Myymälämme on avoinna ma klo 8-19, ti-pe klo 8-18, la 9-14, su suljettu. Varasto avoinna ma-pe 7-17, la 9-14, su suljettu. 

Blogi — Kylpyhuone

RSS
Syksy 2020 tuo tullessaan uutuuksia ja muutoksia

Syksy 2020 tuo tullessaan uutuuksia ja muutoksia 0

Kuluva syksy on tuonut uutuudet Laattaleevin myymälään. Blogikirjoituksessa katsaus  syksyn trendeistä ja uutuuksista.
Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit

Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit 0

Tapasimme Jyväskylän rakennusmessuilla kylpyhuonetuotteiden valmistaja Svedbergsin aluepäällikkö Timo Puustisen ja kysyimme,  mikä on juuri nyt suosittua suomalaisissa kylpyhuoneissa ja mitä uutuuksia on viime aikoina tullut markkinoille.
Pienen ja suuren kylpyhuoneen suunnittelu

Pienen ja suuren kylpyhuoneen suunnittelu 0

Suomalaiset kylpyhuoneet ovat monesti melko pieniä verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin kylpyhuoneisiin. 
Laattojen puhdistamisen ABC

Laattojen puhdistamisen ABC 0

 

Laattojen puhdistamiseen liittyy paljon ennakkoluuloja. Laattojen puhtaanapito on kuitenkin helppoa, kun sen kerran oppii! Siksi kokosimme aiheesta tiiviin vinkkiartikkelin, eli laattojen puhdistuksen ABC:n.

1. Puhdista laatat säännöllisesti!

Laattapintojen puhtaanapitoon pätee sama sääntö kuin muuhunkin siivoukseen: puhdista riittävän usein, niin pääset helpommalla. Ensisijainen puhdistus tapahtuu lattian sekä seinämien kuivaamisena lastalla aina suihkun jälkeen. Perusteellisemman pesun tarve riippuu
olennaisesti tilojen käyttötiheydestä ja -tavoista.

 

2. Hyödynnä laattojen siivoukseen tarkoitettuja pesuaineita

Monet luottavat pelkästään laattapintojen huuhteluun vesiletkulla tai suihkulla. Laattoihin tarttunut ja pinttynyt lika ei kuitenkaan irtoa pelkällä vedellä ja kevyellä suihkuttelulla! Säännölliseen puhdistukseen puhdistusaineiksi sopivat rasvaa irroittavat käsiastianpesuaine ja yleispuhdistusaine, mutta perusteellisempaan puhdistukseen olisi hyvä käyttää laatoille sopivia, ”järeämpiä” puhdistusaineita.

Sauma-aineiden perusteelliseen puhdistukseen sopii Soledon saumojen syväpuhdistaja, kun taas kalkinpoistoon tehokas ratkaisu on Miran Ceramic Cleaner -pesuaine. Laattoihin kertyneistä saippuoista ja rasvoista sen sijaan pääsee helposti eroon Miran Base Cleaner peruspuhdistusaineella.

Tiesitkö? Niksinurkissa suosittu laattojen siivouskombo etikka ja sooda eivät oikeasti toimi tehokkaasti yhdessä. Hapan etikka ja emäksinen sooda kumoavat toistensa vaikutuksen. Lisäksi etikka voi aiheuttaa soodan vaahtoutumista ja aiheuttaa happamuutensa vuoksi vaurioita saumasuaineeseen!

 

3. Ota laattojen siivous osaksi arkisiivousta

Puhdistettavasta tilasta riippuen laattapintojen puhdistus on hyvä aloittaa imuroimalla lattialaatat ja saumavälit puhtaiksi irtoliasta ja pölystä ennen vesipesua. Kaakeloidut seinät voidaan puolestaan pyyhkiä ns. roiskekorkeuteen asti, jolloin seinän helpoiten likaantuva osio pysyy puhtaana. Tämän tyyppinen laattojen säännöllinen puhdistus sujuu helposti arkisen kodinhoidon yhteydessä ja auttaa pitämään kaakelipinnat yleissiisteinä.

 

4. Muista kuivata tila hyvin!

Puhdistuksen jälkeen pesuainejäämät huuhdellaan huolellisesti ja vedetään kuivaksi lattiakuivaimella. Ilman kunnollista huuhtelua laattojen ja saumojen pintaan saattaa jäädä pesuainejäämiä, jotka voivat toimia tahmaisen lattian lailla - eli imeä lisää likaa puoleensa

"Laattapintojen puhtaanapitoon pätee sama sääntö kuin muuhunkin siivoukseen: puhdista riittävän usein, niin pääset helpommalla."

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton oppaamme 7 vinkkiä laattojen puhdistukseen ja hoitoon saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä laattojen puhtaanapitoon. Voit myös ottaa yhteyttä meihin! Autamme sinua mielellämme!

