Tervetuloa Laattaleevin verkkokauppaan!

Blogi — Kylpyhuonekalusteet

RSS
Onnistunut kylpyhuoneremontti

Onnistunut kylpyhuoneremontti 0

Kylpyhuone on kodin vaativimpia ja usein myös kalleimpia remontointikohteita. Kannattaa tutustua laattojen ominaisuuksiin huolellisesti ennen niiden valintaa. Materiaalit vaikuttavat siivottavuuden lisäksi myös tilan valoisuuteen sekä kylpyhuoneen turvallisuuteen, Lue, mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun suunnittelee kylpyhuoneremonttia.

Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit

Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit 0

Tapasimme Jyväskylän rakennusmessuilla kylpyhuonetuotteiden valmistaja Svedbergsin aluepäällikkö Timo Puustisen ja kysyimme,  mikä on juuri nyt suosittua suomalaisissa kylpyhuoneissa ja mitä uutuuksia on viime aikoina tullut markkinoille.
Pienen ja suuren kylpyhuoneen suunnittelu

Pienen ja suuren kylpyhuoneen suunnittelu 0

Suomalaiset kylpyhuoneet ovat monesti melko pieniä verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin kylpyhuoneisiin. 
Helpotusta siivoukseen seinään kiinnitettävällä wc-istuimella

Helpotusta siivoukseen seinään kiinnitettävällä wc-istuimella 0

Seinään kiinnitettäviä wc-istuimia on ollut tarjolla Suomenkin markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta silti jopa 95 % suomalaisista luottaa perinteiseen malliin, kertoo tekniikka & talouden artikkeli. Usein tällaisiin seinäratkaisuihin törmääkin lähinnä hotelleissa ja ulkomailla.

Seinä­kiinnityksen edut

Seinäkiinnityksen etuna perinteiseen malliin nähden on se, että pönttö jättää lattiapinnan tyhjäksi luoden tilan tuntua ja avaruutta pieneenkin kylpyhuoneeseen sekä helpottaen muun muassa siivousta. Likaa ei myöskään pääse kertymään vaikeasti puhdistettaviin rakoihin ja koloihin. Seinä-wc luokin minimalistisen ja siistin, jopa hotelleista tutun ylellisen vaikutelman kylpyhuoneeseen.

Seinäkiinnitteisen wc-istuimen päällä on myös hyvä, mutta harvemmin käytetty tila esimerkiksi säilytyskaapille.Wc-istuimen taakse jäävän koteloinnin ei myöskään tarvitse olla istuimen kokoinen, vaan sitä voidaan jatkaa tarpeen ja tilan mukaan. Koteloinnin jatkaminen seinästä seinään antaa siistin ulkoasun lisäksi lisää laskutilaa ja helpottaa siivousta.

 

Mikä seinä­kiinnityksessä mietityttää?

Tekniikka & talouden artikkelin mukaan ihmisiä mietityttää, pääseekö seinäkiinnityksessä kosteutta seinän sisään ja kestääkö wc-istuin painoa. Myös pytyn hinta asennuksineen voi olla syynä hitaasti kasvavaan myyntiin.

Toisin kuin monesti luullaan, seinäkiinnitteisen wc-istuimen asennus ei kuitenkaan ole vaikeaa, vaikkakin ammattilaisen apu on suositeltavaa aina märkätiloihin liittyvissä muutostöissä.

Kotelointia ei myöskään tarvitse purkaa huoltotoimenpiteiden vuoksi. Kaikki koneiston huollot suoritetaan irroittamalla huuhtelupainike, jonka takaa päästään käsiksi sulkuventtiiliin ja koneistoon.

 

 

Seinään kiinnitettävät kylpyhuone­kalusteet yleistyvät

Myös esimerkiksi pesualtaan voi hyvin nostaa seinälle. Seinän takana olevan elementin ansiosta wc-istuimen ja lavuaarin korkeutta on mahdollista säätää haluamalleen tasolle, helpottaen erityisesti liikuntarajoitteisten arkea. Seinäkiinnitteiset kalusteet tarjoavatkin joustavia ratkaisuja kylpyhuoneen toiminnollisuuksien muokkaamiseen.

Todennäköisesti seinäkiinnitteisten wc-istuinten osuus tulee lähitulevaisuudessa kasvamaan myös Suomessa, koska muissa Pohjoismaissa ne ovat jo kasvattaneet suosiotaan. Norjassa seinäkiinnitteisten wc-istuinten markkinaosuus on jo peräti 35 %, Tanskassa 16 % ja Ruotsissa 14 %, Suomen markkinaosuuden ollessa vielä alle 5 %.

 

 

Kaipaatko lisätietoja seinä­kiinnitteisistä kylpyhuone­kalusteista?

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä juuri sinun kylpyhuoneeseesi sopiva kalustekokonaisuus. Jos suunnitelmissasi on myös kylpyhuoneen kokonaisvaltaisempi uudistus, kannattaa sinun tutustua maksuttomaan kylpyhuoneremontoijan oppaaseemme!

