Laatoissa on laaja hintaskaala

Laatoissa on laaja hintaskaala

 

Erikoisliikkeiden laattoja vertaillessa voi monelle tulla yllätyksenä, että jopa äkkiseltään samantyylisiltä näyttävien laattojen välillä voi olla suuriakin hintaeroja. Miksi näin on ja miten valitset hinta-laatusuhteeltaan oikeanlaiset laatat juuri omaan projektiisi?

Valmistusmaa heijastuu laattojen hintaan

Laattojen hintaan vaikuttavat paitsi laatan ulkonäkö, myös valmistusmaa sekä valmistustapa. Turkissa tai esimerkiksi Puolassa valmistetut laatat ovat monesti halvempia edullisempien työkustannusten ansiosta.

Perinteisissä laattamaissa, kuten Italiassa ja Espanjassa valmistetut laatat ovat hintatasoltaan kalliimpia, mutta toisaalta ne ovat ulkonäöltään ja teknisiltä ominaisuuksiltaan parempia kuin halvemman tuotannon maissa valmistetut laatat.

Ylikuluttamisesta ja ympäristövaikutuksista puhutaan paljon. Italiassa tai Espanjassa valmistetuissa laatoissa ympäristövaikutukset on pyritty ottamaan huomioon jo valmistusprosessissa ja haitat on pyritty minimoimaan tuotannon eri vaiheissa.

Valmistustapa ja raaka-aineet vaikuttavat laatan pitkäikäisyyteen

Italiassa ja Espanjassa panostetaan myös aivan eri tavalla laattojen designiin sekä käytetään laattojen valmistukseen laadukkaampia raaka-aineita ja kovempia polttolämpötiloja.

Jos laatan valmistuksessa on tingitty esimerkiksi raaka-aineissa, vaikuttaa tämä tietysti myös laatan kulutuskestävyyteen aiheuttaen mahdollisesti myöhemmin riskejä käytössä. Laattojen hintoja vertaillessa on hyvä pitää mielessä se, että laatan tulisi näyttää hyvältä vielä 10–15 vuoden päästä. Laadukkaat raaka-aineet auttavat laattaa kestämään päivittäisessä kulutuksessa. 

 

Laattaleevin oma varasto takaa nopeat toimitukset

Juha-Pekka Virkkunen Laattaleeviltä kertoo, että laattavalikoima (myös varastotuotteissa) pidetään aina trendikkäänä. Hän jatkaa: ”Haluamme tuoda uusia tuotteita ja mallistoja maahamme. Tuotteita, jotka sopivat suomalaiseen makuun. Pyrimme vastaamaan kysyntään ja luomaan kysyntää  sekä uusia trendejä". Varastointi Suomessa takaa nopeat toimitukset.Laattaleevillä on useamman eri laattavalmistajan kanssa oma maahantuonti, joten pystymme tarjoamaan laajan valikoiman hyvällä hinta-laatusuhteella.

Miten onnistun laattavalinnassa?

Selkeä visio lopputuloksesta on hyvä lähtökohta laattavalinnassa onnistumiseen. Erikoisliikkeiden myyjät osaavat auttaa oikeanlaisen laatan valinnassa ja kertoa mikä laatta soveltuu parhaiten mihinkin tilaan.

Ohessa valittuna kolme eri hintaluokan suurta lattialaattaa, joista jokaisella voidaan kylpyhuoneeseen luoda oma tunnelma.

Kivimäiset laatat Arkistyle ja Pietra di Marais

Italialaisen Ceramiche Caprin Pietra di Marais- sarjan laatat näyttävät luonnonkiveltä.  Laatta sopii sekä seinä- että lattialaataksi yksityisissä ja julkisissa tiloissa.  Sarjassa on neljä lämmintä sävyä vaaleasta tummaan.

Pietra di Marais on luonnonkivimäinen laatta

 

Marca Coronan Arkistyle -sarjan laatat ovat kauniita luonnonkivimäisiä porcellanato- laattoja. Pakkasenkestävät laatat soveltuvat sekä lattiaan että seiniin. Sarjassa on neljä eri sävyä, joita voi yhdistää esimerkiksi sarjan  terrazzo-kuviollisten  tai kuusikulmaisten terrazzo-kuviollisten laattojen kanssa. laattojen kanssa.

Pietra di Marais ja Arkistyle on saatavana suoraan varastosta

 

Norse-sarja on betonimainen, lämminsävyinen uutuus Terratintalta

Terratintan Norse-sarja on betonimainen, lämminsävyinen uutuus Terratintalta. Norse on minimalistinen ja nykyaikainen laattakokoelma, jonka design perustuu yksinkertaiseen skandinaaviseen tyyliin  Sävyjä on 7. Sarjassa on eri kokovaihtoehtojen lisäksi saatavana puolipyöreitä Roller-laattoja, joita voidaan käyttää tehosteena kodin seinäpinnoille.

Terratintan uutuus laattasarja, Norse

 

Norse-sarjan laatat ovat toistaiseksi tehdastilauslaattoja, joiden toimitusaika on 4-5 viikkoa.

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Laattojen ostajan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja oikeanlaisten laattojen valinnasta. Kysy lisää sähköpostitse tai Chatin kautta.