Vuoden 2019 trendit -katsaus kuluneeseen vuoteen

Vuoden 2019 trendit -katsaus kuluneeseen vuoteen

Vuosi 2019 on päättymässä ja ennen uudelle vuosikymmenelle siirtymistä on hyvä ottaa katsaus siihen, miltä kuluva vuosi näytti sisustustrendien osalta. Kokosimme tähän artikkeliin oman sisustussuunnittelijamme Mari Huhtasen huomioita sisustusmaailmasta.

Ajaton marmori on jälleen pinnalla

Marmori on edelleen ajaton, klassinen materiaali, joka tuo kodin eri tiloihin luksusta. Marmorikuvioitua laattaa ei tänä vuonna ole nähty ainoastaan vaaleissa sävyissä, vaan myös mustat marmorilaatat sekä harmaan eri sävyt ovat olleet suosittuja.

Huhtasen mukaan juuri suuret, vähäeleiset ja mattapintaiset laatat tekevät kylpyhuoneesta spa-henkisen. Marmoria käytetään myös tehosteseinissä. Sitä on saatavana mosaiikkilaattoina sekä pitkinä, kapeina laattoina, jotka sopivat hyvin kalanruotoladontaan.

"Kylpyhuoneissa suuret lattia- ja seinälaatat, marmori ja erilaiset pintamateriaalit ovat olleet niitä elementtejä, jotka ovat nousseet esille tänä vuonna."

-Sisustussuunnittelija Mari Huhtanen

Suositut valopeilit tuovat uutta ilmettä kylpyhuoneisiinValopeilit toimivat kylpyhuoneen sisustuselementtinä tehokkaana katseenvangitsijana.

Peilin kehysten värillä ja yksityiskohdilla saadaan uutta yksilöllistä ilmettä kylpyhuoneeseen. Valaistukseen kiinnitetäänkin nykyään yleisesti enemmän huomiota, samoin valon kylmän ja lämpimän sävyihin. Valaistuksella on tärkeä osa myös saunan tunnelman luonnissa. Valaistus tuo hyvin esiin saunan puurakenteet. Marin mukaan valolla saadaan saunatilat tunnelmallisiksi – tai myös turvallisiksi. "Asentamalla esimerkiksi LED-sarjan lauteen selkänojaan, valo suuntautuu ylöspäin ja tuo saunan seinälaudoituksen kauniisti esille - luoden samalla hienon visuaalisen valoefektin", Mari lisää.   

Lattiakaivot toimivat myös sisustuselementtinä

Myös lattiakaivoista on tullut kylpyhuoneen sisustuksellinen osa. Lattiakaivoja on saatavana mustana, rosterinvärisenä tai kultaisena – ne sopivat hyvin yhteen hanan, pyyhekoukkujen, suihkun ja suihkuseinän kanssa. "Myös selkeälinjaiset linjakaivot ovat yleistyneet, erityisesti uudiskohteissa", Mari toteaa.

 

Vuonna 2019 leikiteltiin erilaisten materiaalien yhdistelmillä

Tänä vuonna suosiossa on ollut myös entistä ennakkoluulottomampi pintamateriaalien yhdistäminen. Marmorikuivioituja ja puukuvioituja laattoja yhdistelemällä rakennetaan upeita kokonaisuuksia. Isojen laattojen lisäksi betoni-, puu- ja kivijäljitelmälaatat ovat entistä näyttävämpiä - niitä rohkeasti yhdistämällä saadaan uutta ilmettä kotiin.

"Lattialaatta sopii kosteiden tilojen lisäksi hyvin myös muihin tiloihin, koska laattoja on saatava nykyisin monen kokoisina, erilaisilla pintavaihtoehdoilla ja useissa eri väreissä", Mari muistuttaa. Laattalattiaan saadaan persoonallista ilmettä erilaisilla laatoituskuvioilla tai eri laattakokoja yhdistämällä. "Lisäksi laattalattiat ovat näyttäviä ja helppohoitoisia", Mari lisää.

 

Luonnolliset ja hillityt sävyt ovat suosiossa

Lattiamateriaalien sävyissä valkoisen ja harmaan rinnalle – tai jopa ohi ovat nousseet luonnolliset sävyt, erityisesti vaalea tammi. Sävy on suosittu erityisesti trendikkäässä vinyylissä, joka on kestävää, helppohoitoista ja näyttävännäköistä.

"Murretut sävyt ovat olleet pitkään suosiossa, mutta olisiko nyt aika nähdä kirkkaita perusvärejä? Tummavihreä tai rosa näyttävät ihanan lämpimältä ja kutsuvalta harmaan ja beigen rinnalla”, Mari Huhtanen toteaa. Rohkeampia värejä suositaan erityisesti pienissä seinälaatoissa.

 

Haluatko lisätietoja?

Haluatko lisätietoja viimeisimmistä sisustustrendeistä tai asiantuntijoiden apua sisustusprojektiesi toteutuksessa? Ota meihin yhteyttä! Autamme sinua mielellämme.