Esittelyssä tanskalainen hanavalmistaja Damixa

Esittelyssä tanskalainen hanavalmistaja Damixa 0

 

 

Oleellinen osa keittiö- tai kylpyhuoneremonttia on pintamateriaalien sekä kalusteiden valinnan lisäksi hanojen sekä suihkumallin valinta. Oikeanlaiset ja tilan tyyliin sopivat hanat ja suihkut viimeistelevät ja luovat viimeisen silauksen koko tilan ilmeeseen.

Kysyimme tanskalaisen hanavalmistaja Damixan edustajalta, FM Mattson Mora Group Finland Oy:n aluemyyjä Henrik Virtaselta, mitä tulisi ottaa huomioon keittiönhanaa tai suihkua valitessa ja mitä uutuuksia on viime aikoina tullut markkinoille.

Damixa

 

Damixa on skandinaavisesta muotoilustaan sekä useista Red Dot –muotoilupalkinnon voittaneista tuotteistaan tunnettu tanskalainen hanavalmistaja. Damixan tuotesuunnittelussa kaikki lähtee muotoilusta ja siksi tuotteet ovatkin hieman erinäköisiä kuin perinteiset hanat, mutta silti käytännöllisiä. Heidän sloganinsa kuuluukin osuvasti ”When design makes sense”.

Damixan hanojen ja suihkujen etu on Virtasen käytännönkokemuksen mukaan se, että kaikki suihkut ja hanat on valmistettu Suomen standardien mukaisesti, eivätkä ne näin ollen vaadi esimerkiksi kookkaampia vesijohtoja, joiden asennus olisi syytä huomioida jo rakennusvaiheessa.

Tutustu Damixan valikoimaan verkkokaupassamme >>

 

Tanskalaista muotoilua, kulmikkuutta ja arjen luksusta

 

Tanskalainen design on tällä hetkellä erittäin suosittua sisustusmaailmassa ja sama suosio näkyy Virtasen mukaan myös hanamarkkinoilla.

Tällä hetkellä kysytyimpiä malleja ovat Virtasen mukaan kulmikkaat hanat kun vielä jokin aika sitten vallalla olivat hyvinkin pyöreät muodot. Värien puolella kromi ja harjattu teräs jatkavat suosiotaan, mutta yksilöllisyyttä haetaan erilaisilla yksityiskohdilla, kuten mustilla kahvoilla, suihkuletkuilla tai painonapeilla.

Suihkujen puolella tämän päivän ehdoton hitti ovat sade- ja kattosuihkut. Näitä asennetaan Virtasen mukaan nykyään jo huomattavasti enemmän kuin perinteisiä käsisuihkuja. Sadesuihkussa vesi valuu alas pehmeämmin ja rauhallisemmin, tehden koko suihkukokemuksesta miellyttävämmän ja nautinnosta täysin erilaisen perinteiseen suihkuun verrattuna. Sadesuihkut ovat myös ulkonäöllisesti näyttävämmän näköisiä ja miellyttävät siksi monen sisustajan silmää.

 

Mitä ottaa huomioon hanan tai suihkun valinnassa?

 

Keittiöhana tulisi Virtasen mukaan lähtökohtaisesti valita altaan sijoituspaikan perusteella. Tänä päivänä monet haluavat tiskialtaan esimerkiksi ikkunan eteen, mutta tämän tekee ongelmalliseksi, että ikkunat aukeavat sisäänpäin vaikeuttaen ikkunanpesua. Jos hana on ikkunan tiellä, eikä tätä ole osattu ottaa huomioon asennusvaiheessa, joutuu ikkunaa pestäkseen kutsumaan pahimmassa tapauksessa jopa putkimiehen paikalle

Kun altaan paikka ja ympäristön asettamat vaatimukset ovat selvillä, tulisi keittiöhanan valinnassa seuraavaksi keskittyä käytännöllisyyteen. Esimerkiksi kaarimallit korkealla juoksutusputkella ovat käytännöllisiä kattiloiden pesussa ja ulosvedettävät pesimet helpottavat puolestaan altaan pesua.

Ylipäänsä käytännöllisyys, helppo puhdistettavuus sekä selkeät linjat ovat Virtasen mukaan ulkonäöllisten asioiden lisäksi monen vaatimuksia sekä keittiöhanoille että suihkuille. Tietysti asunnon muu tyyli sanelee osiltaan myös hanavalinnan. Esimerkiksi vanhoihin taloihin haetaan usein vanhaan tyyliin sopivia ja hyvin perinteisiä kaksiotehanoja.

 

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista sekä kalusteiden valinnasta. Voit myös ottaa meihin yhteyttä - autamme sinua suunnittelemaan ja valitsemaan juuri oikeat tuotteet keittiö- tai kylpyhuoneremonttiisi!

Tyylikäs ja moderni kylpyhuone

Tyylikäs ja moderni kylpyhuone 0

 

 

Tyylikäs ja moderni kylpyhuone ei tingi tilan toiminnallisuuksista panostaessaan tyylikkyyteen. Kylpyhuoneen selkeitä linjoja ja rauhallisia sävyjä rikkoo tarkkaan valitut tehoste-elementit, jotka sitovat yhteen muuten rauhallisen ja yksinkertaisen tilan. Valolla on myös merkittävä roolinsa tilassa ja moderni kylpyhuone luottaakin valaistuksessaan myös luonnonvaloon. Esittelemme tässä artikkelissa esimerkkejä tuotteista ja ratkaisuista, joita voit hyödyntää modernin kylpyhuoneen toteutuksessa. 

