Via Maestra Laattaleeviltä

Kivimäiset laatat

Laattakoot ovat yleisesti ottaen kasvaneet ja laattakoko 60x60cm on jo aivan tavallinen. Laattakoko vaikuttaa tilan tunnelmaan ja ilmeeseen huomattavasti. Isoilla laatoilla tehdyt pinnat ovat rauhallisempia ulkonäöltään, vaikka laatan kuviointi olisikin eloisa. Erityisesti isossa kivimäisessä laatassa pinnan kuviointi pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

 

 Kuvassa: Panaria Ceramican Via Maestra

 

Isot laatat sopivat erinomaisesti koteihin, julkisiin tiloihin ja rakennuksiin, jossa ne altistuvat kovalle kulutukselle. Mitä vähemmän saumoja, sitä helpompi laattapintaa on hoitaa. Kylpyhuoneessa, keittiössä tai eteisessä vettä voi joutua seinä- ja lattiapinnoille. Eteisessä tai kodinhoitohuoneessa myös hiekkaa ja kuraa tulee kengistä lattialle. Tämä voi naarmuttaa herkempiä materiaaleja kuten laminaattia. Näissä tiloissa laatta toimii loistavasti helppohoitoisuutensa ansiosta. Suurten laattojen laattapinta on myös varsin helppo pitää puhtaana. Tällöin likaa keräävän sauman osuus on pieni.

 

 Kuvassa Bibulca White
 

 

Laatan kanssa saman sävyinen sauma-aine tekee pinnasta yhtenäisen. Samaa laattasarjaa voidaan käyttää kodin eri tiloissa: keittiössä, eteisessä ja kodinhoitohuoneessa ja kylpyhuoneessa. Saman sarjan eri kokoja voidaan yhdistää seiniin ja lattiaan. Esim. suurempaa laattaa seiniin ja lattiaan saman sarjan laattaa koossa 10x10cm tai 15x15cm. Sarjan mosaiikkilaatoilla voidaan täydentää kokonaisuutta.

 

Kivimäiset laatat

 

Kivimäisistä laatoista sisustussuunnittelijamme Mari Huhtanen suosittelee italialaisen Panaria Ceramican Via Maestra-sarjaa. Sarjan laatoissa on aito luonnonkiven tuntu. Varastostamme sarjaa on saatavana koossa 60x60 kolmena sävynä: harmaa Cammini, sekä vaalean beiget Percorsi ja Tragitti. Näiden isompien laattojen kanssa sopii hyvin saman sävyinen mosaiikkilaatta. Tätä mosaiikkilaattaa on saatavana arkkikokona 30x30cm (yhden laatan koko 7,5x7,5cm) neljänä eri sävynä: edellisten sävyjen lisäksi varastostamme löytyy tumman harmaa sävy, Paesaggi.

 

  Kuvassa: Panarian Via Maestran laatta 
 

Terratinta Ceramican Oppdal-sarja

 

Terratinta Ceramican Oppdal-sarja puolestaan on Via Maestraa voimakkaammin kuvioitu. Pinta on luonnollinen ja muistuttaa pohjoismaista kalliota. Sarjassa on kolme eri sävyä, vaaleaharmaa (Grus), hiekan ruskea (Bomull), tummaharmaa (Kull). Kokoa 60x60 saa suoraan varastostamme samoin kokoa 15x15 cm.

 

Lattiassa Oppdal Kull, seinissä Ceppo Grey

 

Luonnonkivimäinen Bibulca

 

Laattaleevin valikoimassa on myös Imson Bibulca. Sarjasta on saatavissa lämpimän vaaleansävyisiä laattoja (white ja taupe) ja harmaansävyinen Grey. Laatat ovat pinnaltaan kivimäisiä, laatan pinnassa on hentoa kimallusta, joka muistuttaa luonnonkiven pintaa.  Laattaa on saatavana heti varastosta koossa 15x15, 60x60 sekä kauniina kuusikulmaisena esagona laattana koossa 21x18cm. Esagonaa on saatavana samoissa sävyissä, joten laattoja on helppo yhdistellä.

 

 

Kuvassa Bibulca-laatta, sävy taupe

 

Vicentina Cenere

 

Vicentina Cenere on kivimäinen eläväpintainen laatta. Sopii käytettäväksi seinään ja lattiaan kotiympäristössä sekä julkisissa tiloissa. Vicentinasta on saatavissa myös terasseille tarkoitettu pinnaltaan karheampi laatta Ultra Matt (kitkaluokka R11). Laattaa on saatavana myös koossa 80x80cm (Vicentina Vintage). Tässä koossa laatan pinta on hieman rustiikkisempi. Vicentinaa saa myös koossa 60x120cm (Thick 20mm).

  

 Kuvassa Vicentina Cenere

 

Ceramica Magican Ceppo-sarja

 

Ceramica Magican Ceppo-sarja on toisentyyppinen kivimäinen laatta. Se eroaa kuvioinniltaan edellämainituista. Vaalea on rauhallinen sävyltään ja kuvioinniltaan. Muissa sävyissä kuviointi tulee voimakkaammin esille. Ceppo-sarjan laattoja käytetään keittiöissä, kylpyhuoneissa ja kodinhoitohuoneissa.

 

 Kivimäiset Ceppo-laatat käyvät sekä kotiin että julkisiin tiloihin

 

Isot laattakoot, 120x120 ja 120x240, eivät nekään ole enää harvinaisia. Laatoitettavan tilan koko on otettava huomioon erityisen tarkasti, kun tarkoituksena on käyttää isoja laattoja (esimerkiksi 60x120cm). Tilan yleisilme kärsii, jos laattajako ei toimi ja esimerkiksi kulmiin on leikattava ohuita laattasuikaleita. Isot laatat soveltuvat hyvin silloin, jos kallistus on vain yhteen suuntaan. 

Kylpyhuoneissa lattialla suuri kokoiset laatat edellyttävät seinänvieruskaivoa, sillä jos lattiakaivo on keskellä lattiaa, kaadot onnistuvat vain pienillä laatoilla.

 

Haluatko lisätietoja?

Laattaleevi on yli 30 vuoden kokemuksella toimiva sisustamisen, rakentamisen ja remontoinnin erikoisliike. Yritys maahantuo laattoja muun muassa Italiasta ja Espanjasta, ja oma maahantuonti mahdollistaakin edulliset toimitukset koko Suomeen. Suuren laattavalikoiman lisäksi valikoimaan kuuluu mm. kylpyhuonekalusteita, muita lattiapäällysteitä (vinyylit, vinyylikorkit jne.) sekä kaikki niiden asentamiseen ja hoitamiseen tarvittavat tuotteet

Etsitkö vielä ilmettä omaan kotiisi tai muuhun kohteeseesi? Tutustu valikoimaan verkkokaupassamme tai tule käymään myymälässämme! Autamme sinua mielellämme toteuttamaan juuri sinun makuusi sopivan, tyylikkään lopputuloksen.