PÄÄSIÄISEN AUKIOLOAJAT: LIIKKEEMME ON AUKI TORSTAINA 9.4. KLO 16 SAAKKA.

SULJETTU 10.4.-13.4. MUUTEN MYYMÄLÄMME JA VARASTOMME PALVELEE NORMAALIIN TAPAAN. 

Blogi

RSS
Tervetuloa Laattaleevin blogiin

Tervetuloa Laattaleevin blogiin 0

 

Tässä blogissa me laattaleeviläiset sekä vierailevat asiantuntijat julkaisemme kiinnostavia ja ajankohtaisia artikkeleita niin kylpyhuoneiden laatoitukseen, remontointiin ja sisustukseen liittyvistä aiheista kuin vähän aiheen vierestäkin.

Tavoitteenamme on tarjota Laatta Leevistä ja tuotteistamme kiinnostuneille kuluttajille, sisustajille, rakentajille ja remontoijille sekä muille sidosryhmillemme alaan liittyvää ajankohtaista tietoa sekä hyödyllisiä vinkkejä sisustamisen ja remontoinnin saralta - viihteellisempiä juttuja unohtamatta.

Tervetuloa lukemaan, kommentoimaan ja keskustelemaan!

 

Laatta Leevi - Suomen mielenkiintoisin laattakauppa

Olemme Jyväskylässä toimiva sisustamisen ja remontoinnin erikoisliike. Valikoimaamme kuuluu Keski-Suomen suurimman laattavalikoiman lisäksi mm. kylpyhuonekalusteet, vinyyli-, laminaatti- ja parkettilattiat sekä kaikki näiden asentamiseen ja hoitamiseen tarvittavat tuotteet. Olit sitten rakentaja tai remontoija, palvelemme sinua yli 30 vuoden kokemuksella ja ammattitaidolla.

Pidämme alakohtaisia uutisia ja uutuuksia jatkuvasti silmällä - maailmalla julkaistut uutuudet löytyvät pian julkistamisen jälkeen valikoimastamme. Oman maahantuontimme ja suuren varastomme ansiosta tuotteemme ovat erittäin hintakilpailukykyisiä ja tehdastoimituksetkin toimitamme 3-4 viikossa. Rahtisopimuksillamme saamme toimitettua tuotteet edullisesti koko Suomeen.

Ota rohkeasti yhteyttä - me palvelemme sinua mielellämme!

 

Laatta on ympäristöystävällinen valinta

Laatta on ympäristöystävällinen valinta 0

 

Laatta on ympäristöystävällinen materiaali - periaatteessa täydellisen ympäristöystävällinen, koska laatat eivät sisällä mitään synteettistä. Laattojen pääraaka-aineena toimivat savi, kvartsi ja maasälpä, eikä laattojen tuhansia vuosia vanha valmistustapa ole muuttunut perusperiaatteeltaan - tehostumista ja tekniikan kehittymistä lukuunottamatta.

Laatta on lähtökohtaisesti aina ympäristöystävällinen ratkaisu, mutta myös laattojen, valmistajien ja toimittajien välillä on eroja siinä, mikä laatan lopullinen hiilijalanjälki tulee olemaan.

Keraamisilta laatoilta ei vaadita vähäpäästöisyydestä kertovia M1-päästötestejä, vaan ne rinnastetaan suoraan M1-tuotteisiin ilman testausta

 

Laattavalmistajat vaikuttavat hiilijalanjälkeensä eri tavoin

Uusimmissa tehtaissa 80% käytetystä prosessivedestä käytetään uudestaan valmistusprosessissa ja loput 20% haihtuu valmistuksen yhteydessä pois. Valmistuksessa käytetään lähes poikkeuksetta puhdasta kaasua ja syntyvä hukkalämpö hyödynnetään esimerkiksi kuivatusprosessissa.

Laattavalmistajat hyödyntävät myös mahdollisimman tehokkaasti omaa sijaintiaan vastuullisissa valinnoissa - esimerkiksi moni espanjalaisista laattatehtaista käyttää aurinkoenergiaa ja on sijoittanut tehtaansa raakamateriaalien läheisyyteen - laattojen raaka-materiaaleja saatetaan kuljettaa kaivuualueen ja tehtaan välillä vain 100km. 