 

Eloa vaaleaan värimaailmaan upeilla kuviolaatoilla

Vaaleaan ja moderniin kylpyhuoneeseen saa sopivasti luonnetta kuviollisilla lattialaatoilla. Lattialaattoja voi hyödyntää tilassa luomaan erillinen korostukuvio esimerkiksi suihkun alle. Equipe Ceramicasin upeat salmiakin muotoiset Chevron-lattialaatat luovat näyttävää kontrastia muuten vaaleille materiaaleille kahdella tapaa - laatan kuviolla ja muodolla. Inspiroidu ja lisää laattojen efektiä erilaisilla ladontatyyleillä - lue lisää Chevron-laattojen ladontamahdollisuuksista Equipe Ceramicasin sivuilta

Equipe Ceramicasin Chevron-lattilaatat Laatta Leevin 30-vuotisjuhlavuoden tarjouksessa! Tutustu juhlavuositarjous-kokoelmaan ja hyödynnä tarjous! Kokoelmaan päivittyy uusia juhlavuositarjoustuotteita joka kuukausi ja kaikki juhlavuoden kampanjat ovat voimassa vuoden 2019 ajan! 

 

Elegantti ja toiminnallinen Svedbergs Forma

Svedbergsin kylpyhuonekalusteet ovat suosittuja mm. niiden kestävyyden ja skandinaaviseen sisustukseen sopivan tyylin vuoksi. Svedbergsin Forma-kalustekokoelma sisältää neljä upeaa sävyä - klassisen valkoisen, tyylikkään harmaan, säväyttävän mustan tammen sekä maanläheisen vaalean tammen (kuvassa), josta voit valita juuri mieleisesi sävyn omaan kylpyhuoneeseesi. 

Kalustekokoelmat on suunniteltu myös tukemaan kylpyhuoneiden päivittäistä käyttöä mahdollisimman tehokkaasti. Kalusteisiin voi asentaa lisäosana mm. sisäänasennettuja sähköpistokkeita ja valaisimia.

 

Kompakti ja moderni seinä-WC

Tilan tuntua pienempäänkin kylpyhuoneeseen saa kompaktilla ja siivousta helpottavalla seinä-WC:llä. Seinään asennettava WC-pönttö on tyylikäs vaihtoehto perinteisille WC-istuimille, joissa likaa ei myöskään pääse kertymään vaikeasti puhdistettaviin rakoihin ja koloihin. Seinä-WC:n minimalistinen ilme luo kylpyhuoneeseen ylellisen, jopa hotellimaisen tunnelman. 

 

Hansgrohen-suihkupaneeli

Hansgrohenin suihkupaneeli on tyylikäs ratkaisu kodin kylpytiloihin. Sen minimalistinen ilme ja selkeät linjat tekevät siitä tilaa koristavan elementin, joka jää mieleen. Suihkupaneelin korkeutta voidaan säätää liuttamalla paneelia ylös ja alas, jonka lisäksi suihkupaneelissa on kolme eri suihkutoimintoa:

  • normaalisuihku
  • kattosuihku
  • sadevesisuihku

Hansgrohenin suihkupaneeli luo tilaan samaa yksinkertaista tyylikkyyttä, kuin viime vuosina pinnalle nousseet upotetut suihkut. Hansgrohenin suihkupaneelin asentaminen on kuitenkin merkittävästi edullisempaa. 

Voit kysyä tarjousta suihkupaneeleista myymälästämme.

 

Smedbon tyylikkäät kylpyhuonetarvikkeet

Smedbon kylpyhuonetarvikkeet tähtäävät tilan käytettävyyttä lisäävään tyylikkyyteen. Smedbon tuotteita on saatavilla useina tyylikkäinä sävyinä, mutta valmistajan kestosuosikkeja ovat juuri kiillotetut ja mattaharjatut metallin sävyt, jotka ovat harmoniassa lukuisten eri sävymaailmojen kanssa. Hyödynnä valmistajan laajaa valikoimaa ja koosta yhtenäinen ilme kylpyhuoneeseen luomalla kokonaisuus Smedbon pyyhekuivaimesta, pyyhekoukuista, sekä suihku- ja wc-paperitelineistä.

Tutustu Smedbon kokoelmaan Laatta Leevin verkkokaupassa >>

 

Haluatko lisätietoja?

Jos haluat lisätietoa artikkelissa esitellyistä tuotteista tai asiantuntija-apua kylpyhuoneeseesi sopivien ratkaisujen valintaan yleisesti, ota meihin yhteyttä! Autamme sinua toteuttamaan unelmiesi kylpyhuoneen.

Jos kylpyhuoneen remontti on sinulle ajankohtainen aihe, kannattaa sinun tutustua myös maksuttomaan Kylpyhuoneen remontoijan -oppaaseemme tai lukea aiempia artikkeleitamme aiheesta: