Tervetuloa Laattaleevin verkkokauppaan!

Esittelyssä tanskalainen hanavalmistaja Damixa

RSS
Esittelyssä tanskalainen hanavalmistaja Damixa

 

 

Oleellinen osa keittiö- tai kylpyhuoneremonttia on pintamateriaalien sekä kalusteiden valinnan lisäksi hanojen sekä suihkumallin valinta. Oikeanlaiset ja tilan tyyliin sopivat hanat ja suihkut viimeistelevät ja luovat viimeisen silauksen koko tilan ilmeeseen.

Kysyimme tanskalaisen hanavalmistaja Damixan edustajalta, FM Mattson Mora Group Finland Oy:n aluemyyjä Henrik Virtaselta, mitä tulisi ottaa huomioon keittiönhanaa tai suihkua valitessa ja mitä uutuuksia on viime aikoina tullut markkinoille.

Damixa

 

Damixa on skandinaavisesta muotoilustaan sekä useista Red Dot –muotoilupalkinnon voittaneista tuotteistaan tunnettu tanskalainen hanavalmistaja. Damixan tuotesuunnittelussa kaikki lähtee muotoilusta ja siksi tuotteet ovatkin hieman erinäköisiä kuin perinteiset hanat, mutta silti käytännöllisiä. Heidän sloganinsa kuuluukin osuvasti ”When design makes sense”.

Damixan hanojen ja suihkujen etu on Virtasen käytännönkokemuksen mukaan se, että kaikki suihkut ja hanat on valmistettu Suomen standardien mukaisesti, eivätkä ne näin ollen vaadi esimerkiksi kookkaampia vesijohtoja, joiden asennus olisi syytä huomioida jo rakennusvaiheessa.

Tutustu Damixan valikoimaan verkkokaupassamme >>

 

Tanskalaista muotoilua, kulmikkuutta ja arjen luksusta

 

Tanskalainen design on tällä hetkellä erittäin suosittua sisustusmaailmassa ja sama suosio näkyy Virtasen mukaan myös hanamarkkinoilla.

Tällä hetkellä kysytyimpiä malleja ovat Virtasen mukaan kulmikkaat hanat kun vielä jokin aika sitten vallalla olivat hyvinkin pyöreät muodot. Värien puolella kromi ja harjattu teräs jatkavat suosiotaan, mutta yksilöllisyyttä haetaan erilaisilla yksityiskohdilla, kuten mustilla kahvoilla, suihkuletkuilla tai painonapeilla.

Suihkujen puolella tämän päivän ehdoton hitti ovat sade- ja kattosuihkut. Näitä asennetaan Virtasen mukaan nykyään jo huomattavasti enemmän kuin perinteisiä käsisuihkuja. Sadesuihkussa vesi valuu alas pehmeämmin ja rauhallisemmin, tehden koko suihkukokemuksesta miellyttävämmän ja nautinnosta täysin erilaisen perinteiseen suihkuun verrattuna. Sadesuihkut ovat myös ulkonäöllisesti näyttävämmän näköisiä ja miellyttävät siksi monen sisustajan silmää.

 

Mitä ottaa huomioon hanan tai suihkun valinnassa?

 

Keittiöhana tulisi Virtasen mukaan lähtökohtaisesti valita altaan sijoituspaikan perusteella. Tänä päivänä monet haluavat tiskialtaan esimerkiksi ikkunan eteen, mutta tämän tekee ongelmalliseksi, että ikkunat aukeavat sisäänpäin vaikeuttaen ikkunanpesua. Jos hana on ikkunan tiellä, eikä tätä ole osattu ottaa huomioon asennusvaiheessa, joutuu ikkunaa pestäkseen kutsumaan pahimmassa tapauksessa jopa putkimiehen paikalle

Kun altaan paikka ja ympäristön asettamat vaatimukset ovat selvillä, tulisi keittiöhanan valinnassa seuraavaksi keskittyä käytännöllisyyteen. Esimerkiksi kaarimallit korkealla juoksutusputkella ovat käytännöllisiä kattiloiden pesussa ja ulosvedettävät pesimet helpottavat puolestaan altaan pesua.

Ylipäänsä käytännöllisyys, helppo puhdistettavuus sekä selkeät linjat ovat Virtasen mukaan ulkonäöllisten asioiden lisäksi monen vaatimuksia sekä keittiöhanoille että suihkuille. Tietysti asunnon muu tyyli sanelee osiltaan myös hanavalinnan. Esimerkiksi vanhoihin taloihin haetaan usein vanhaan tyyliin sopivia ja hyvin perinteisiä kaksiotehanoja.

 

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista sekä kalusteiden valinnasta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä - autamme sinua suunnittelemaan ja valitsemaan juuri oikeat tuotteet keittiö- tai kylpyhuoneremonttiisi!

Edellinen kirjoitus Seuraava kirjoitus

  • Laatta Leevi
Kommentit 0
Jätä kommentti
Nimi:*
Sähköposti:*
Viesti: *

Huomio: kommentit on hyväksyttävä ennen julkaisua.

* Pakolliset kentät