Väriä kotiin laatoilla

Väriä kotiin laatoilla

Sisustuksessa käytetään vaaleita perusvärejä edelleen paljon. Minimalistinen henki ja vaaleat sävyt ovat olleet suomalaisten kotien sisustuksessa vallalla jo pitkään, eivätkä kodit muutu hetkessä. Samoin luonnonläheisyys kiinnostaa edelleen. Sävyjä haetaan luonnosta ja luonnonvalo täyttää kodin joka nurkan. Sävymaailma ovat nykyisin perusharmaata lämpimämpää ja maanläheisempää.

Sävymaailma on sisustuksessa nykyisin perusharmaata lämpimämpää ja maanläheisempää. Kuvassa vas. Sartorian Materici-laattoja, oikealla Sartorian Tint-sarjan laattoja
 

Värit valtaavat kodit

Toisaalta mennään myös toiseen ääripäähän: rohkea värien käyttö on nyt trendikästä.  70-luvulla värit valtasivat kodit ja niitä käytettiin sisustuksessa ennakkoluulottomasti. Nyt värit ovat tulleet uudelleen koteihin, mutta aiempaa pehmeämpinä. Oma maku ja persoonallisuus saa näkyä nyt sisustuksessa. Trendeistä kannattaa poimia itselleen vaihtoehdot, jotka sopivimmat omaan tyyliin. Pienillä muutoksilla saa paljon aikaan ja värit voivat näkyä vaikkapa yksityiskohdissa: esim. tekstiileissä ja pirteissä sisustustyynyissä.

Keittiöiden välitiloissa ja kylpyhuoneessa voidaan leikitellä värivalinnoilla. Välitila voidaan valjastaa keittiön väripilkuksi tai katseenvangitsijaksi. Väreistä suosituimpia ovat vihreän eri sävyt, vaaleasta tummanvihreään. Samoin maanläheiset murretut ja vanhan roosan sävyt ovat nyt kysyttyjä.

 Väriä vai maanläheisiä sävyjä? Valitse oma tyylisi. Kuvassa Sartorian TBrick-sarjan laattoja

Vihreää vaaleasta tummaan 

Vihreä väri yhdistetään luontoon. Väripsykologiassa vihreä kuvaa luonnollisuutta sekä turvallisuutta, tasapainoa ja rauhallisuutta. Rauhallisuuden ja luonnonläheisyyden vuoksi vihreällä katsotaan olevan terapeuttisia ja rauhoittavia vaikutuksia. 

Kun vihreä yhdistetään murrettuihin sävyihin: ruskeaan, hiekkaan ja saveen, vihreän värin rauhoittava vaikutus korostuu. Kirkkaan vihreillä laatoilla tunnelmasta tulee raikas ja energinen. Tummat sävyt rauhoittavat ja tekevät tuovat tilaan seesteisyyttä.

Valikoimassamme vihreitä laattoja löytyy niin suorakaiteen muotoisissa kuin kuusikulmaisissa laatoissa. Hexa-floor laatoissa toistuvat samat värit kuin Hexa mosaic-laatoissa ja mattapintaisissa Stick-laatoissa.

 Kuvassa vas. Hexa Mosaic Mix, keskellä Hexa Floor ja oikealla Stick Matt    Sävy: Wild Sage

 

Muita suosittuja värejä

Laatoissa terrakotta värinä on klassikko, joka pitää yhä edelleen pintansa.

Laattaleevin valikoimissa terrakottaa löytyy saman sävyisenä esim. Terratintan Hexa mosaiikissa, Hexa Floorissa ja Stick-sarjan laatoissa.

 

 Kuvassa: Mattapintaisen Stick-sarjan  ja Hexa Floor-sarjan sama sävy Cherry Pie

Kuusi- ja kahdeksankulmaiset laatat henkivät vanhaa aikaa

Vanhojen talon kylpyhuoneremonteissa ja korjausrakentamisessa kuusi- ja kahdeksankulmaiset laatat ovat suosittuja. Kylpyhuoneen halutaan remontoida sopivaksi talon ikään ja aikakauteen. Kuusikulmainen laatta henkii 1950- ja 1960-lukua ja sopii hyvin tämän aikakauden talojen kylpyhuoneisiin.

Samaa tyyliä henkii uutuutena varastoomme juuri tullut intermatexin Tech Piano mosaiikkilaatta. Tätä mosaiikkilaattaa on saatavana kahdessa värissä: vihreänä ja tumman sinisenä. 

Intermatexin sininen Piano tech mosaiikkilaatta henkii 60-luvun tunnelmaa

 

Laatoituksella uutta ilmettä

Kapeiden laattojen pystyladonta on edelleen suosittua kylpyhuoneessa vaikkapa tehosteseinänä. Nyt, kun suorakaiteen muoto on kaventunut ja pidennyt entisestään, laattoja ladotaan entistä useammin myös pystyyn. Tämä sopii hyvin myös keittiön välitilaan.

Vinkkejä laattojen ladontaan löytyy blogikirjoituksestamme laattojen ladonnasta

Lisää herkullisia värejä löytyy verkkokaupastamme ja syksyllä uutuutena on tulossa lisää suorakaiteen muotoisia laattoja 

 Multiforme uusia värejä

Uutuuksia tulossa lisää valikoimiimme syksyllä 

Mallipaloista apua

Mallipalat toimivat hyvänä apuna remontin eri vaiheissa. Mallipalan avulla voit vertailla laattojen eri sävyjä: mallipalasta saat helpommin käsityksen siitä, miltä laatta näyttää kotonasi luonnonvalossa tai keinovalossa. Eri sävyjen vertaaminen on helpompaa, kun sinulla on jotain mihin verrata: samasta laatasta kannattaa tilaa ainakin kaksi sävyä ja vertailla niitä keskenään.

 Mallipalat auttavat päätöksenteossa. Kannatta kysyä myös apua chatin kautta tai puhelimitse. 

 

HALUATKO LISÄTIETOJA?

Lataa maksuton Laattojen ostajan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja oikeanlaisten laattojen valinnasta. Kysy lisää sähköpostitse tai Chatin kautta.