PS: Huomasithan, että pääset lukemaan lisätietoja esitetyistä tuotteista ja tuotekokoelmista vaaleanpunaisella korostettuja tekstejä klikkaamalla?

 

Helpotusta siivoukseen seinään kiinnitettävällä wc-istuimella

Helpotusta siivoukseen seinään kiinnitettävällä wc-istuimella 0

Seinään kiinnitettäviä wc-istuimia on ollut tarjolla Suomenkin markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta silti jopa 95 % suomalaisista luottaa perinteiseen malliin, kertoo tekniikka & talouden artikkeli. Usein tällaisiin seinäratkaisuihin törmääkin lähinnä hotelleissa ja ulkomailla.

Seinä­kiinnityksen edut

Seinäkiinnityksen etuna perinteiseen malliin nähden on se, että pönttö jättää lattiapinnan tyhjäksi luoden tilan tuntua ja avaruutta pieneenkin kylpyhuoneeseen sekä helpottaen muun muassa siivousta. Likaa ei myöskään pääse kertymään vaikeasti puhdistettaviin rakoihin ja koloihin. Seinä-wc luokin minimalistisen ja siistin, jopa hotelleista tutun ylellisen vaikutelman kylpyhuoneeseen.

Seinäkiinnitteisen wc-istuimen päällä on myös hyvä, mutta harvemmin käytetty tila esimerkiksi säilytyskaapille.Wc-istuimen taakse jäävän koteloinnin ei myöskään tarvitse olla istuimen kokoinen, vaan sitä voidaan jatkaa tarpeen ja tilan mukaan. Koteloinnin jatkaminen seinästä seinään antaa siistin ulkoasun lisäksi lisää laskutilaa ja helpottaa siivousta.

 

Mikä seinä­kiinnityksessä mietityttää?

Tekniikka & talouden artikkelin mukaan ihmisiä mietityttää, pääseekö seinäkiinnityksessä kosteutta seinän sisään ja kestääkö wc-istuin painoa. Myös pytyn hinta asennuksineen voi olla syynä hitaasti kasvavaan myyntiin.

Toisin kuin monesti luullaan, seinäkiinnitteisen wc-istuimen asennus ei kuitenkaan ole vaikeaa, vaikkakin ammattilaisen apu on suositeltavaa aina märkätiloihin liittyvissä muutostöissä.

Kotelointia ei myöskään tarvitse purkaa huoltotoimenpiteiden vuoksi. Kaikki koneiston huollot suoritetaan irroittamalla huuhtelupainike, jonka takaa päästään käsiksi sulkuventtiiliin ja koneistoon.

 

 

Seinään kiinnitettävät kylpyhuone­kalusteet yleistyvät

Myös esimerkiksi pesualtaan voi hyvin nostaa seinälle. Seinän takana olevan elementin ansiosta wc-istuimen ja lavuaarin korkeutta on mahdollista säätää haluamalleen tasolle, helpottaen erityisesti liikuntarajoitteisten arkea. Seinäkiinnitteiset kalusteet tarjoavatkin joustavia ratkaisuja kylpyhuoneen toiminnollisuuksien muokkaamiseen.

Todennäköisesti seinäkiinnitteisten wc-istuinten osuus tulee lähitulevaisuudessa kasvamaan myös Suomessa, koska muissa Pohjoismaissa ne ovat jo kasvattaneet suosiotaan. Norjassa seinäkiinnitteisten wc-istuinten markkinaosuus on jo peräti 35 %, Tanskassa 16 % ja Ruotsissa 14 %, Suomen markkinaosuuden ollessa vielä alle 5 %.

 

 

Kaipaatko lisätietoja seinä­kiinnitteisistä kylpyhuone­kalusteista?

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä juuri sinun kylpyhuoneeseesi sopiva kalustekokonaisuus. Jos suunnitelmissasi on myös kylpyhuoneen kokonaisvaltaisempi uudistus, kannattaa sinun tutustua maksuttomaan kylpyhuoneremontoijan oppaaseemme!

Tyylikäs ja moderni kylpyhuone

Tyylikäs ja moderni kylpyhuone 0

 

 

Tyylikäs ja moderni kylpyhuone ei tingi tilan toiminnallisuuksista panostaessaan tyylikkyyteen. Kylpyhuoneen selkeitä linjoja ja rauhallisia sävyjä rikkoo tarkkaan valitut tehoste-elementit, jotka sitovat yhteen muuten rauhallisen ja yksinkertaisen tilan. Valolla on myös merkittävä roolinsa tilassa ja moderni kylpyhuone luottaakin valaistuksessaan myös luonnonvaloon. Esittelemme tässä artikkelissa esimerkkejä tuotteista ja ratkaisuista, joita voit hyödyntää modernin kylpyhuoneen toteutuksessa. 

