Miran EPS 360 kevytbetoni

Helppo ja kevyt betonilattia vaativaan puurunkoiseen lattiarakenteeseen!
Oletko kyllästynyt laattojen irtoamiseen tai murtuvatko saumat?

 

Ratkaisuna näihin ongelmiin on EPS 360 kevytbetoni

 

Tapasimme Miran teknisen tuotepäällikön, Saku Immosen, joka kertoi EPS 360-kevytbetonin hyödyistä ja eduista remontoitaessa esim. rintamamiestalojen märkätiloja.  

Mitä on EPS 360 kevytbetoni

EPS-kevytbetoni on   sementtipohjainen kevyt lattiavalumassa. Se painaa nimensä mukaisesti 360kg/m2, joten se on jopa kuusi kertaa kevyempää kuin normaali betoni. Asentajan kannalta mukavaa on, että yksi säkki painaa 18 kg sillä saadaan 50 litraa valumassaa lattialle. Perinteisiä lattiamassoja käytettäessä suhde on 25kg/13 litraa.

Rakenteeltaan Miran EPS-kevybetoni koostuu valkosementistä ja pienistä ilmalla täytetyistä EPS rakeista. Se  on vähän pölyävää eli asentajaystävällistä. Tuote ei vaurioita puurankenteita, kun ne suojataan esim. bitumipaperilla.

EPS 360 auttaa lämmöneristyksessä Lämpöä ei johdu hukkaan alaspäin, vaan se kaikki käytetään hyödyksi lattian pinnassa. Lämpö nousee huonetilaan, eikä mene hukkaan rakenteisiin.

Märkätiloissa, joissa lattiassa on puurunko, runkopuiden väliin valetaan EPS kevytbetoni

Saku Immonen kertoi, että yleensä remonttia tehtäessä kysytään, millä valetaan, kun puurungon päälle on jo tehty tuplalevytys. Nykyaikainen tapa rakentaa lattiasta kestävä on kuitenkin valaa EPS kevytbetonia runkopuiden väliin ja levyjen sijasta runkopuiden päälle tehdään pintavalu lämpölattiamassalla (Mira X-plan). Näin saadaan kyseiseen tilaan kestävä ja jäykkä kevytbetonilattia. Tämän päälle märkätiloissa laitetaan vedeneristys ja laatat. Kuivatiloissa voidaan käyttää mitä tahansa lattiamateriaalia.

EPS 360 kevytbetonilla lattiasta saadaan stabiili. Se pysyy kestävänä ja tarpeeksi jäykkänä niin, että lattialaatat pysyvät paikallaan. Levyrakenteessa ongelmana voi olla esim. laattojen irtoaminen tai saumojen murtuminen.

Mitä etuja?

Saku Immonen kertoo, että EPS 360 kevytbetonin etuina on muun muassa helppokäyttöisyys. Sen käyttö on tekijälle kevyttä ja remontoija säästää selkäänsä.

  • EPS360 kevytbetonilla lattiasta saadaan stabiili
  • EPS 360 vähentää myös askelääniä
  • lämmöneristäjänä vähentää energiankulutusta
  • Koska levyt ja paksu pintavalut jäävät pois, voidaan lattiakoroissa säästää jopa 50mm!

Muista myös Mira Uninet teräsverkko

Katso video alta