Laattojen koko kasvaa

 

Laattojen koot ovat viime vuosina kasvaneet selkeästi. Isot laatat tekevät kylpyhuoneesta näyttävän: laattakoolla voidaan vaikuttaa tilan tunnelmaan ja ilmeeseen huomattavasti.

Yhtenäiset, isot pinnat ovat saumattomia ja näin ollen helppohoitoisia. Isot laatat ovat  huoltovapaita ja pintamateriaalina ovat sopivia niin koteihin kuin julkisiin tiloihin.

Laatoitettavan tilan koko on otettava huomioon erityisen tarkasti, kun tarkoituksena on käyttää isoja laattoja (esimerkiksi 60 x 120 cm).  Isot laatat soveltuvat hyvin silloin, jos kallistus on vain yhteen suuntaan. 

Isoa laattaa voidaan käyttää sisustuspintana esimerkiksi kylpyhuoneen tasoissa, keittiön välitiloissa, keittiötasoissa ja seinäpinnoissa. Suuremmissa laatoissa saumojen määrä on luonnollisesti vähäisempi, mistä johtuen puhtaanapito on helpompaa. 

Suurlaatat asennetaan pinnoille yksi kerrallaan imukuppien avulla. Kun yksittäisen laatan koko ylittää 80x80cm, niiden kantamiseen on hyvä osallistua vähintään kaksi henkilöä.

Pintojen täytyy olla tasaiset ja suorat, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Siksi pohjatyöt on tehtävä huolellisesti: isokokoinen laatta ei anna epätasaisuutta anteeksi.

Suurlaatat asennetaan seinä- ja lattiapinnoille tuplakiinnitysmenetelmällä, jossa laastia on sekä laatoitettavassa pinnassa että laatan taustassa. Lisäksi tuplakiinnityksessä tulisi huomioida, että kiinnityslaasti peittoaste olisi 100 %. 

On huomattava, että laastin kampaamissuunta on poikittainen laattaan nähden: tällä tavalla saadaan laastin ilmataskut pois. Isoille laatoille löytyy omat työvälineet, joiden avulla laatan työstäminen onnistuu parhaiten. 

Suosittelemme isojen laattojen leikkaamiseen esim. laattaleikkuria Flashline 300-FL3 EVO 3 Starter KIT leikkuria  ja paksummille isoille laatoille montolit-laattasaha-moto-flashline leikkuria