Suuren kylpyhuoneen suunnittelu

Suuren kylpyhuoneen suunnittelu

Mitä erityisesti suurta kylpyhuonetta suunnitellessa olisi hyvä ottaa huomioon ja minkälaisia ratkaisuja suurempi tila mahdollistaa? 

Pohjaratkaisu ja tilan toiminnot ovat perusta suunnittelulle

Kylpytilojen sijainti ja toimintojen jakautuminen on hyvä ottaa huomioon ennen ensimmäisiä suunnitelmia kylpyhuoneesta. Mitä toimintoja kylpyhuoneessa on tarkoitus tehdä? Onko käytössäsi muita tiloja joihin toimintoja voisi jakaa vai onko tilasta mahdollista tehdä vain kylpemiseen suunniteltu spa-osasto?

Onko kylpyhuone, suihkun ja saunomisen lisäksi kodinhoitotila, jolloin samaan tilaan on suunnittelussa huomioitava arkiset toiminnot, kuten:

  • Wc-tila
  • Pukeutuminen ja riisuutuminen
  • Pyykkihuolto (pyykkien säilytys, pesu ja kuivaus)
  • Kodinhoitoon liittyvät säilytystilat

 

Suuremmissa kylpyhuoneissa on tärkeää suunnitella tilan toiminnallisuus ja toimivuus hyvin, jotta tilasta ei tule vain yhtä suurta hallia. Kuvassa Betonmetal 60x60 ja 60x120 sekä Betonmetal Hexagon sävy Copper

Pienillä muutoksilla suuri ero tunnelmassa

Esimerkiksi suuret laatat voivat saada tilan tuntumaan avarammalta, kun taas pienet, värikkäät tai kuvioidut laatat voivat lisätä tilaan luonnetta ja elävyyttä. Avara tila antaa mahdollisuuden eri laattakuosien ja -kokojen yhdistelemiselle, joka vähentää osaltaan hallimaista tunnelmaa. Kalusteiden osalta modernit, minimalistiset linjat tuovat selkeyttä ja avaruuden tuntua, kun taas uniikit tai rustiikkiset valinnat voivat lisätä tilaan persoonallisuutta ja lämpöä.

Iso tila mahdollistaa suurien ja jopa suurlaattojen käyttämisen. Etenkin kivi- ja marmorikuoseissa suurlaatta antaa kuviolle oikeutta. 

Valaistus on avainasemassa, kun haluat muuttaa suuren kylpyhuoneen tunnelmaa. Valaistuksen lämpötilalla, voimakkuudella ja sijainnilla on suuri vaikutus tilan tunnelmaan. Säädettävillä valaistuksilla ja suoraa sekä epäsuoraa valaistusta yhdistelemällä saat kylpyhuoneen tunnelman muuttumaan tilanteen mukaan.

 

Avarassa tilassa on hyödynnetty erilaisia kuoseja ja värejä luoden näin eri toiminnoille omat alueet. Pieni seinälaatta Vibes Flatt matta ja Vibes Punch matta, sävy Pino

Käytä suuri tila hyödyksi

Suuri tila kannattaa käyttää hyvin hyödyksi. Tilaan voi tuoda esimerkiksi kaarevia seiniä, erilaisia suihkuratkaisuja sekä laatoitettuja penkkejä tai suihkuhyllyjä elävöittämään ja jakamaan tilaa.

Isoon kylpyhuoneeseen onkin mahdollista luoda ylellistä kylpylätunnelmaa ja luksusta pienten yksityiskohtien avulla. 

Kylpyhuoneessa voi yhdistellä ja jakaa tilaa sekä toimintoja onnistuneesti (kuva ja kohde: Jenni Hynnä).

Huolellinen suunnittelu kannattaa

Huolellinen suunnittelu mahdollisimman pitkälle loppuun asti ennen projektin aloittamista säästää aikaa ja rahaa. Muun muassa vesipisteiden paikka ja sähkö- ja valaistussuunnittelu on tehtävä jo hyvissä ajoin, joten toiveet kylpyhuoneen toiminnoille on hyvä miettiä jo varhaisessa vaiheessa.

HALUATKO LISÄTIETOJA KYLPYHUONEREMONTIN SUUNNITTELUSTA?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneremontin suunnittelusta sekä laattojen valinnasta.