WC-remontti ideasta toteutukseen - innostu, suunnittele ja toteuta remontti

WC-remontti ideasta toteutukseen - innostu, suunnittele ja toteuta remontti

WC-remontti on monivaiheinen prosessi, joka alkaa suunnittelusta sekä ideoinnista ja päättyy uuden upean kylpyhuoneen käyttöönottoon. Olipa mietteissä pieni pintaremontti tai täydellinen wc-uudistus, remontti on tärkeä suunnitella huolellisesti ja ottaa huomioon kaikki tarvittavat näkökohdat.

Laattaleevin verkkokaupasta saat WC-tilaasi laatat ja laatoitustarvikkeet, sekä kalusteet kuten wc-hanat, lavuaarit ja muut pienemmätkin wc-tarvikkeet. Tässä artikkelissa tutustumme wc-remontin eri vaiheisiin ja tarjoamme ideoita ja vinkkejä matkan varrelle.

Inspiraatio: Löydä näkemyksesi remonttiin

Ennen kuin sukellat remonttiprojektiin, on tärkeää löytää inspiraatiota ja ideoita siitä, millainen vessasta tulisi. Etsiessäsi inspiraatiota voit harkita erilaisia tyylejä, värejä ja materiaaleja esimerkiksi Laattaleevin ideagalleriasta. Esimerkiksi marmorilaatta tai erikoisempi peilivalinta wc:ssä voi luoda elegantin ja modernin ilmeen koko tilalle. 

Laatta- ja kalustevalinnat sekä kylpyhuonetarvikkeet määrittelevät WC:n ilmettä suuresti.

Suunnittelu: Hahmottele unelmasi suunnitelmaksi

Kun olet löytänyt inspiraation WC:n ilmeestä, on aika siirtyä suunnitteluvaiheeseen. Viimeistään tässä vaiheessa sinun tulee ottaa huomioon budjetti, tilan koko ja käytännölliset tarpeet. Pienessä wc:ssä esimerkiksi pieni lavuaari voi säästää tilaa ja tehdä tilasta avaran tuntuisen, mutta samalla vesiroiskeita altaan yli saattaa tulla enemmän. 

Vertaile myös erilaisia wc-hanoja ja niiden ominaisuuksia. Tarvitseeko lasten yltää käsienpesussa altaaseen tai jos lavuaari on suurempi, millainen hana sopii parhaiten käyttötarkoituksiin? Muista myös bide-suihku ja sen säilytyspaikan sijoitus käyttötarkoitukseen sopivalle paikalle.

Erilaiset säilytysratkaisut ovat tärkeässä osassa pienessä ja suuressa WC-tilassa. Voit listata nykyisen WC:n tai aiempien kokemusten pohjalta mitkä ovat olleet ongelmakohtia WC:n käytössä. Useimmiten ne liittyvät:

  • Sähköhammasharjan lataukseen ei löydy sopivasta paikasta pistoketta
  • Säilytystilaa ei ole riittävästi tai se on väärän kokoista
  • Peilin valaistus ei ole riittävä
  • WC-istuimen jalan siivous on hankalaa

Ongelmakohtia voit ratkaista näillä:

  • Seinäpistokkeet voi sijoittaa kaappiin tai jopa vetolaatikkoon 
  • Sijoita vessaan korkeaa sekä leveää säilytystilaa
  • Valaistuja peilejä on saatavilla eri kokoina ja muotoina
  • Seinälle sijoitettava WC-istuin vapauttaa lattia-alaa ja helpottaa siivousta

Hintavertailu ja budjetointi: Toteuta haaveesi sopivalla budjetilla

WC-remontin hinta voi vaihdella suuresti riippuen valituista materiaaleista ja toteutustavasta. Tee hintavertailua esimerkiksi eri wc-laatta ja lavuaari vaihtoehtojen välillä, ja varmista, että valitset tuotteet, jotka sopivat budjettiisi. Pienen budjetin wc-remontti voi silti tuottaa upeita tuloksia, kunhan suunnittelet ja toteutat sen viisaasti.

Remontin voi toteuttaa minibudjetilla vaihtamalla WC:n ilmettä esimerkiksi yhteensopivilla tarvikkeilla ja hanalla. Vaihtamalla peilin, wc-paperitelineet, pyyhekoukut ja hanan toisiinsa sopivaan sävymaailmaan, WC-tilan ilme muuttuu jo paljon. Sävymaailman muutosta voi korostaa tehostelaatoituksella seinässä tai maalaamalla seinät sopivampaan sävyyn.

Damixan valikoimasta löydät sopivaan sävyyn hanat ja wc-tarvikkeet monissa eri sävyissä ja voit jatkaa samaa sävymaailmaa myös kylpyhuoneeseen esimerkiksi suihkulla tai suihkusetillä.

Täysin päivitetyn ilmeen saat suuremmalla remontilla. Uudet lattialaatat tuntuvat jalkojen alla mukavalta, ja koko tilan ilmeen vaihtamista auttaa, jos voit vaikuttaa jokaiseen elementtiin suunnitteluvaiheessa. Sisustussuunnittelijan apuun tai Laattaleevin maksuttoman suunnitteluapuun kannattaa turvautua pienemmissäkin kysymyksissä.

Muista tutustua erilaisiin wc-laatoitus ideoihin sekä inspiroidu muiden toteuttamista wc-tiloista. Voit harkita wc-remontin tekemistä itse, jos haluat säästää kustannuksissa ja tehdä projektista oman näköisen.

Valmistaudu nauttimaan uudesta wc:stä

Kun wc-remontti on valmis, viimeistele tila pienillä yksityiskohdilla, kuten sävymaailmaan sopivilla pyyhekoukuilla ja wc-harjalla. Esimerkiksi Damixan hanojen ja bide suihkun kanssa samassa sävyssä saatava Damixan seinään kiinnitettävä WC-harja on tyylikäs ja käytännöllinen yksityiskohta wc-tilaan.

WC-remontti voi olla palkitseva projekti. Varaa aikaa suunnitteluun ja huolelliseen toteuttamiseen. Muista hyödyntää kaikkia saatavilla olevia resursseja ja valmistaudu nauttimaan uudesta, upeasta wc-tilasta!

Laattaleevin verkkokaupasta saat laatat ja laatoitustarvikkeet WC-remonttiin

Valikoimasta löydät kaikki laatat wc-tilaan. Verkkokaupasta saat tilattua mallipalat viidestä suosikkilaattaasi vain toimituskulujen hinnalla, jotta voit vertaillla laattoja ennen laattavalintojen tekemistä. Voit myös lukea blogiartikkelistamme kuinka valitset oikeanlaiset laatat.

WC-paperitelineet ja -harjat

→ Pesuallashanat

→ Pyyhekoukut

→ Pyyhetangot

→ Muut tarvikkeet

→ Kalusteet

Katso lisää ideoita Pinterestistä