 

Eloa vaaleaan värimaailmaan upeilla kuviolaatoilla

Vaaleaan ja moderniin kylpyhuoneeseen saa sopivasti luonnetta kuviollisilla lattialaatoilla. Lattialaattoja voi hyödyntää tilassa luomaan erillinen korostukuvio esimerkiksi suihkun alle. Equipe Ceramicasin upeat salmiakin muotoiset Chevron-lattialaatat luovat näyttävää kontrastia muuten vaaleille materiaaleille kahdella tapaa - laatan kuviolla ja muodolla. Inspiroidu ja lisää laattojen efektiä erilaisilla ladontatyyleillä - lue lisää Chevron-laattojen ladontamahdollisuuksista Equipe Ceramicasin sivuilta

Equipe Ceramicasin Chevron-lattilaatat Laatta Leevin 30-vuotisjuhlavuoden tarjouksessa! Tutustu juhlavuositarjous-kokoelmaan ja hyödynnä tarjous! Kokoelmaan päivittyy uusia juhlavuositarjoustuotteita joka kuukausi ja kaikki juhlavuoden kampanjat ovat voimassa vuoden 2019 ajan! 

 

Elegantti ja toiminnallinen Svedbergs Forma

Svedbergsin kylpyhuonekalusteet ovat suosittuja mm. niiden kestävyyden ja skandinaaviseen sisustukseen sopivan tyylin vuoksi. Svedbergsin Forma-kalustekokoelma sisältää neljä upeaa sävyä - klassisen valkoisen, tyylikkään harmaan, säväyttävän mustan tammen sekä maanläheisen vaalean tammen (kuvassa), josta voit valita juuri mieleisesi sävyn omaan kylpyhuoneeseesi. 

Kalustekokoelmat on suunniteltu myös tukemaan kylpyhuoneiden päivittäistä käyttöä mahdollisimman tehokkaasti. Kalusteisiin voi asentaa lisäosana mm. sisäänasennettuja sähköpistokkeita ja valaisimia.

 

Kompakti ja moderni seinä-WC

Tilan tuntua pienempäänkin kylpyhuoneeseen saa kompaktilla ja siivousta helpottavalla seinä-WC:llä. Seinään asennettava WC-pönttö on tyylikäs vaihtoehto perinteisille WC-istuimille, joissa likaa ei myöskään pääse kertymään vaikeasti puhdistettaviin rakoihin ja koloihin. Seinä-WC:n minimalistinen ilme luo kylpyhuoneeseen ylellisen, jopa hotellimaisen tunnelman. 

 

Hansgrohen-suihkupaneeli

Hansgrohenin suihkupaneeli on tyylikäs ratkaisu kodin kylpytiloihin. Sen minimalistinen ilme ja selkeät linjat tekevät siitä tilaa koristavan elementin, joka jää mieleen. Suihkupaneelin korkeutta voidaan säätää liuttamalla paneelia ylös ja alas, jonka lisäksi suihkupaneelissa on kolme eri suihkutoimintoa:

  • normaalisuihku
  • kattosuihku
  • sadevesisuihku

Hansgrohenin suihkupaneeli luo tilaan samaa yksinkertaista tyylikkyyttä, kuin viime vuosina pinnalle nousseet upotetut suihkut. Hansgrohenin suihkupaneelin asentaminen on kuitenkin merkittävästi edullisempaa. 

Voit kysyä tarjousta suihkupaneeleista myymälästämme.

 

Smedbon tyylikkäät kylpyhuonetarvikkeet

Smedbon kylpyhuonetarvikkeet tähtäävät tilan käytettävyyttä lisäävään tyylikkyyteen. Smedbon tuotteita on saatavilla useina tyylikkäinä sävyinä, mutta valmistajan kestosuosikkeja ovat juuri kiillotetut ja mattaharjatut metallin sävyt, jotka ovat harmoniassa lukuisten eri sävymaailmojen kanssa. Hyödynnä valmistajan laajaa valikoimaa ja koosta yhtenäinen ilme kylpyhuoneeseen luomalla kokonaisuus Smedbon pyyhekuivaimesta, pyyhekoukuista, sekä suihku- ja wc-paperitelineistä.

Tutustu Smedbon kokoelmaan Laatta Leevin verkkokaupassa >>

 

Haluatko lisätietoja?

Jos haluat lisätietoa artikkelissa esitellyistä tuotteista tai asiantuntija-apua kylpyhuoneeseesi sopivien ratkaisujen valintaan yleisesti, ota meihin yhteyttä! Autamme sinua toteuttamaan unelmiesi kylpyhuoneen.

Jos kylpyhuoneen remontti on sinulle ajankohtainen aihe, kannattaa sinun tutustua myös maksuttomaan Kylpyhuoneen remontoijan -oppaaseemme tai lukea aiempia artikkeleitamme aiheesta: