Pienen kylpyhuoneen suunnittelu

Pienen kylpyhuoneen suunnittelu

Kirjoitimme blogissamme aiemmin, mitä kylpyhuoneen suunnittelussa tulisi ottaa huomioon. Tällä kertaa keskitymme siihen, kuinka saat uuden ilmeen pieneen kylpyhuoneeseen. Toinen artikkelimme samasta aiheesta keskittyy suuren kylpyhuoneen suunnitteluun.

Pienen kylpyhuoneen suunnittelun lähtökohdat

Suomalaiset kylpyhuoneet ovat useimmiten melko pieniä verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin kylpyhuoneisiin. Viime vuosikymmeninä kylpyhuoneiden koko on hieman kasvanut, mutta erityisesti vanhemmissa asunnoissa, rivi- tai kerrostaloissa ja remonttikohteissa kylpyhuoneet ovat usein kompakteja.

Jokaisen tilan suunnittelun lähtökohtana ovat huoneen mitoitus, valaistus sekä materiaalit, oli kyseessä sitten suuri tai pieni tila. Pienen tilan suunnittelussa tulisi ottaa huomioon jokainen pieni yksityiskohta ja nykyisin kaikki kylpyhuoneen metallipinnat, kuten suihkut, hanat, pyyhekoukut ja wc-telineet saadaan sovitettua yhteensopiviksi ja keskenään saman sävyisiksi.

Pienen tilan laatoituksessa laatan koolla on merkitystä. Yleisesti ajatellaan, että mikäli tila on pieni, ei laattakoko voi olla suuri. Todellisuudessa tämä on juuri päinvastoin, mitä isompi laatta, sitä vähemmän saumoja ja ruudukkuutta ja näin ollen selkeyttää ja avartaa tilaa. 

 

Hyvällä suunnittelulla saa myös pienestä kylpyhuoneesta toimivan.

Kylpyhuoneessa on paljon toimintoja, jotka on sovitettava pienempäänkin tilaan toimivaksi kokonaisuudeksi. Jotta lopputuloksesta ei tulisi sekavaa, pienen kylppärin suunnittelussa kannattaa panostaa yhtenäiseen, mutta valoisaan värimaailmaan.

Yhtenäinen värimaailma rauhoittaa ja luo lisää avaruutta. Kun shampoo- ja hoitoainepullot eivät loju suihkun lattialla tai erillisissä irtotelineissä, on huoneen ilme heti avarampi ja selkeämpi. Pullot voidaan sijoittaa esimerkiksi suihkuseinään laatoitettuun pesuainehyllyyn tai suihkusettiin sopivaan telineeseen.


Yhtenäinen värimaailma rauhoittaa.

Vaikka kylppärissä käytettäisiinkin samaa kylpyhuonelaattasarjaa ja sävymaailmaa lattiassa ja seinällä, ei lopputuloksen tarvitse olla tylsä. Erikokoisilla- ja tyyppisillä laatoilla sekä ladonnalla on mahdollista leikitellä ja muodostaa mielenkiintoisia kokonaisuuksia ja pintoja pieneenkin tilaan.

Vinkki: vaaleat laatat avartavat ja pystylaatoitus puolestaan lisää tilaan korkeuden tuntua.

Vaalea marmori

Harmoniaa samalla sävymaailmalla

Käytännöllisyys ennen kaikkea

Erityisesti pienessä kylpyhuoneessa jokainen toiminto tulisi suunnitella huolellisesti ennen remonttia tai rakentamista, koska pistokkeiden määrää tai kalusteiden mitoitusta on vaikeaa tai mahdotonta muuttaa jälkikäteen.

Pienessä kylpyhuoneessa on suosittua käyttää kääntyviä suhkuseiniä, joilla suihkun lattiatila voidaan hyödyntää kypyhuoneen toimintoihin silloin, kun suihku ei ole käytössä.

Valaistuksella saat lisättyä tilantuntua pienempäänkin kylppäriin.

Ratkaisuja pieneen kylpyhuoneeseen.

Huolellinen suunnittelu kannattaa

Huolellinen suunnittelu mahdollisimman pitkälle loppuun asti kannattaa, sillä loppuun asti mietitty suunnitelma säästää sekä aikaa että rahaa.

HALUATKO LISÄTIETOJA KYLPYHUONEREMONTIN SUUNNITTELUSTA?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneremontin suunnittelusta sekä laattojen valinnasta.