Myymälämme on avoinna ma klo 8-19, ti-pe klo 8-18, la 9-14, su suljettu. Varasto avoinna ma-pe 7-17, la 9-14, su suljettu. 

Blogi — Unelmieni kylpyhuone

RSS
Unelmieni kylpyhuone osa 6

Unelmieni kylpyhuone osa 6 0

 

 

Kuudennessa osassa ”Unelmieni kylpyhuone” – artikkelisarjaamme pääsemme tutustumaan Laatta Leevin uuden tehopakkauksen, Mari Huhtasen unelmakylppäriin. Sarjan aiemmat osat löydät täältä.

Huone pyhitettynä kylpemiselle

Huhtasen unelmien kylpyhuone olisi tarkoitettu puhtaasti kylpemiseen, eikä sen yhteydessä olisi kodinhoitohuonetiloja. Tilasta löytyisi ehdottomasti suihkun lisäksi myös amme, muttei perinteiseen suomalaiseen tapaan saunaa - kylpyhuone olisi pyhitetty kylpemiselle ja suihkussa käymiselle.

 

Värimaailmana klassinen valkomusta

Huhtasen unelmien kylpyhuoneessa tilan henki luotaisiin värien sijasta materiaalien muodoilla leikittelyllä. Kylpyhuoneen laattojen joukosta ei löytyisi todennäköisesti montaa perinteistä suokulmaista laattaa suorissa linjoissa, jos yhtään.

Koska tilan elävyys ja luonne toteutetaan materiaalien muotojen leikittelyllä, Huhtanen toteuttaisi kylpyhuoneen klassisella mustavalkoisella värimaailmalla. Vastakohtien upeita kontrasteja hyödynnettäisiin mm. pennimosaiikeilla toteutetussa, näyttävässä mustavalkoisessa lattiassa.

Luonnonvaloa, pehmeyttä ja viherkasveja

Kylpyhuoneeseen tunnelmaa Huhtasen unelmien kylpyhuoneessa toisi upea yhdistelmä luonnollisia elementtejä – ison ikkunan kautta tilaa valaiseva luonnonvalo, pellavasta valmistettujen, ihanien tekstiilien tuoma pehmeys ja tilaan tyylikkäästi sommitellut viherkasvit. Yhdessä nämä elementit toisivat pehmeyttä klassiseen, mutta kovaan mustavalkoiseen kylpyhuoneeseen ja loisivat siitä tilan, jonka pääpaino on kylpemisen yhteydessä rentoutuminen.

Pehmeyttä tilaan toisi myös puiset, esimerkiksi tammesta tai saarnesta valmistetut pyyhekoukut tai telineet, joiden teemaa jatkettaisiin perinteisyyttä korostavalla punoskorilla tai puujakkaralla. Tilan rauhallisuutta loisivat myös mustana tai valkoisena toteutetut säilytyskalusteet, jotka piilottavat kylpytarvikkeet vierailijan silmistä. Huhtanen hyödyntäisi esimerkiksi Svedbergsin kauniita säilytysratkaisuja tilan rauhoittamiseen.

 

Huhtasen unelmien kylpyhuone olisi rentoutumisen täydellinen leposija - sen klassinen värimaailma, tilaan tulviva luonnonvalo, pehmeät tekstiilit ja tilaa rikastuttavat viherkasvit tekevät siitä täydellisen tilan kylpemiselle ja mielensä tyhjentämiselle. 

Unelmieni kylpyhuone osa 5

Unelmieni kylpyhuone osa 5 0

 

 

Tämä artikkeli on viides osa ”Unelmieni kylpyhuone” – artikkelisarjaamme, jonka edelliset osat löydät täältä. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan Laatta Leevin myymäläpäällikkö Kalle Lindqvistin valintoihin juuri siihen omaan unelmien kylpyhuoneeseen.

Jotain todella erikoista

 

Lindqvist kertoo, että normaalitilanteessa hän ei todellakaan tekisi valintoja oman kotinsa kylpyhuoneeseen, vaan valinnoista vastaisi pääasiassa vaimo. Jos näin kuitenkin kävisi, suunnittelisi hän jotain todella tavallisuudesta poikkeavaa.

Kun kylpyhuoneita suunnittelee työkseen, ei omaan kotiin voikaan valita niitä kaikista tavanomaisimpia valintoja. Siksi Lindqvistin unelmien kylpyhuone olisikin oikea luolamiehen ”man cave”!

Synkkää, mutta tunnelmallista

Lindqvistin unelmien luolamiehen luolassa pinnat olisivat todella luonnollisen näköistä, kivimäistä laattaa ja tilaan luotaisiin luolamaista tunnelmaa esimerkiksi holvikaarin ja jos vain olisi mahdollista, olisi kattokin luolamaisen puolipyöreä.

 

Tunnelma tilassa olisi tumma, jopa synkkä. Seinät olisivat esimerkiksi Terratintan Stoneantique-sarjan tummaa laattaa ja tehostelaattana toimisi esimerkiksi La Fabrican kultainen Jewels-laatta, joka kiertäisi ainakin holvikaarissa.

Useita toiminnollisuuksia samassa tilassa

 

Muuten Lindqvistin kylpyhuoneesta löytyisi ainakin ulkoporeallastyylinen, ”aina lämmin” amme, joka olisi niin ikään verhoiltu laatoilla tilaan yhteensopivaksi. Tilasta löytyisi lisäksi useampi erikoissuihku Peurungan kylpylästä löytyvän Suihkumaailman tyylisesti.

 

Tästä joka miehen unelmaluolasta löytyisi tietysti myös tunnelmallinen takka sekä baaritiski. Muuten kalusteet olisivat ”luolaan sopivia” – tumman kiven lisäksi vanhaa massiivista tammea, joka saisi olla jopa madonsyömää tai muuten rouhean näköistä.

Lindqvistin unelmien kylpyhuoneesta löytyisi tavallisen saunan lisäksi myös hämyisä savusauna. Parhaimmassa tapauksessa kylpyhuoneessa olisi lisäksi ovi autotalliin, jotta kylpyhuoneeseen voisi ajaa vaikkapa suoraan moottoripyörällä!

 

Unelmieni kylpyhuone osa 4

Unelmieni kylpyhuone osa 4 0

 

 

Tämä artikkeli on neljäs osa ”Unelmieni kylpyhuone” – artikkelisarjaamme, jonka edelliset osat löydät täältä. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan sisustussuunnittelija Taina Hiltusen tekemiin valintoihin juuri siihen omaan unelmien kylpyhuoneeseen.

Helppohoitoisuutta ja järkeviä tilaratkaisuja

Omaa unelmien kylpyhuonetta suunnitellessa Hiltunen kiinnittäisi huomiota erityisesti materiaalien ja tilojen helppohoitoisuuteen, kuten oikeanvärisiin saumoihin sekä saumojen kokoon. Omassa unelmien kylpyhuoneessa hän suosisikin mahdollisimman isoja laattoja, pieniä saumavälejä sekä ei liian tummia, mutta ei toisaalta liian vaaleitakaan saumavärejä.

Hiltunen kehottaa kylpyhuoneen suunnittelussa kiinnittämään erityishuomiota myös kylpyhuoneen tilajaotteluun. Mitä kaikkea tilaan halutaan mahduttaa? Tuleeko samaan tilaan esimerkiksi vessaa, pukuhuonetta tai kodinhoitohuonetta? Hiltusen omaan unelmien kylpyhuoneeseen ei esimerkiksi sijoitettaisi vessaa tai kodinhoitohuonetta ollenkaan, vaan ne olisivat erikseen omina tiloinaan.

Rentoa oleskelua ja luonnonläheisiä sävyjä

 

Hiltusen unelmien kylpyhuoneessa astuttaisiin ensimmäiseksi viihtyisään pukuhuoneeseen, joka voisi toimia myös oleskelutilana. Tilassa olisi suuri peili sekä mahdollisesti tämän alla meikkaukseenkin sopiva taso. Tilassa olisi myös penkki, joka voisi toimia myös pyyhkeiden säilytysratkaisuna.

Sekä taso että penkki olisivat kiinteitä kalusteita ja ne olisi päällystetty esimerkiksi tammensävyisellä puujäljitelmälaatalla, helpottaen samalla myös pintojen siivousta. Muuten sekä pesutilat että pukuhuone olisivat joko harmaata, betonimaista laattaa tai mikrosementtiä ja katto vaaleaa puuta. Tila olisikin yhdistelmä rouheaa betonimaista pintaa ja lämmintä puuta sekä aitona että jäljitelmänä. ”Luonnosta löytyvät materiaalit ja sävyt ovat turvallisia ja aikaa kestäviä valintoja kylpyhuoneeseen, sillä niihin ei kyllästy helposti.”, vinkkaa Hiltunen.

Piristystä tehosteväreillä

 

Pukuhuone sekä pesutilat olisi jaoteltu omiksi tiloikseen jonkinlaisella tilanjakajalla ja pesutiloissa olisi suihkun lisäksi mahdollisesti pieni, yhden hengen amme. ”Nykyisessä kodissamme on kylpyhuoneessa kaksi suihkua, mutta kokemus on osoittanut, että perheemme pärjää varsin hyvin yhdellä suihkulla.”, kertoo Hiltunen. Pesutilojen yhteydessä olisi myös kirkaslasisilla seinillä ja ovella erotettu sauna.

Hiltusen unelmien kylpyhuoneessa hanat ja suihkut olisivat mattamustia, jolloin ne toimisivat samalla myös tilan tehoste-elementteinä. Myös kylpyhuoneen tekstiileistä löytyisi mustaa, mutta halutessaan, tilaan voisi tuoda joskus enemmänkin väriä esimerkiksi kirkkaan punaisilla tai vaikkapa turkooseilla pyyhkeillä, tyynyillä ja matoilla. ”Musta, tammi ja betoni antavat hyvin maanläheisinä sävyinä melko vapaat kädet vaihtelulle oman mielen mukaan.”, kertoo Hiltunen.

Integroituja ratkaisuja

 

Hiltunen tunnustaa inhoavansa monista kylpyhuoneista löytyviä metallisia irtohyllyjä. Siksi Hiltusen unelmien kylpyhuoneessa kaikki hyllyt olisivat integroituja ratkaisuja ja samaa materiaalia seinän kanssa. ”Seinään integroidut hyllyt ovat kauniin ulkonäkönsä lisäksi helppohoitoisia ja helposti toteutettavissa, kunhan ne osaa ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.”, Hiltunen lisää.

Lisäksi kylpyhuoneen valaistuksen pitäisi olla helposti muunneltavissa, eli hyvän yleisvalaistuksen lisäksi valaistusta olisi mahdollista muuttaa tunnelmallisemmaksi himmentimien avulla.

 

Unelmieni kylpyhuone osa 3

Unelmieni kylpyhuone osa 3 0

 

 

Tämä artikkeli on kolmas osa ”Unelmieni kylpyhuone” – artikkelisarjaamme, jonka edelliset osat löydät täältä ja täältä. Tällä kertaa pääsemme kurkistamaan sisustussuunnittelija Marika Kurjen tekemiin valintoihin juuri siihen omaan unelmien kylpyhuoneeseen.

Toiminnallisuus ennen kaikkea

Kurki suunnittelee työkseen koteja ja tiloja hyvin erilaisiin tarpeisiin. Niin kuin asiakkaiden tiloja suunnitellessa, lähtisi hän myös oman unelmien kylpyhuoneen suunnittelussa liikkeelle kylpyhuoneen käyttäjien omista toiveista sekä tilan toiminnallisuudesta. Mitä kaikkea tilassa on tarkoitus tehdä? Miten käytettävissä olevat neliöt saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti?

Koska kylpyhuoneiden neliömäärät ovat usein rajalliset, tulee Kurjen mukaan eri kalusteiden ja toimintojen sijoitteluun kiinnittää erityishuomiota, jotta tilasta saadaan paitsi toimiva myös mielenkiintoinen ja kodikas.

Avaruutta ja arjen luksusta

 

Omaa kylpyhuonetta suunnitellessa Kurki varaisi kylpyhuoneelle reilusti enemmän tilaa kuin mitä normaalisti Suomessa on totuttu käyttämään. Tila ei kuitenkaan saisi olla niin suuri, että siitä tulisi kolkko ja kaikuva.

Kurjen unelmien kylpyhuone sisältäisi perinteisen suihkun, allaskaapin sekä omassa tilassaan sijaitsevan wc-istuimen lisäksi kylpyammeen sekä turkkilaisen saunan. Kylpyhuoneen säilytystilat olisivat kaikki kauniisti seinään upotettuja ja seinämateriaalista tehtyjä hyllyjä.

Harmooninen kokonaisuus

 

Omaan unelmien kylpyhuoneeseen Kurki valitsisi mahdollisimman maanläheisiä ja aikaa kestäviä värejä. ”Välttäisin erityisesti kovien kontrastivärien käyttöä, kuten valkoista ja mustaa.”, Kurki kertoo. Kylpyhuoneen seinät ja lattiat olisivat molemmat mahdollisimman isoa lämpöisen vaaleanharmaan sävyistä laattaa ja kalusteet puuta.

Tällä hetkellä kovassa suosiossa olevan vaalean tammen sijaan Kurki valitsisi omaan kylpyhuoneeseensa kuitenkin hieman tummemman tammen sävyisiä kalusteita. Perinteisen valkoisen altaan sijaan Kurki valitsisi luonnonkivestä tehdyn käsienpesualtaan.

Kiinnostavia yksityiskohtia

 

Elävyyttä kylpyhuoneen muuten harmooniseen värimaailmaan Kurki toisi erilaisilla laattapinnoilla sekä kenties mikrobetonisilla yksityiskohdilla. ”En kuitenkaan käyttäisi mikrobetonia koko kylpyhuoneeseen, vaan päällystäisin sillä esimerkiksi kylpyammeen ympäryksen tai jopa sisäosan.”, Kurki kertoo.

Kylpyhuoneen piensisustukseen, kuten pyyhkeisiin, Kurki valitsisi mustan, valkoisen ja harmaan lisäksi myös juuri nyt sisustuksessa pinnalla olevaa sinistä. Kotikylpylätunnelmaa tuotaisiin tilaan muhkeiden pyyhkeiden lisäksi reilunkokoisella upottavalla matolla.

Tunnelmallista käytännöllisyyttä

 

Ideaalitilanteessa Kurjen unelmien kylpyhuoneen hana ja suihku olisivat molemmat trendikkäästi mattamustia, mutta koska Kurjen haaveilemaa suurta kattoon upotettavaa kattosuihkua ei ainakaan vielä ole saatavilla kyseisen sävyisenä, kääntyisivät valinnat kuitenkin perinteiseen kromiin. ”Mattamustat hanat ja suihkut ovat paitsi tyylikkäitä, myös erittäin käytännöllisiä, sillä niissä ei näy sormenjäljet.”, Kurki lisää.

Kurki kiinnittäisi erityishuomiota myös tilan valaistukseen sekä peileihin. ”Kylpyhuoneessa täytyisi olla hyvä yleisvalaistus, mutta mahdollisuus myös tunnelmavalaistukseen.”

 

Unelmieni kylpyhuone osa 2

Unelmieni kylpyhuone osa 2 0

 

 

Tässä artikkelissa jatkamme "Unelmieni kylpyhuone" -artikkelisarjaa, jonka ensimmäisen osan voit lukea täältä. Tällä kertaa pääsemme tutustumaan toimitusjohtajamme Lasse Seppäsen valintoihin!

Suuria linjoja

Seppänen arvostaa suuria linjoja ja laattojen kokoa, sillä ne tuovat hyvin avaruutta pieneenkin tilaan. Lisäksi suurikokoiset kylpyhuonelaatat on helpompi hoitaa, koska saumojakin on vähemmän. 

Hän on käyttänyt omassa kylpyhuoneessaan jo pitkään isokokoista, 30x60 cm laattaa, jonka kokoa hän vannoo kasvattavansa seuraavassa remontissa 30x90 cm tai jopa 60x120 cm kokoiseen laattaan. "Vaikka tila olisikin pieni, ei se estä suuren laatan käyttöä - silloin on vain tärkeää suunnitella laattajako huolellisesti", Seppänen muistuttaa.

