Kysymyksiä kylpyhuoneremontista

Voiko laatan päälle laatoittaa?

Uudet laatat voi asentaa vanhojen päälle vain siinä tapauksessa, että vanhat laatat ovat kunnolla kiinni seinässä.

Voit tarkistaa asian koputtamalla laattoja kevyesti esimerkiksi vasaran varrella. Jos ääni kuulostaa ontolta, laatta on irti ja se pitää poistaa ennen uuden laatan asentamista.

Jos laatoitettavan tilan vesieristeet ovat kunnossa, rakenteet tulee olla terveitä/ehjät ja vanhat laatat kunnolla kiinni pinnassa, niin vastaus on kyllä, voit laatoittaa. Huom! Vanhan laattapinnan on oltava tällöin puhdas kaikesta rasvasta, saippuajäämistä ja muista epäpuhtauksista. Pesu suoritetaan emäs + hapan pesu (mira 7110 + 7120), huolellinen huuhtelu pesun jälkeen. Päällelaatoitukseen suositetaan teknisesti C1/C2 + S1/S2 luokan kiinnityslaastia, esim. Mira z-fix, Unifix, Superfix.

 

 

 

Kauanko vesieristys kestää?

Valmistaja antaa tuotetakuun, sertifioidun vesieristysjärjestelmän käyttöolettama on noin 25 vuotta. Kaakeleiden vaihto edellyttää käytännössä aina vesieristeen uusimista, koska kaakeleita irrotettaessa vesieristys on voinut vahingoittua. 

Milloin silikonisaumat uusitaan?

Kylpyhuoneen lattian ja seinälaatan rajassa sekä kalusteiden sekä läpivientien ympärillä käytetään silikonisaumaa viimeistelemään saumoja. Silikoni ei ole ikuisesti kestävää, joten silikonisaumat olisi uudistettava noin 5–10 vuoden välein tai kunnon mukaan.

Miten valita laatat kylpyhuoneeseen?

Laattojen kokoa päättäessä on hyvä muistaa, että tilan koko ei määrittele laatan kokoa. Pieneen tilaan sopii suurikokoisempikin laatta: laattasaumat ovat kaukana toisistaan ja luovat siten mielikuvan isommasta tilasta. Mitä suurempi laattakoko, sitä vähemmän pinnoissa on saumoja - ja myös vähemmän puhdistettavaa.

Suuria laattakokoja  käytettäessä on vähemmän saumoja - ja vähemmän puhdistettavaa

Monista laattasarjoista on myös saatavilla saman värin eri kokovaihtoehtoja, jotka sopivat hyvin asennettaviksi keskenään. Nykyisin laatoitetaan kaikki seinät yhdellä laatalla, tai tehdään muusta seinälaatoituksesta poikkeava kokonainen tehosteseinä.