Vuoden 2022 kylpyhuonetrendit

Vuoden 2022 kylpyhuonetrendit

Nyt, kun vuosi 2022 on aluillaan,  on hyvä aika kertoa tämän vuoden  kylpyhuonetrendeistä. Yleisilme kylpyhuoneessa on tänä vuonna usein selkeä ja yksinkertainen. Harmaan lämpimät sävyt: hiekka, greige ja ovat nyt suosittuja.

Täysin valkoisesta kylpyhuoneesta ollaan vähin erin luopumassa ja värit ovat tulossa kylpyhuoneisiin. Erityisesti värikkäät yksityiskohdat ovat piristyksenä ja tekevät kylpyhuoneesta mielenkiintoisen.

 

 Kuvassa Terratintan Lagom terrazzo sävy Sun ja Ce.Si Tecnica Esagono Gres

Kylpyhuoneessa värivalinnoilla voi leikitellä. Väreistä suosituimpia ovat vihreän eri sävyt, vaaleasta tummanvihreään. Samoin vanhan roosan sävyt ovat nyt kysyttyjä.

Laatoissa puolestaan suositaan kivimäisiä, marmorikuvioituja ja betonimaisia laattoja. Saman sarjan laattoja käytetään sekä seinissä että lattiassa.

 

Marmorimainen laatta on aiempaa värikkäämpää

Viime blogikirjoituksessamme kerroimme, että marmorikuvioitu laatta on nykyisin värikästä: vihreä ja sininen ovat tulleet perinteisen valkoisen, harmaan ja beigen rinnalle. Myös marmorikuvioiduille laatoille tyypilliset juonteet ovat aiempaa selkeämpiä.

Aiempaa värikkäämmät marmorikuvioidut laatat näkyvät myös kylpyhuoneissa. Marmorikuvioitu laatta seinässä ja lattiassa tekee ilmeestä yhtenäisen ja samalla se luo kylpyhuoneeseen ylellistä spa-henkistä tunnelmaa.

 

Kuvan laatta: Marca Coronan Foyer Royal

 

Suuret laatat ovat tulleet jäädäkseen

Suuret laatat ovat olleet markkinoilla jo muutaman vuoden ajan ja suuntaus on edelleenkin sama. Isot laatat ja niihin sopiva saumaväri tekevät kylpyhuoneen ilmeestä harmonisen. Isoista laatoista on myös etua kylpyhuoneen puhdistuksessa: mitä vähemmän on saumoja, sitä vähemmän puhdistettavaa.

Ladonnassa voi käyttää luovuutta vuonna 2022. Saman laattasarjan erikokoisia laattoja voi yhdistellä ladonnassa (käyttää ns. moduuliladontaa). Samoin kapeiden laattojen pystyladonta on erityisen suosittua kylpyhuoneessa esimerkiksi erillisenä tehosteseinänä. Lue ladonnoista blogikirjoituksestamme lisää...

Erilaiset rimaseinät tai -katot ovat ilmestyneet kylpyhuoneisiin

Erilaiset rimaseinät tai -katot ovat ilmestyneet kylpyhuoneisiin. Yksi suosittu yhdistelmä on esimerkiksi pesutilan yhtenäisten laattapintojen rikkominen puurimotuksella.

Myös efektiseiniä toteutetaan nykyisin yhä rohkeammin paneloinnilla ja rimoituksella. 

Puupintaa voi myös tuoda sisustukseen pienten elementtien avulla: allaskaapin nupit, pyyhekoukut ja pienesineet voivat olla puisia. Woodio on tuonut markkinoille puisten altaiden lisäksi wc:n sekä ecodesign-tuotteet esim. puiset nupit.

Puuta voidaan myös jäljitellä kylpyhuoneessa esimerkiksi puukuvioisen laatan avulla. Puukuvioiset laatat tuodaan osaksi sisustusta esteettisen elementtinä pehmentämään laatan kovuutta. Puukuvioinen laatta ei ainoastaan näytä puulta vaan myös tuntuu siltä: laatassa voi jopa tuntea puun syyt.

Kuvassa puukuvioista Chevron laattaa ja Terratintan Hexasarjan mosaiikkilaatta Sävy: Hexa Cotton Candy
 

Kylpyhuonetrendit suosivat edelleen metallin sävyjä hanoissa ja suihkuissa. Trendikkäitä sävyjä ovat muun muassa kupari, pronssi, messinki. Mustat hanat ja suihkut ovat edelleen kysyttyjä. Ne toimivat upeina tehosteina marmorikuvioidussa tai minimalistisessa kylpyhuoneessa.

 

Myös peilit toimivat kylpyhuoneessa sisustuselementteinä. Pyöreät peilit ovat nyt suosittuja, ne luovat tilaan pehmeyttä. Monissa peileissä on myös jo itsessään LED-valot, joiden epäsuorasti tuleva valo korostaa esimerkiksi laattojen pintastruktuuria.