 

Unelmien kylpyhuoneen lattian suhteen Seppänen käy mielessään taistelua niin ikään suurikokoisen ja pienemmän laatan välillä. Hän haaveilee suuresta lattialaatasta, joka olisi mahdollista toteuttaa esimerkiksi seinänvierikaivon avulla. Toisaalta taas esimerikiksi Purus on tuonut markkinoille fiksun lattiakaivoidean, jolla 15x15 laatalla saadaan aikaan todella upea lopputulos. Päätös näiden kahden välillä tulisi olemaan hankala.

Hän toteuttaisi omaan unelmien kylpyhuoneeseensa yhden tehosteseinän ja muut seinät olisivat sitten vaaleampaa laattaa, jossa voisi olla jokin hento kuvio. Tehosteseinä olisi mosaiikkia, värikästä lasilaattaa tai kromilaattaa. Lattian tulisi olla tumma, muttei kuitenkaan aivan yksivärinen, jottei siivouksesta tule liian vaikeaa. Tehosteseinän väri määrittäisi Seppäsen mukaan lopullisen värin lattiallekin.

Kylpylämäistä tunnelmaa

Perisuomalaisuudesta poiketen Seppäselle sauna ei ole välttämätön tila, sillä sen pois jättäminen mahdollistaisi "spa-fiiliksen" välittymisen kylpyhuoneen jokaiseen nurkkaan. Kattoon hän laittaisi useita himmennettäviä led-valoja, joista osa suunnattaisiin tehosteseinää korostamaan ja elävöittämään. Kylpylätunnelmaa lisäämään hän toivoo myös kylpyammetta, jonka ympärille rakennettaisiin portaat ja pieni taso virvokkeille. Seinään asennettaisiin lisäksi ulosvedettävä kirjateline, jos ammeessa loikoilun ohessa tekisi mieli lukea. 

Unelmien kylpyhuoneeseensa Seppänen haluaisi myös taustamusiikkia, joka toteutettaisiin kylpyhuoneen kulmiin asennettavien kosteutta kestävien kaiuttimien avulla. Musiikkia voisi kuunnella myös kylpyammeen viereiseltä löhötuolilta kylpemisen lomassa

Modernia käytännöllisyyttä peseytymis- ja WC-tiloihin

Seppänen arvostaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä, mikä näkyy myös hänen kylpyhuonesuunnittelussaan. Suihkun tulisi olla tarpeeksi tilava ja rajattu seinillä, jotta vesi jää vain suihkutiloihin. Lisäksi seinät tekevät suihkussa käynnin miellyttävämmäksi, kun kuuma vesi lämmittää tilan. Hän haaveilee myös seinältä laskettavasta penkistä, johon on mukava istahtaa suihkun aikana. Suihkutilassa tulisi olla myös sekä katto- että käsisuihku. 

Kylpyhuonekalusteiksi Seppänen valitsisi seinä-WC:n sekä laatikollisen allaskaapin, jonka päällä olisi Temalin EcoLight –valaisin pistorasioilla. Valo ei hänen mukaan ole markkinoiden kaunein, mutta kyseinen valaisin antaa erinomaisen valon ja miellyttäisi varmasti esimerkiksi vaimoa tämän meikatessa.

Seppänen käyttäisi unelmien kylpyhuoneessaan reilusti Smedbo:n seinäkoukkuja. Koukkuihin ripustetuilla tekstiileillä saa aikaan kivasti väriä ja ilmettä. Pienenä erikoisuutena hän laittaisi allaskaapin viereen oman telineen hiustenkuivaajalle, kuten hotelleissa on usein tapana. 

Käytännöllisyyden hän huomioisi myös kuivauksessa. Hän asentaisi seinälle kuivaustangon, johon ripustaa kylpytakin kuivahtamaan sekä hyllylle kuivaimen pyyhkeitä varten.

Seppänen huomauttaa vielä loppuun, että nämä suunnitelmat ovat loppujen lopuksi osittain haaveilua, sillä monesti se paremman puoliskon sana painaa kylpyhuoneenkin suunnittelussa hyvin paljon.

 

Seuraavalla kerralla tutustumme sisustussuunnittelija Marika Kurjen valintoihin unelmien kylpyhuoneeseensa. Pysy siis kuulolla!