Monet tehtaat pyrkivät minimoimaan valmistusprosessissa syntyvän jätteen määrää ja monesti ainoa ei kierrätettävä raakamateriaali on poltettu savi joka käytetään maantäyttöön tms. johon se soveltuu puhtautensa puolesta erinomaisesti.

Italiassa taas on erikoistuttu kierrättämään raakamateriaalia uusien laattojen tuotannossa. Näin usein rakennusjätteisiin päätyvät vanhat laatat saavat uuden elämän tyylikkään ja laadukkaan italialaisen laattavalmistuksen muodossa. Jopa 50-60% laatan valmistukseen käytetyistä raakamateriaaleista voi olla kierrätysmateriaaleja.

 

Pienet elinkaarikustannukset, pieni rasite ympäristölle

Tuotteen elinkaarikustannus laatassa on erittäin vähäinen, koska kyseessä on käytännössä täysin huoltovapaa tuote. Laatta on kestävä materiaali, joka ei kulu helposti. Laatan perinteisimpiä syitä vaihdolle onkin useita vuosikymmeniä vanhan laatan kuosin tai koon poistuminen muodista, jolloin se vaihdetaan uuteen, ajankohtaisempaan vaihtoehtoon.

Laatan erittäin vähäisen elinkaarikustannuksen vuoksi (ja lisäksi) myös sen ympäristökuormitus on vähäinen. Koska laattaa ei tarvitse vaihtaa usein, sen käyttö rakentamisessa vähentää tilojen ylläpitoon tarvittavan materiaalien ja siitä syntyvän jätteen määrää.

 

Laatta Leevi panostaa ympäristöystävällisyyteen

Ympäristöystävälliset arvot ovat meille tärkeäitä. Siksi edellytämme kumppaneiltamme voimassa olevia ympäristösertifikaatteja. Ympäristöystävällisyys on yksi kriteereistä, joita käytämme edustamiemme laattatehtaiden valinnassa (laadun ja tyylin lisäksi). 

Laattatehtaiden valintakriteerien lisäksi minimoimme myymiemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä kolmella merkittävällä tavalla:

  • Edellyttämällä myös logistisilta kumppaneiltamme sitoutumista ympäristöystävällisiin arvoihin
  • Kuljettamalla tuotteet tehtaista pääasiassa junarahtina (joissa on pienemmät säästöt kuin kumipyörä- tai laivarahdissa), ja
  • Vähentämällä kuljetusliikennettä karsimalla turhia välikäsiä toimitusketjusta - sovimme toimitukset tehtaista varastoomme suoraan valmistajien kanssa.

 

Haluatko lisätietoja?

Jos sinulla jäi kysyttävää aiheesta, ota meihin yhteyttä! Kerromme sinulle mielellämme lisää arvoistamme ja autamme sinua löytämään juuri sopivat laatat projektiisi. 

Sauma-aineen värin valinta

Sauma-aineen värin valinta 0

 

Unelmiesi lopputuloksen toteuttamisessa laattojen valinta on tärkein, mutta vasta ensimmäinen askel. Jotta valitsemasi laatat pääsevät oikeuksiinsa laatoituksessa ja lopputulos pysyisi näyttävänä pitkään, tulee myös sauma-aineen värivalinnan olla onnistunut.

Siksi syvennymmekin tässä artikkelissa siihen, mitä asioita sinun kannattaa ottaa huomioon onnistuaksesi sauma-aineen värin valinnassa! Jos olet kiinnostunut tutustumaan sauma-aineen valintaan yleisesti, sinun kannattaa tutustua aiempaa artikkeliimme sauma-aineiden ominaisuuksista.

 

Sauma-aineissa suositaan hieman laattaa vaaleampaa sävyä

Sauma-aineen valinnassa suositaan usein hieman laattaa vaaleampaa värisävyä. Kun sauma-aine on laatan sävyä hieman vaaleampi, laattojen kauneus korostuu.

Poikkeuksiakin tähän sääntöön on. Kun tehosteseinissä käytetään tummaa sauma-ainetta, tehoste tulee voimakkaammin esille. Tumma sauma-aine voidaan yhdistää vaaleisiin laattoihin ns. New York style –tyylillä. Silloin tumman sauman kontrasti tuo uuden ulottuvuuden tehosteeseen. Lisäksi raskaan kulutuksen tiloissa kannattaa suosia tummempaa sävyä. Esim. eteisissä tumma sauma estää jatkuvasta käytöstä kertyvän lian erottumisen.

