Woodio - tyylikkäät pesualtaat puusta

Woodio - tyylikkäät pesualtaat puusta

 

 

Kotimainen Woodio valmistaa ensimmäisenä maailmassa sarjatuotantona puisia lavuaareja. Woodion tyylikkäät ja innovatiiviset puukomposiittituotteet tuovat puun täysin uudella tavalla osaksi designia. Mutta miten nämä uniikit altaat soveltuvat osaksi kotien sisustusta? Haastattelimme Woodion markkinointipäällikkö Outi Hartmania aiheesta. 

Tyylikäs, ekologinen ja kestävä vaihtoehto perinteisille altaille

Puu sisustusmateriaalina tuo tilaan lämpöä. Se on tyylikäs ja rauhoittava elementti, joka sopii erityisesti suomalaiseen sisustukseen. Kodin kylpyhuoneissa ja WC-tiloissa puuta on kuitenkin aiemmin hyödynnetty vielä rajallisesti sen huonon kosteudensietokyvyn vuoksi.

Woodion pesualtaat kuitenkin taklaavat tämän haasteen kestävästi. "Usein puukomposiittialtaista kysytään miten ne kestävät kosteutta ja iskuja. Woodion altaat on valmistettu vedenkestävästä puukomposiittimateriaalista, jonka ansiosta se kestää vettä aivan samalla tapaa, kuin perinteisesti kylpyhuoneissa käytetty posliini. Kaikki altaat valetaan muottiin, jonka ansiosta ne ovat erittäin kestäviä iskujen aiheuttamia vaurioita vastaan", Outi kertoo.

Tyylikäs ja kestävä allas on kaiken lisäksi ekologinen sisustusratkaisu. "Puukomposiitin saa käytön jälkeen poltettua ja muunnettua energiaksi. Sen valmistukseen ei liity samanlaisia korkeita lämpötiloja kuin posliinissa", Outi jatkaa. Woodiolle onkin tärkeää, että design kulkee käsikädessä ympäristöystävällisyyden kanssa. "Meille on tärkeää, että altaat ovat visuaalisesti näyttäviä ja tuovat esille puun täyden kauneuden".

 

 

Malleja ja sävyjä jokaiseen makuun

Woodiolla löytyy useita eri mallistoja altaista. Saatavilla on pyöreää ja neliskulmaista kylpyhuoneen tasolle asennettavaa malja-allasta hanalla ja ilman, sekä tasoon upotettavia ja seinällle asennettavia malleja. 

"Malja-altaan Soft-mallisto on ensimmäinen pesuallasmallistomme, jossa halusimme lähteä aika klassiselle linjalle. Pyöreän altaan korkea reuna antaa näkyvyyttä puulle. Käytännön syistä olemme laajentaneet mallistoa siten, että saatavilla on hanapaikallisia versioita ja kapeampaan tilaan sopivia versioita altaista. Esim. vieraiden WC-tiloihin seinälle asennettava allas on loistava ja tilaa säästävä vaihtoehto", Outi kertoo.

Vastaparina klassiselle Soft-mallistolle Woodion valikoimasta löytyy myös moderni, kulmikkaampi ja hieman minimalistisempaan makuun sopiva CUBE-mallisto. Myös neliskulmaisessa CUBE-mallistossa altaiden upea puu pääsee oikeuksiinsa. Lisäksi altaiden sävyjä voidaan muokata pitkälti vapaasti oman maun mukaan petsaamalla puukomposiitti halutulla sävyllä. Esim. CUBE-valikoiman sävyihin kuuluvat luonnollisen sävyn lisäksi Silver Rock, Mystic Black, Brown Ginger, Pine Green, Mahogany Purple ja Dark Oak.

 

"Päivitämme valikoimaamme jatkuvasti, mutta uuden tuotteen saaminen portfolioomme on aina vähintään 6 kuukauden prosessi. Varmistamme kehitys- ja testiprosessin aikana, että jokainen uusi tuotteemme on kestävä ja tyylikäs ratkaisu tilaan kuin tilaan", Outi selventää.

 

 

Suosittu tuote julkisissa tiloissa

Woodion altaat sopivat käytettäväksi niin kodeissa kuin julkisissa tiloissa. "Altaat ovat olleet erityisen suosittuja hotelleissa ja ravintoloissa, joissa sisustusratkaisuissa mietitään pitkälti designin erottuvuutta ja materiaalien ympäristöystävällisyyttä. Woodion altaita löytää esim. Helsingin Haaga-hotellista ja Rovaniemeläisestä Arctic Treehouse hotellista", Outi kertoo. 

"Woodio on uniikki ja tyyliltään muista erottuva pesuallas. Totuus on se, että olit sitten kotona tai muualla, käytät kylpyhuonetta useita kertoja päivässä. Sen vuoksi on tärkeä, että tila on tyylikäs ja viihtyisä, ja siksi erityisesti julkisissa tiloissa on suurta kysyntää Woodion puualtaille", Outi tiivistää.

 

Woodion tarina alkoi ajatuksesta "Mitä kaikkea puukomposiitilla voi tehdä?"

Woodion perustaja Petro Lahtinen on kemian tohtori, joka on toiminut puukomposiitin parissa koko uransa. Tohtori Lahtisen näyttävään työhistoriaan kuuluu mm. puukomposiitin tuotteistaminen terveydenhuollon puolelle biologisesti hajoavana kipsimateriaalina. "Petro tutki erilaisia vaihtoehtoja aloista, joilla puukomposiittia voitaisiin hyödyntää. Hän oli juuri kehittänyt vedenkestävää versiota biohajoavasta puukomposiitista, kun hänen katseensa siirtyi kylpyhuonetiloihin sekä siihen, olisiko puukomposiitista vaihtoehdoksi posliinille ja keramiikalle", Outi kertoo.

Loppu on historiaa upeiden ja kestävien Woodio-altaiden muodossa. Woodiolla on myös työn alla puukomposiitista valmistettu amme, joka tulee täydentämään kylpyhuonekokonaisuutta. "Ammeen prototyyppi on valmiina ja esittelimme sen ensi kertaa messuilla Frankfurtissa maaliskuussa 2019. Tuotteet tulevat todennäköisesti loppuvuodesta julki", Outi paljastaa.

 

 

Haluatko lisätietoja?

Esittelimme altaita ensimmäisen kerran Jyväskylän Rakennusmessuilla 2019 ja jatkossa altaita pääsee ihastelemaan myös osana Laatta Leevin tuotekokoelmia. Woodio altaiden Soft 40 - mallia Dark Oak -sävyssä sekä Cube 40 -mallia Mystic Black -sävyssä pääsee ihastelemaan jo nyt myymälässämme. Löydät pian kaikki altaat myös osana verkkokauppamme kokoelmaa Kylpyhuoneet-osion alta. Voit myös kysyä lisätietoa altaista suoraan meiltä - autamme sinua mielellämme!

Jos kylpyhuoneen remontti on sinulle ajankohtainen aihe, kannattaa sinun tutustua myös maksuttomaan Kylpyhuoneen remontoijan -oppaaseemme tai lukea aiempia artikkeleitamme aiheesta: