosteseinien teko on yleistynyt myös keittiöissä: "Keittiöissä, joihin ei asenneta perinteisen mukaisia yläkaappeja ollenkaan, saatetaan kaappien jättämä ns. tyhjiö täyttää näyttävällä tehosteseinällä".

"Lämpimät sävyt ovat tulleet selkeästi enemmän esille. Erityisen suosittuja ovat lämpimät valkoisen ja harmaan sävyt"

 

 

Laattojen pinnat ja muodot

Laattojen muodoissa ollaan entistä innovatiivisempia ja etenkin tehosteiksi haetaan pienien laattojen ja mosaiikin lisäksi kuusikulmaisia laattoja sekä pitkiä laattoja. "Pitkien laattojen käyttöä on alettu suosimaan mm. kylpyhuoneissa rakentamalla esim. 7,5x30cm laatoista tehosteseinä kontrastiksi tilan muuten isolle laatalle", Mari kertoo. Muotojen lisäksi kestosuosikkina pidetty marmori jatkaa suosion kulkuaan. "Esimerkiksi Terratintan Stone Marble -laatat ovat edelleen erittäin suosittuja", Mari jatkaa.

Laattojen pinnoissa etenkin perinteisissä neliskulmaisissa laatoissa suosio on siirtynyt selvästi mattapintaisiin laattoihin. "Mattapinnat ovat selvästi kasvattaneet suosiotaan modernien tilojen toteutuksessa. Klassisessa ilmeessä kiillolla on kuitenkin edelleen erityinen rooli", Mari kertoo.

"Mattapinnat ovat selvästi kasvattaneet suosiotaan modernien tilojen toteutuksessa. Klassisessa ilmeessä kiillolla on kuitenkin edelleen erityinen rooli."

 

Rauhalliseen laattamaailmaan tuodaan lisäpotkua mustilla tehosteilla ja näyttävillä elementeillä

Muuten rauhallisilla sävyillä toteutettuihin tiloihin tuodaan entistä useammin lisäpotkua erillisen tehosteseinän sijaan myös pienillä elementeillä, jotka tuovat sopivasti kontrastia muuten rauhalliseen ympäristöön. "Erityisesti vaaleiden laattojen kanssa suosituksi ratkaisuksi ovat nousseet mustat yksityiskohdat ja kromi, joita voi näkyä esim. pyyhekoukuissa, WC-paperitelineissä, hanoissa, suihkussa ja peilien kehyksissä", Mari kertoo.

Vaikka pienillä väritehosteilla tuodaankin edelleen lisäluonnetta tiloihin, kontrastien määrä tilojen toteutuksissa ovat yleisesti vähentyneet - tai ainakin selvästi pehmentyneet. "Enää ei laiteta esim. täysin valkoista laattaa ja tummaa lattiaa. Vaikka valitsisi valkoisen laatan seiniin, valitaan sen kaveriksi lattiaan yhä useammin pehmeämmän harmaa", Mari sanoo.

Sävyjen lisäksi tehostamiseen käytetään nykyisin myös erillisiä elementtejä, kuten innovatiivisia valintoja tilojen perusvarustelussa. "Rauhallisilla ja ajattomilla laatoilla, kuten Betontech White -laatalla tai KOS-kokoelman tuotteilla toteutettu kylpyhuone saa uuden silmäterän esimerkiksi Imson upeista marmorikuvioisista kivialtaista, jotka ovat pian saatavilla myös verkkokaupastamme. Yhdistelmä on sopivan simppeli ja skandinaavinen ja kestää hyvin myös aikaa", Mari kommentoi. 

"Erityisesti valkoisen laatan kanssa suosituksi ratkaisuksi ovat nousseet mustat yksityiskohdat ja kromi, joita voi näkyä esim. pyyhekoukuissa, WC-paperitelineissä, hanoissa, suihkussa ja peilien kehyksissä."

 

Haluatko lisätietoja?

Etsitkö vielä ilmettä omaan kotiisi tai muuhun kohteeseesi? Tutustu valikoimaan verkkokaupassamme tai keskustelemassa lisää tulevasta projektistasi vaikka paikan päällä! Autamme sinua mielellämme toteuttamaan juuri sinun makuusi sopivan, tyylikkään lopputuloksen.

Laattatrendit vuonna 2019 - tulossa syksyllä

Laattatrendit vuonna 2019 - tulossa syksyllä 0

 

Esittelimme vuoden alussa vuoden 2019 laattatrendejä blogissamme. Nyt kun ollaan puolessa välissä vuotta 2019, on hyvä palata alkuvuoteen ja tarkastella, onko syksyksi odotettavissa mitään uutta. Laatta Leevi vieraili Italiassa Terratinta Ceramichen luona katsastamassa, mitkä ovat nyt uusimpia laattatrendejä. Kokosimme kohokohdat tähän artikkeliin! 

 

Skandinaavisen hillitty, luonnollisen kaunis 

Uusimmissa laattatrendeissä skandinaavinen hillitty sisustustyyli on edelleen suosiossa. Rinnalle
ovat nousemassa myös luonnonmateriaalit. Marmori ja puu sekä puun ja kiven yhdistelmät tekevät
kylpyhuoneesta persoonallisen ja kodikkaan lämpimän.

 

Ylellisyyttä kylpyhuoneisiin

Lämmin ja kodikas ei kuitenkaan sulje ulkopuolelle ylellisyyttä, jota kylpyhuoneisiin halutaan. Aitoa marmoria huomattavasti vaivattomampia ja myös edullisempia ovat klassista marmorikuosia mukailevat laatat. Marmoripinnat pääsevät parhaiten esille suurilla laattapinnoilla.

Hienovaraisemmin kuvioitujen marmorikuosisien laattojen lisäksi voimakkaammin kuvioidut laatat sekä leikittely eri väreillä on trendikästä. Valkoinen on edelleen suosittu valinta, mutta myös musta ja harmaa kasvattavat suosiotaan kylpyhuoneissa.

 

Mosaiikki nousee taas pinnalle

Isoille laatoille vastapainoa luo tyylikäs mosaiikki. Terratintan useisiin laattasarjoihin kuuluu runsaasti
erikokoisia laattoja - myös mosaiikkilaattoja. Eri laattoja yhdistelemällä sisustukseen tuodaan
mielenkiintoa ja kontrastia.

 

Tummaa ja tunnelmallista

Tummilla sävyillä kylpyhuoneen ilmeestä saa yhtä aikaa modernin ja tunnelmallisen. Piristystä
saadaan tekstiileillä, luonnonmateriaaleilla ja muilla yksityiskohdilla. Ne erottuvat kauniisti
mustalta pinnalta, joten tumma kylpyhuone on rohkealle rakentajalle hieno valinta. 
Mustavalkoiseen sisustukseen mieltyneen kannattaa valita vaalea laatta ja mustat kylpyhuoneen
kalusteet.

 

Luonto kunniaan laattojen värimaailmassa

Uusimmissa trendeissä käytetään eri värejä ja eri sävyjä, kuoseja ja pintoja. Isoilla peilipinnoilla
saadaan tila tuntumaan suuremmalta ja peilipinnat heijastelevat kauniisti valoa. 
Väreistä parhaiten nousevat esille vihreän ja sinisen eri sävyt. Värimaailmaan sävyjä on valittu luonnosta: tummansininen ja havunvihreä ovat värisävyistä trendikkäimpiä. Myös rosa nousee esille väreistä.

 

Upeat ladonnat tuovat uuden ilmeen laattojen ulkoasuun

Pieniä, suorakulmaisia laattoja (7,5x15cm 7,5x25cm ja 7,5x30cm) laattoja voidaan piristää niiden pystyladonnalla. Tämän lisäksi saumaväreillä vaikutetaan myös laatoitetun pinnan ulkonäköön!

 

Haluatko lisätietoja?

Etsitkö juuri sinulle sopivia laattoja projektisi toteutukseen? Ota meihin yhteyttäautamme sinua mielellämme!