remontoitu kylpyhuone

Onnistunut kylpyhuoneremontti

 

 

Kylpyhuone on kodin vaativimpia ja usein myös kalleimpia remontointikohteita. Oli kyseessä sitten taloyhtiössä tehtävä putkiremontti, vesivahinko tai muutto uuteen asuntoon, jossa edellisen omistajan sisustusvalinnat eivät miellytäkään omaa silmää, kylpyhuoneremonttia on lähes mahdotonta välttää.

Remontoitu kylpyhuone lisää asumismukavuutta ja nostaa asunnon arvoa, joten remontti kannattaa suunnitella huolella, jotta lopputulos olisi mahdollisimman pitkäikäinen sekä materiaalien kestävyyden että tyylikkyyden puolesta. Olemme koonneet alle listan tärkeimmistä asioista helpottamaan remonttia suunnittelevia olevien pääsemään urakassaan liikkeelle.

 

Huomioi kaikki osa-alueet kylpyhuoneremontin budjetoinnissa

Kylpyhuoneremontin kustannuksiin vaikuttavat monet asiat, kuten materiaali- ja kalustevalinnat, remontin aikataulu, kylpyhuoneen koko sekä sähkötyöt. Remontin kustannukset nousevat usein muita kodin tilojen remontteja suuremmaksi, mutta huolellisen suunnittelun ja aikataulutuksen avulla hinta saadaan pidettyä kurissa.

Monet erikoisliikkeet tekevät mielellään tarjouksia, joihin on sisällytetty kaikki kylpyhuoneremonttiin tarvittavat materiaalit eriteltynä! Materiaalikustannusten lisäksi on huomioitava laatoittajan asennustyöt, sähkö- ja LVI-työt kustannusarviossa.

Lisäksi verkossa on erilaisia laskureita antamaan osviittaa kylpyhuoneremontin kustannuksista. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen remontoitava kohde on erilainen, joten laskureiden tuloksia tulokset ovat aina suuntaa antavia. Kustannusten arvioinnissa kannattaa hyödyntää myös tätä artikkelia.

Muista myös ilmoittaa isännöitsijälle remontista ja ilmoittaa naapureille mahdollisesta häiriöstä!

 

Valitse kestäviä materiaaleja

Kylpyhuoneen pintamateriaalien kuluminen ja rikkoutuminen vaikuttavat niiden vedeneristyskykyyn ja siksi käytettävien materiaalien valinnassa tulee ottaa huomioon niiden kestävyys. Laatta on kylpyhuoneen pintamateriaalina ylivoimaisesti paras ja pitkäikäisin valinta hyvän kulutuskestävyytensä takia, mutta itselleen parhaiten sopivien laattojen valinta voi olla haastavaa.

Laattojen ulkoasut, pinnat, koot ja tekniset ominaisuudet vaihtelevat merkittävästi laattakohtaisesti ja niiden ominaisuudet vaikuttavat myös tapoihin käyttää niitä - keraaminen laatta sopii esimerkiksi hyvin käytettäväksi lattialämmityksen kanssa, mutta seinälaatoiksi tarkoitetut laatat eivät sovi lattialle asennettaviksi. Sen sijaan lattialaattoja voidaan hyvin käyttää myös kylpyhuoneen seinissä!

Tutustu laattojen ominaisuuksiin huolellisesti ennen niiden valintaa. Materiaalit vaikuttavat siivottavuuden lisäksi myös tilan valoisuuteen sekä kylpyhuoneen turvallisuuteen, kuten liukastumisriskin vähentämiseen. Kun laattoja valitaan, tulisi samalla valita sauma-aineen sävy, sillä sauma-aine vaikuttaa tilan puhtaanapidon lisäksi tilan värimaailmaan. 

 

Ota huomioon tilan asettamat rajoitteet

Kylpyhuoneen kalusteiden valinta jätetään yleensä remontin loppupuolelle, mutta kalustus pitäisi huomioida suunnitelmassa heti alusta alkaen. Kylpyhuoneen kalusteilla on merkittävä vaikutus tilan toiminnallisuuteen ja kestävyyteen.

Koska kylpyhuoneen kalusteet ovat jatkuvasti alttiina kosteudelle niiden laatuun sekä sijoitteluun esimerkiksi suihkuun nähden tulee kiinnittää huomiota. Lisäksi sähkö- tai LVI-liitäntää vaativien kalusteiden paikkojen tulee olla selvillä jo asennusvaiheessa, jotta suunniteltu kalustus ja valaistus saadaan varmasti toteutettua. On suositeltavaa kysyä esimerkiksi 3D-kuvaa tulevasta kylpyhuoneestasi suunnitelmiesi tueksi. 

Voit lukea lisää kylpyhuoneen suunnittelussa huomioitavista asioista täältä.

 

Varaa aikaa luotettavan urakoitsija valintaan

Urakoitsijoiden kilpailuttaminen on nykyään helppoa ja kannattavaa, mutta on hyvä muistaa, että remontin onnistumisen kannalta halvin hinta ei aina ole paras valintakriteeri.

Urakoitsijaa valitessa on otettava huomioon muun muassa aiemmat referenssit, palvelun- ja työnlaatu, sekä urakoitsijan luotettavuus. Luotettavan ja ammattitaitoisen urakoitsijan valinta on ensiarvoisen tärkeää remontin lopputuloksen ja työn laadun varmistamiseksi, jonka vuoksi hyvän urakoitsijan valintaan kannattaa varata riittävästi aikaa.

Ota ainakin nämä asiat huomioon urakoitsijaa valitessasi:

  • Yrityksen perusrekisteritiedot
  • Luottotiedot
  • Kirjallinen sopimus
  • Referenssit ja suositukset

 

Huomioi remontin eri vaiheet aikataulutuksessa

Muista, että urakoitsijat pystyvät harvoin ottamaan työn vastaan kovin lyhyellä varoitusajalla, joten ota yhteyttä ja sovi remontin aikatauluista ajoissa. Myös materiaalien toimituksiin kuluva aika tulee suunnitella osaksi aikataulua.

Huomioi myös, etteivät kaikki remonttiin osallistuvat osapuolet, kuten suunnittelijat, asentajat ja urakoitsijat voi työskennellä yhtä aikaa, joten työn eri vaiheet tulee ottaa huomioon remontin aikataulua tehdessä.  

 

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä kylpyhuoneremontin suunnittelusta sekä materiaalien valinnasta. Voit myös ottaa yhteyttä meihin! Autamme sinua suunnittelemaan kylpyhuoneesi aina kalusteiden ja valaisimien sijoittelusta materiaalien valintaan saakka.