vinyylikorkkilattia kestää kulutusta ja sopii vaikka keittiöön

Vinyyli vs. vinyylikorkki

 

 

Lattiamateriaaleissa riittää nykyisin valinnanvaraa perinteisen parketin tai laminaatin lisäksi. Viime aikoina erityisesti vinyylikorkki on noussut suosioon laminaatille vaihtoehtoa etsivien parissa. Lattiamateriaaleista puhuttaessa, vinyyli- sekä vinyylikorkkilattia menevät helposti sekaisin. Mitä eroa on siis vinyylilattialla vinyylikorkkilattiaan verrattuna?

Vinyylikorkkilattia

 

Vinyylikorkissa yhdistyvät sekä monien kaipaama luonnollisuus että erinomainen kulutuskestävyys. Vinyylikorkki sopiikin lattiamateriaaliksi erityisesti lapsi- ja lemmikkieläinperheille. Se kestää kulutusta, kuten koiran kynsiä, mutta vinyylilankku ei kuitenkaan ole naarmuuntumaton materiaali.

Vinyylikorkkilattia on hyvin ääntä ja lämpöä eristävä lattiamateriaali, ja se sopii hyvin lattialämmityksen päälle asennettavaksi. Vinyylikorkin kuoseissa on valinnanvaraa. Kuosit ja pinnat jäljittelevät puuta ja ovat hyvin luonnollisen näköisiä. Vinyylikorkkilattia on myös helppo puhdistaa ja asentaa.

Vinyylikorkki käyttäytyy vakaasti Suomen oloissa, jossa sisäilman suhteellinen kosteus voi vaihdella suurestikin ja aiheuttaa elämistä lattiamateriaaleissa.

Vinyylikorkkilattian päällys on vinyyliä ja runko laminaatissakin käytettyä HDF-levyä ja pohja korkkia. M1-sisäilmaluokitus kertoo tuotteen turvallisuudesta eikä eikä niistä irtoa myrkyllisiä aineita kuten ftalaattia. 

Vinyylilattia

 

Vinyylilattia on helppohoitoinen ja kestävä lattiamateriaali.  Se sopii hyvin remonttikohteisiin - on helppo ja siisti asentaa. Vinyylilattioita on saatavilla useilla eri kuoseilla ja väreillä. Saatavilla on muun muassa lankkua, liuskekiveä, laattaa ja luonnollisia puu- ja kivijäljitelmiä.

Käytössä vinyylilattia on pehmeän tuntuinen jalan alla, mutta silti hyvin kulutusta kestävä. Vinyyli ei kuitenkaan kestä esimerkiksi teräviä iskuja, vääränlaisia siivousmenetelmiä tai vahvoja kemiallisia aineita. Useimmat uudet vinyylilattiat on kuitenkin käsitelty niin, että ne kestävät hyvin kosteutta, naarmuuntumista, tahroja sekä kulumista.

Vinyyli on hiljainen lattiamateriaali ja se sopii käytettäväksi myös lattialämmityksen kanssa. Useissa vinyylilattioissa on myös liukastumista ehkäisevä pinta. Vinyylilattian asennus onnistuu helposti ilman ammattilaisapuja ja asennus onnistuu myös vanhan lattian päälle. Vinyyli-, niin kuin vinyylikorkkilattiakin vaatii kuitenkin tasaisen ja puhtaan alustan.

Vinyylilattia koostuu useasta eri kerroksesta ja pinnassa on lattiaa suojaava pintakäsittely. Nykyisin useimmat vinyylilattiat ovat täysin ftalaatittomia ja lattioiden VOC-päästöt ovat erittäin alhaiset.

Haluatko lisätietoja?

Jos haluat lisätietoja oikean lattiamateriaalin valinnasta, lataa maksuton Lattiamateriaalien ostajan opaamme saadaksesi vinkkejä ja hyödyllistä tietoa eri lattiamateriaaleista sekä siitä, mitä tulisi ottaa huomioon lattiamateriaalivalintoja tehdessä.