Vuoden 2020 asuntomessut Tuusulassa

Vuoden 2020 asuntomessut Tuusulassa

Heinäkuu on jo pitkällä ja asuntomessut lähestyvät. Messujen piti alun perin alkaa 10. heinäkuuta, mutta koronakriisin vuoksi aikataulua muutettiin. Nyt ne pidetään 3.–30.8.

Samalla vietetään asuntomessujen 50. juhlavuotta. Suomen ensimmäiset asuntomessut järjestettiin vuonna 1970 Tuusulan Lahelassa. Vuoden 2020 asuntomessualue nousee Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle. Rykmentinpuiston uudella asuinalueella on ideoitu tulevaisuuden kyläkaupunki. Uusia koteja messualueella on elokuussa nähtävillä nelisenkymmentä. 

Messujen aikana tulevaisuuden asumista esitellään neljän vahvan teeman kautta aina viikon kerrallaan. Teemoja ovat asuminen tänään ja huomenna, sisustus- ja rakentaminen, taide ja hyvinvointi sekä vastuullisuus.

 Kuvassa Honka Huomenen olohuone

 

Laattaleevi on mukana Honkarakenne Oyj esittelemässä Honka Huomen–kohteessa. (kohde 41). Kohteen on suunnitellut Nionion sisustussuunnittelija Maru Hautala 

Honka Huomen on huoneistoalaltaan 121-neliöinen yksikerroksinen omakotitalo, joka sopii niin lapsiperheelle, pariskunnan tai eläkeläisen asunnoksi.

Honka Huomen -talossa luonnonmateriaalit sekä ekologinen rakentaminen kohtaavat. Kaikki rakennusmateriaalit ovat joko luonnonmateriaaleja tai turvallisia M1-päästöluokan materiaaleja. Messutalo on suunniteltu kaikille aisteille – kaupunki hirsitalon tyylikäs arkkitehtuuri, puun tuoksu, harmoninen sisustus ja valaistus sekä miellyttävä äänimaailma yhdistyvät hienoksi kokonaisuudeksi.

L-muotoisen talossa on oma pieni piha, jota piharakennukset suojaavat. Oleskelutilojen ja saunasiiven välissä on vilvoitteluhuone, joka toimii esimerkiksi inspiroivana viherkeitaana tai lukunurkkauksena. Vilvoitteluhuoneen on suunnitellut taiteilija Kreetta Järvenpää

 Kreeta Järvenpään suunnittelemassa vilvoitteluhuoneessa sisustussuunnittelija Maru Hautala

 

Sisustussuunnittelija Maru Hautala mukaan sisustuksen pääteemana on hiljaisuus ja rauha. Lopputulos onkin harmoninen kokonaisuus. Puustellin mustikansininen keittiö ja Katja Hyytiälän taide tuovat väriä sisustukseen.

 

Ekologisuus ja laattavalinnat

Kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja wc:n laatat ovat italialaisen Terratintan valmistamia KOS-sarjan laattoja. Sarjasta on käytetty eri kokoja ja kahta sävyä (KOS Brun ja KOS Sand). Laattojen ilme on ajaton. Kylpyhuoneessa Kos-sarjan Freccia 3D-seinälaatat yhdessä sopivan valaistuksen kanssa tuovat tilaan ilmettä.

Suihkutilassa tehosteena Terratintan Freccia 3D-laattaa 

 

Kohteen laattavalinnat sopivat hyvin valittuun teemaan. ”Kos-sarjan laatat ovat kauniita ja maanläheisiä. Ne käyvät hyvin pohjoismaiseen rakentamiseen ja tyyliin”, sanoo Juha-Pekka Virkkunen Laattaleeviltä. Hän lisää: ”Laatat ovat valmistustavaltaan ekologisia ja pitkäikäisiä eikä laattojen ulkonäkö ajan kuluessa muutu, esimerkiksi aurinko ei haalistuta niitä. Siksikin ne puoltavat paikkaansa materiaalivalinnoissa”.

 Sama sävymaailma toistuu koko asunnossa

 

Oheisessa videossa suunnitteluhuone Nionion sisustussuunnittelija Maru Hautala kertoo lisää Honkahuomenesta. Videolla näkyviä tuotteita (Woodion allas sekä Timberwisen parkettia) voi tilata kauttamme. 

Haluatko lisätietoja?

Tutustu KOS-laattoja koskevaan aiempaan artikkeliimme blogissamme tai ota meihin yhteyttä! Käy myös tutustumassa laattojen upeisiin lopputuloksiin Asuntomessut 2020 -tapahtuman alueella Tuusulassa paikan päällä.