Huom: Tummat värisävyt luodaan käyttämällä paljon väripigmenttejä saumavärissä. Saumauksen yhteydessä herkästi pestään väripigmenttiä pois, jolloin sauma vaalenee. Tumma sauma pyyhitään kostealla puhtaaksi. Vedellä ei läträtä!

Harmaseen taittava sauma-aine on usein varmin valinta

Kaikkein käytetyin saumaväri on hieman harmaaseen taittava marmorinvalkoinen. Se käy lähes kaikkien laattojen kanssa kaikkein tummimpia laattoja lukuun ottamatta. Luonnollisen väriisiin laattoihin löytyy useita lämpimiä, asteittain tummenevia harmaan sävyjä. Sauma-aineista löytyy myös hyvin raikkaita ja kirkkaita sävyjä, mutta nykymuoti suosii hillittyjä kokonaisuuksia. Me Laatta Leevillä kuitenkin odotamme innolla värillisten laattojen paluuta. Silloin tulee sisustukseen jälleen rohkeita sävy-yhdistelmiä, kuten keltaisten laattojen ja keltaisen sauma-aineen yhdistelmiä (joita löytyy myös yhden Laatta Leeviläisen omasta kodista tälläkin hetkellä).

 

Laatta Leevi suosittelee

Valkoiseen laattaan suosittelemme valkoista sauma-ainetta tai hieman harmaaseen taittavaa
marmorinvalkoista. Valkoinen sauma on kauniimpi, mutta marmorinvalkoisessa ei näy lika niin
herkästi kuin valkoisessa.

Tumma laatta on parhaimmillaan tumman sauman kanssa. Suosittelemme kuitenkin hieman laattaa
vaaleampaa saumaa. 

 

Testaa aina sävyjen yhteensopivuus!

Sauma-aineista on perinteisesti saatavilla mallitikkuja tai paloja. Hyödynnä niitä vertaamalla niitä joko laattaa vasten tai mieluummin jopa kahden laatan väliin varmistaaksesi sävyjen yhteensopivuuden. Mallitikkuja lainaavat liikkeet yön yli kotia, joten vertaaminen onnistuu kotioloissakin.

 

Vältä laattojen likaantuminen epoksisauma-aineilla

Markkinoilla on pitkään ollut ns. epoksisauma-aineita. Viime vuosina niiden käyttö on lisääntynyt,
epoksisaumaaineiden asentaminen on tullut helpommaksi ja hinnat ovat laskeneet. Laatta Leevillä epokseista on perusvärit saatavilla heti varastosta.

Etuna epokseilla on niiden kulutuksen kesto. Epoksisauma-aineet ovat niin tiiviitä, että niihin ei imeydy likaa. Tiiviyden ansiosta ne saadaan helposti pyyhkimällä puhtaaksi. Siksi epoksit ovat suositeltava ratkaisu kovan kulutuksen kohteisiin (kuten eteisiin) sekä helposti likaantuviin kohteisiin, kuten keittiöihin ja kylpyhuoneisiin, joissa se auttaa ylläpitämään myös tilojen hygieniaa.

Myös perinteisten sauma-aineiden puhdistuminen on helpottanut niille saatavilla olevien biologisesti hajoavien saumojen syväpuhdistajien avulla!

 

Haluatko lisätietoja?

Jäikö sinulla kysymyksiä sauma-aineisiin liittyen tai haluatko apua sauma-aineen valinnassa? Voit kysyä meiltä lisää aiheesta - ota meihin yhteyttä! Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.


Vinkkejä laatoitukseen

Vinkkejä laatoitukseen 0

Ohjeita ja vinkkejä laatoittajalle. Ohjeet on laatinut laatoittaja-asiantuntijamme Karoliina Hottinen

Aikataulu työmaalla on usein tiukka. Laatoitustyöt on saatava nopeasti valmiiksi, sillä laatoitus on vain yksi useasta työvaiheesta, joita kylpyhuoneissa tehdään. Työt on suoritettava valmiiksi yhdellä kerralla, koska tilat on saatava luovutuskuntoon seuraavalle työvaiheelle.

Tarkista aluksi pintojen suoruus

Huolelliset pohjatyöt ovat onnistuneen laatoituksen perusta. On tarkistettava ensin kaikki laatoitettavat pohjat. Mitä suurempaa laattaa käytetään sitä tärkeämpää on seinien tasaisuus ja suoruus. Tässä apuna kannattaa käyttää vatupassia tai tasolaseria. Lattioissa on tärkeää tarkistaa kaadot. Tämä työvaihe kannattaa tehdä äärimmäisen tarkasti!

