Vanhan talon remontointi - säilytä talon henki ja tyyli

Vanhan talon remontointi - säilytä talon henki ja tyyli

Vanhan talon korjaaminen on antoisaa, mutta haastavaa. Tässä blogikirjoituksessa on muutama vinkki, minkälaiset laatat ja ratkaisut sopivat eri rakennustyyleihin säilyttäen talon ominaispiirteet.

1900-luvun alkupuolen talot rakennettiin perinteitä vaalien. Vanhat talot ovat tavallisesti hyvinkin yksinkertaisia rakenteiltaan, joten remontoinnit vuosien saatossa ovat olleet mahdollista. Nykyisin halutaan palauttaa rakennuksen vanha tunnelma, joka edellisissä remonteissa on voinut kokonaan hävitä.

Kannattaa miettiä, voidaanko remontoitaessa vanhasta keittiöstä säilyttää mitään. Uusi kokonaisuus voi olla hyvä yhdistelmä uutta ja vanhaa. Esimerkiksi vanha puuhella on ollut olennainen osa keittiötä ja sen tunnelmaa. Puuhellat ovat usein korjattavissa ja lämmittävät mukavasti. 

 

Ylläolessa kuvassa keittiössä murretut luonnonläheiset sävyt ja laattojen käsityön tuntu tekevät keittiöstä tasapainoisen ja kotoisan. Välitilassa on käytetty Sartorian Memorie-sarjan laattoja, sävy Merletto. Lattiassa puolestaan Sartorian Decorta-sarjan laattaa, sävynä 05.

Muita sopivia laattoja keittiön välitilaan ovat: TBrick- tai TSquare-sarjojen laatat. Laattojen ladonnalla saadaan lisää ilmettä keittiöön. Vaakaladonta avartaa keittiötä, pystyladonta puolestaan tekee tilasta korkeamman. 

 

Kuvassa vasemmalla ylhäällä Sartorian Polveri-lattialaattasarjan sävy Lace alhaalla Microcosmi Verde Alpi Keskellä Sartorian Decorata Sävy 08 Oikealla Sartorian Romanza-sarjan sävyt Pinocchio (ylhäällä) ja Belle 

Kylpyhuone ja WC

1920-luvun taloissa viemärit ja vesijohdot on yleensä lisätty jälkikäteen - tavallisesti 60-luvulla. Aiemmin remontoidun mutta persoonattomaksi jääneen kylpyhuoneen ilmettä voidaan piristää pienillä ja harkituilla muutoksilla.

Kylpyhuoneisiin saa loihdittua vanhanajan tunnelmaa esimerkiksi fasettireunaisilla yksivärisillä laatoilla. Kuviopintainen lattia toimii hyvänä vastapainona valkoisille seinille. Kylpyhuoneen ilmettä voi piristää muilla tyyliin sopivilla yksityiskohdilla.

Kuvassa vasemmalla ylhäällä Damixan Tradition-sarjan hana alhaalla Damixa Silhouet suihkupaketti sävy harjattu kupari Keskellä ylhäällä Smedbon pyyhekoukut  Alhaalla Tilaustuote Cesi Tecnica Ottagono (suunnittelu Marika Kurki)  Oikealla ylhäällä Sartoria Vernici Sävy White Christmas

 

HALUATKO LISÄTIETOJA?

Jos sinulle jäi kysyttävää tai haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä sähköpostitse tai chatin kautta.