Smedbo – Skandinaavisen muotoilun mestari

Smedbo – Skandinaavisen muotoilun mestari

 

Kylpyhuonetarvikevalmistaja Smedbo on tunnettu erityisesti skandinaavisesta muotoilustaan sekä tuotteiden käytännöllisyydestä. Smedbon tavoitteena onkin varmistaa, ettei kylpyhuone ole enää se kodin laiminlyödyin huone.

Smedbon tuotevalikoima edustaa pohjoismaista suunnittelua, jossa on otettu huomioon laatu ja käyttötarkoitus. Kylpyhuonesarjat pitävätkin sisällän hyvin erilaisiinkin tyyleihin ja makuihin sopivia tuotteita. Haastattelimme Smedbon Pohjois-Suomen aluemyynnistä vastaavaa Vesa Alajuumaa kysyäksemme tarkemmin Smedbon tuotteista.

Pitkät juuret

Smedbo on ruotsalainen yritys, joka täyttää ensi vuonna jo 50 vuotta. Pitkän historiansa aikana päämarkkina-alueena on toiminut Pohjoismaat, mutta tuotteita myydään ympäri maapalloa. Smedbon valikoimiin kuuluu toistakymmentä erilaista ja erityylistä kylpyhuonetarvikesarjaa. Alajuuman mukaan erityisesti ajattomat Home ja House -sarjat ovat suomalaisten kuluttajien mieleen. Sarjoista löytyy myös romanttisempaan makuun sopiva Villa-sarja.

Smedbon uusin tuotesarja on Ice, jossa on haettu hieman erilaista tyyliä tuomalla tuotteisiin valkoista posliinia perinteisen huurre- tai kirkaslasin sijaan. Lopputuloksena on saatu hyvin selkeälinjainen ja uudennäköinen tuotesarja, joka sopii vaativampaankin makuun.

Smedbon tuotteiden lisäksi valikoimiin kuuluvat myös Beslagsboden-tuotemerkin alla kulkevat tuotteet. Beslagsbodenin valikoimista löytyy kylpyhuonetarvikkeiden lisäksi mm. designheloja, talonumeroita, kaluste-vetimiä sekä erilaisia koukkuja ja koukkulistoja.

Ajatonta tyylikkyyttä sekä uusia trendejä

Perinteisesti kylpyhuoneissa suositaan kiiltävää sekä mattaharjattua kromia, mutta viime aikoina Smedbonkin valikoimat ovat täydentyneet trendikkäällä kiiltävällä messingillä, joka on erityisesti Ruotsissa ollut viime aikoina todella suosittu.

Alajuuman mukaan wc-paperitelineet sekä pyyhekoukut ovat perinteisesti ne kaikista suosituimmat ja kysytyimmät tuotteet, jotka löytyvät käytännössä jokaisesta kylpyhuoneesta. Toki valikoimista löytyy paljon muutakin aina peileistä, pyyhetankoihin ja hammasmukitelineisiin.

Mielenkiintoisia uutuuksia

Yhdeksi tällä hetkellä mielenkiintoisimmiksi tuotteiksi Alajuuma mainitsee sähkökäyttöiset pyyhekuivaimet, joissa on mukana integroitu ajastin. Ajastimen avulla pyyhkeet on helppo laittaa kuivumaan joko kahden tai neljän tunnin ajaksi suihkun jälkeen ilman, että patterit hohkavat kuumuuttaan turhan pitkään.

Hyvän vastaanoton markkinoilla ovat Alajuuman mukaan saaneet myös hieman erikoisemmat hiustenkuivaajalle sekä suoristusraudalle tarkoitetut pidikkeet. Kyseiset tuotteet ovat hieman erikoisemman näköisiä, eikä niiden käyttötarkoitusta välttämättä heti ymmärrä, mutta kun sen hoksaa, moni ihmettelee, miten on edes pärjännyt ilman!  

Tarrakiinnitteiset koukut

Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista ja meilläkin myymälässä paljon mielenkiintoa herättäneistä tuotteista ovat tarrakiinnitteiset koukut ja suihkukorit, jotka todella myös pysyvät paikoillaan. Kyseiset koukut sopivat erityisen hyvin tiloihin, jossa seinään ei ole mahdollista tehdä reikää tai saatavilla ei ole tähän tarvittavia työkaluja. Tuotteissa on 3M:n korkealaatuinen kaksipuolinen teippi, joka takaa täydellisen kiinnityksen kylpyhuoneen lasitettuun laattaseinään. Tärkeää on kuitenkin se, että seinän pinta puhdistetaan huolellisesti ennen tuotteen kiinnittämistä ja tuotteen annetaan asettua 24 tuntia ennen varsinaista käyttöä.

Kun sanan tarrakiinnitys mainitsee, herää monella kysymys…

…pysyvätkö ne todella paikoillaan?

Monella suomalaisella on mielikuva valkoisesta perinteisestä muovisesta tarrakoukusta, joka lopulta tipahtaa lattialle muutaman käyttökerran jälkeen. Vuosien saatossa tarrat ovat kuitenkin kehittyneet niin valtavasti, että ne kyllä pysyvät paikoillaan raskaammankin kuorman kanssa, jos vain asennus on tehty huolella. Lisäksi kyseiset tuotteet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, joten ne näyttävät hyvältä vielä vuosienkin jälkeen.

Pitkäikäisiä tuotteita

Smedbon tuotekehityksessä pyritään ottamaan asiakkaiden toiveet mukaan mahdollisimman hyvin. Kentältä kerätäänkin aktiivisesti tietoa, jota sitten tuodaan esille yhteisissä palavereissa ja annetaan eteenpäin suunnittelijoille.

Suurin osa Smedbon tuotteista on valmistettu laadukkaasta ja kestävästä massiivimessingistä. Smedbon tuotteilla onkin 10 vuoden materiaalitakuu. Alajuuman mukaan laatuun halutaan nimenomaan panostaa, sillä ovathan kylpyhuoneneliöt perinteisesti kodin kalliimpia neliöitä. Erityisesti seinään ruuvattavien kylpyhuonetarvikkeiden vaihtaminen muuten kuin remontin yhteydessä voi olla haastavaa ja siksi Smedbon tuotteet onkin tehty mahdollisimman pitkäikäisiksi. Tuotteiden pinta on lisäksi suojattu erikoislakalla, jotta pinta kestää kovassakin käytössä.

Haluatko lisätietoja?

Tutustu verkkokaupastamme löytyviin Smedbon tuotteisiin tai tule vierailemaan myymälässämme!