Vanhan talon materiaalivalinnat - säilytä talon henki ja tyyli

Vanhan talon materiaalivalinnat - säilytä talon henki ja tyyli

Vanhan talon remontointi on antoisaa, mutta myös haastaavaa. Vanhat talot ovat tavallisesti yksinkertaisia rakenteiltaan, joten niitä on saatettu remontoida useaankin otteeseen vuosien saatossa, jolloin alkuperäinen talon henki on saattanut hävitä remonttien alle. Nykypäivänä moni haluaa kuitenkin palauttaa rakennuksen alkuperäisen tunnelman yhdistelemällä uutta ja vanhaa tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Valitsemalla oikeanlaiset pintamateriaalit  asunnosta tai talosta on mahdollista tehdä alkuperäistä tyyliä kunnioittava, moderni koti.

 

KEITTIÖ

Keittiön suunnittelussa on hyvä huomioida käytännöllisyys sekä kestävät valinnat. Kokonaisuus voi olla yhdistelmä uutta ja vanhaa, esimerkiksi puuhellat ovat olleet olennainen osa keittiötä ja sen tunnelmaa. Puuhellat ovat usein korjattavissa ja tuovat tilaan lämpöä ja tunnelmaa. 

 

Kuva yllä: Välitilassa Sartoria Memorie, sävy Merletto. Lattiassa Sartoria Decorta 05. Murretut luonnonläheiset sävyt yhdistettynä laattojen käsityömäisyyteen tekevät keittiöstä ajan henkeen sopivan ja kodikkaan. 

Laattojen sävyillä sekä saumauslaastin värillä voi samoista laatoista luoda lähes loputtomiin erilaisia värimaailmoja. Esimerkiksi erinomaisesti keittiöön sopivista kiiltävistä ja eläväpintaisista Sartoria TBrick- ja TSquare laatoista löytyy useita kauniita sävyjä, joista voidaan koota juuri sinun tyyliisi sopiva kokonaisuus. Kuviolliset laatat taas tuovat tilaan persoonallista ja talon arvoa kunnioittavaa ilmettä. Erilaisia värejä ja kuoseja kannattaakin kokeilla rohkeasti esimerkiksi tilaamalla mallipaloja eri kuoseista.

Värien, erilaisten pintojen ja kuosien lisäksi myös ladonnalla voidaan vaikuttaa lopulliseen ilmeeseen paljon; esimerkiksi vaakaladonta antaa tilaan leveyttä kun taas pystyladonta puolestaan tekee tilasta korkeamman oloisen. Muita ladontatyylejä ovat esimerkiksi tiililadonta, kalanruotoladonta ja vinoladonta.

 

 

Kuva yllä: Sartoria Romanza Peter Pan 

KYLPYHUONE JA WC

1920-luvun taloissa viemärit ja vesijohdot on yleensä lisätty jälkikäteen - tavallisesti 60-luvulla. Aiemmin remontoidun mutta persoonattomaksi jääneen kylpyhuoneen ilmettä voidaan piristää pienillä ja harkituilla muutoksilla.

Kylpyhuoneisiin saa loihdittua vanhanajan tunnelmaa esimerkiksi fasettireunaisilla yksivärisillä laatoilla. Kuviopintainen lattia toimii hyvänä vastapainona valkoisille seinille. Kylpyhuoneen ilmettä voi piristää myös muilla tyyliin sopivilla yksityiskohdilla, kuten hanoilla, nupeilla, koukuilla ja wc-paperitelineillä, jotka ikään kuin viimeistelevät tyylin. Sarjoissa on usein saatavilla kaikki tarvittavat lisätarvikkeet ja värivaihtoehdoissa sekä tyyleissä on paljon valinnanvaraa.

 

 

Kuvat yllä: Vasemmalla lattiassa Decorata 09 ja seinässä Sartoria Memorie
Oikealla lattiassa Vicentina Cenere, seinällä Tbrick Cerulean 

 
Vasemmalla Damixa silhouet-sarja sävyssä kiiltävä messinkiOikealla Damixa Tradition pesuallashanat, kromi
Me Laattaleevillä autamme mielellämme suunnittelemaan juuri sinun tarpeisiisi parhaimman kokonaisuuden! Ota rohkeasti meihin yhteyttä sähköpostitse tai chatin kautta, tai poikkea käymään liikkeessämme Jyväskylässä, mikäli sinulle jäi kysyttävää tai kaipaat apua suunnitteluun. Löydät verkkokaupastamme ja myymälästämme monipuolisen valikoiman erilaisia vaihtoehtoja laatoista, suihkuista, hanoista sekä kylpyhuonetarvikkeista.