Karoliina toteaa: ”Myynnissä on onneksi paljon erikoistyökaluja laatoitukseen. Laatoittajan perusvalikoimaan kuuluvat saumausnarut, saumausristikot, pesusienet, saumauslastat, kiilat, laastikammat erikokoisilla hammastuksilla, timanttihionta, timanttiterät, epoksilastat, yms. Valikoimissa on myös laattaleikkureita, aina jopa 3 metrisille laatoille”.

 Laatan leikkaus onnistuu laattaleikkurilla

Laattaleikkuri apuna laattojen leikkaamisessa

Kunnollisella laattaleikkurilla leikkausten onnistumisprosentti on suuri ja kapeidenkin suikaleiden leikkaaminen onnistuu. Tekniikan Maailman tekemän vertailun mukaan (TM 15.2 2019) Masterpiuma Montolit 63P3 on vertailun mieluisin leikkuri työskennellä ja myös sen leikkauksien onnistumisprosentti oli vertailun paras. Voit lukea TMn vertailutuloksen täältä

Leikatut laatat asetetaan aina näkymättömämpään nurkkaan leikatut reunat seinään päin. Muutamankin millin heitto alimmaisessa laattakerroksessa kostautuu laatoitustyön edetessä siksi laattoja asennettaessa kannattaa käyttää apuna vatupassia tai laseria. Ohjurit asetetaan vatupassin avulla suoraan.  Perinteisessä laatoitustyylissä (normaalit seinälaatat) alimmainen laattarivi asennetaan viimeiseksi. Nykyisin kuitenkin laattakoon kasvaessa (esim. 60x120 tai 80x80) voidaan alin rivi asentaa suoraan esimerkiksi kiiloilla lattiasta tukemalla. 

Saumoista tulee siistit käyttämällä apuna mm. kiiloja

 

Laatoituskampa apuna laatoituksessa

Laasti kannattaa levittää laastikampaa apuna käyttäen seinään niin suurelle alueelle, minkä ajattelee saavansa laatoitettua saneerauslaastipussin kyljessä mainitun ajan kuluessa. Laasti kammataan lastan hammastetulla puolella noin 45 asteen kulmassa. Laatat painetaan voimakkaasti kiinni laastiin. Suuria laattoja laatoitettaessa apuna voidaan käyttää pehmeää kuminuijaa, jottei yksikään kulma jää muita korkeammalle.

 

Jotta saumoista tulee siistit ja saman paksuiset, apuna voi käyttää laattaristejä, LL level-työkaluja tai saumanarua.

Erityisesti vaakasaumoissa apuna käytetään saumanarua. Narun paksuus valitaan sen mukaan, kuinka paksu sauma halutaan saumauslaastille jättää. Pystysaumaa voi tarkistella vatupassin avulla. Ylipursunut laasti poistetaan siten, että saumoissa on laastia enintään puoliväliin asti. Laatat puhdistetaan kostealla sienellä ja puhdistusliinalla.

Kiilat, tasokappaleet ja pihdit – LL Level työkalut

LL Level työkaluilla saadaan lattiasta ja seinästä tasainen, eikä laattojen välille jää korkeuseroja. 

Huomioi nämä:

  • Varmista tasainen laatoituspinta sekä seinä- että lattialaatoilla.
  • Suunnittele seinälaatoitus, laattajako ja mittaa nurkkapalojen koot.
  • Saumat ovat suorissa linjoissa
  • Laatat eivät hammasta

 

  • Laatta Leevi
Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit

Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit 0

Tapasimme Jyväskylän rakennusmessuilla kylpyhuonetuotteiden valmistaja Svedbergsin aluepäällikkö Timo Puustisen ja kysyimme,  mikä on juuri nyt suosittua suomalaisissa kylpyhuoneissa ja mitä uutuuksia on viime aikoina tullut markkinoille.
Keittiötrendejä vuonna 2020

Keittiötrendejä vuonna 2020 0

Vuoden 2020 keittiötrendit korostavat keittiön toiminnallisuutta. Mitä muuta vuosi 2020 tuo tullessaan keittiöön. Lue lisää Laattaleevin blogista