Unelmieni kylpyhuone

Unelmieni kylpyhuone

Laattaleevin omat työntekijät kertovat valinnoistaan juuri siihen omaan unelmien kylpyhuoneeseen. Ensimmäisenä pääsemme tutustumaan myyjämme Juha-Pekka Virkkusen valintoihin.

Tyylisuunnan valinta

Virkkusen mukaan oman unelmien kylpyhuoneen suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle halutusta tyylisuunnasta. Halutaanko tilasta rouheampi vai kepeämpi? Moderni vai perinteinen? Esimerkiksi marmorikuvioiduilla laatoilla voidaan saada aikaan ylellistä tunnelmaa, kun taas rouheaa fiilistä on mahdollista luoda erilaisilla betoni- ja kivipinnoilla. Jos taas tilasta halutaan hyvin perinteinen ja moneen makuun sopiva, turvallisia valintoja ovat perinteiset valkeat ja harmaan sävyt.

Erilaiset sisustustrendit tulevat ja menevät, mutta erityisesti itselle remontoitaessa olisi hyvä pitää mielessä, että kylpyhuoneen tulisi miellyttää omaa silmää vähintään 15–20 vuoden ajan. Siksi omat mieltymykset esimerkiksi värien ja materiaalien suhteen on hyvä ottaa huomioon, jotta ei tule tehneeksi jo ensi vuonna vanhalta näyttäviä tai toisaalta liian tylsiä valintoja. Kylpyhuoneen materiaalivalintoja tehdessä onkin hyvä kääntyä ammattitaitoisen ja osaavan myyjän puoleen.

Eläväpintaista betonia vai tyylikästä marmoria

Virkkunen kertoo, että aiemmin häntä on miellyttänyt sisustushitiksikin noussut betoni. Vielä vuosi sitten hän olisi ehdottomasti valinnut eläväpintaista betonijäljitelmälaattaa sekä kylpyhuoneen seiniin että lattiaan. Nykyisin betonimaisen laatan ohella Virkkunen pitää marmorikuvioidusta laatasta. Seiniin hän valitsisi mahdollisimman isoa laattaa, jotta saumoja tarvitsisi niin vähän kuin mahdollista. Lattialaatan kokoon vaikuttaisivat puolestaan lattiakaivon sijainti sekä toteutustapa. Virkkusen unelmien kylpyhuoneessa lattia olisi nimittäin niin ikään mahdollisimman isoa laattaa. 

Yhdeksi suosikkilaatakseen Virkkunen mainitsee näyttävät La Fabbrican marmorikuvioidut laatat, joita on saatavilla useissa eri sävyissä ja kokoluokissa. Seiniin hän valitsisi todennäköisesti tummaa marmoria, esimerkiksi La Fabbrican laattaa Sahara Noir. 

Luonnollisia sävyjä ja materiaaleja

Kalustevalinnoissa Virkkunen luottaisi luonnollisiin materiaaleihin ja sävyihin, kuten tammeen. Trendikäs betonin ja valkoisen yhdistelmä on hänen omaan silmäänsä turhan kliininen. Hanat olisivat kuparin sävyisiä. Upotettu kattosuihku kuuluu niin ikään toivelistalle. Allastasossa voisi toimia hyvin simppeli ja eleetön tasoon upotettu allas. Kylpyhuoneessa ei olisi paljoa laatikostoja tai muuta säilytystilaa, vaan tila olisi hyvin pelkistetty.

 

Jos haluat kysyä lisää kylpyhuoneen laatoituksesta, ota yhteyttä asiantuntijoihimme!