Myymälämme on avoinna ma klo 8-19, ti-pe klo 8-18, la 9-14, su suljettu. Varasto avoinna ma-pe 7-17, la 9-14, su suljettu. 

Blogi — Lattiat

RSS
Lattiamateriaalin valinta

Lattiamateriaalin valinta 0

Lattiamateriaaleissa riittää nykyisin valinnanvaraa perinteisen parketin tai laminaatin lisäksi. Erityisesti lapsi- ja eläinperheissä on hyvä ottaa huomioon myös lattian kestävyys sekä puhdistettavuus.
Lattiamateriaalien erot

Lattiamateriaalien erot 0

 

Kodin lattiamateriaaleissa riittää valinnanvaraa perinteisen puun ja parketin lisäksi. Erilaiset lattiamateriaalit ovatkin viime vuosina kehittyneet sekä ulkonäöllisesti että kulutuskestävyytensä ja helppohoitoisuutensa osalta. Kysyimme sisustussuunnittelija Taina Hiltuselta, mitä eroja eri lattiamateriaaleilla on ja mihin tiloihin mikäkin materiaali parhaiten sopii.

Parketti

Parketti on edelleen todella suosittu lattiamateriaali niin uudiskohteissa kuin vanhaa remontoitaessa. Monet arvostavatkin materiaalin aitoutta ja erilaisten vaihtoehtojen suurta lukumäärää. Parketti voidaan myös tarvittaessa hioa ja käsitellä uudelleen. Lattiamateriaalina parketti on kuitenkin melko pehmeä materiaali, jossa kolhut näkyvät helposti.

 

Vaalea parketti avartaa tilaa (Kuva: Taina Hiltunen)

 

Laminaatti

Laminaatti aiemmin oli suosittu lattiamateriaali lukuisten eri kuosien ja pintojen sekä kulutuskestävyytensä ansiosta erityisesti lapsiperheissä.

Nykypäivän kuluttajat kuitenkin arvostavat yhä enemmän aitoutta, joten laminaatin suosio on mahdollisesti juuri siksi hiipumaan päin, kertoo Hiltunen. Laminaatti on keinotekoisuutensa lisäksi myös melko kylmä ja kova lattiamateriaali. Laminaatin alle suositellaankin monesti lattialämmitystä.

 

Vinyylikorkki

Vinyylikorkki on viime aikoina kasvattanut hurjasti suosiotaan. Kyseessä on hyvin ääntä ja lämpöä eristävä luonnonmateriaali, joka on myös helppo puhdistaa. Vinyylikorkki sopiikin lattiamateriaaliksi erityisesti lapsi- ja eläinperheille. Vinyylikorkki on mukavan tuntuinen, mutta silti pinnaltaan kova ja kestävä materiaali.

Vinyylikorkin kuoseissa on valinnanvaraa. Kuosit ja pinnat jäljittelevät puuta ja ovat hyvin luonnollisen näköisiä. 

 

Vinyylikorkkilattia (Wicanders)

Puu

Puusta tehty lattia on Suomessa hyvin perinteinen vaihtoehto lattiamateriaaliksi. Puu on lämmin, mutta melko pehmeä lattiamateriaali, jossa elämisen jäljet näkyvät helposti.  Nykyään puuta käytetäänkin enemmän kesämökeillä, vaikka jonkin verran edelleen myös omakotitalorakentamisessa.

Vanhan puulattian voi myös helposti uudistaa maalaamalla tai muuten käsittelemällä sen uudestaan.

 

Aito puu sopii erityisen hyvin kesämökeille (Kuva: Taina Hiltunen)

 

Laatta

Laatta sopii erinomaisen kulutuskestävyytensä ja helpon puhdistettavuutensa ansiosta lähes jokaiseen tilaan, mutta erityisen suosittuja laatat ovat kylpy-, kodinhoito- ja takkahuoneissa sekä eteisessä. Laatat sopivat hyvin yhteen lattialämmityksen kanssa, mutta toisaalta ne tuntuvat kuumina kesäpäivinä myös miellyttävän viileitä jalan alla.

 

Laattaa käytetään paljon myös paljon muualla kuin kosteissa tiloissa (Kuva: Taina Hiltunen)

Kokolattiamatto

Kokolattiamattojen kohdalla on tapahtunut suurta kehitystä sitten suosionsa huipun eli 70-luvun. Nykypäivän kokolattiamatot ovatkin helposti puhdistettavia ja pölyämättömiä, joten ne sopivat hyvin myös allergiakoteihin. Kokolattiamattoja käytetäänkin paljon tiloissa, joihin halutaan hyvää akustiikkaa, kuten esimerkiksi kotiteatterihuoneissa.

Muovimatto

Joustovinyylinen muovimatto on kestävä ja helppohoitoinen, mutta nykyään harvemmin käytetty lattiamateriaali. Muovimatto on kuitenkin hyvä valinta esimerkiksi vaate- tai lastenhuoneisiin.

Muuta huomioonotettavaa

Suomen ilmasto-olosuhteet asettavat omat vaatimuksensa monille pintamateriaaleille, erityisesti parketille ja laminaatille. Riittävä huoneilman kosteus sekä ilmanvaihto ovatkin hyväksi sekä asukkaille että kodin pintamateriaaleille.

Esimerkiksi käytettäessä lattialämmitystä laminaatin tai parketin kanssa, tulisi kiinnittää erityistä huomiota huoneilman kosteuteen ja käyttää tarvittaessa esimerkiksi ilmankostuttajaa. Lattiamateriaaleista laatat sekä muovimatot ovat lähes tunnottomia ilmankosteuden muutoksille. Kaikki lattiamateriaalit eivät sovi käytettäväksi lattialämmityksen kanssa ollenkaan, esimerkiksi parkettien kohdalla kannattaa kysyä, käykö lattialämmitys. 

Myös lattian äänekkyys kannattaa ottaa huomioon lattiamateriaalia valitessa. Esimerkiksi kivitalojen korkeissa tiloissa laminaattilattia ei ole paras vaihtoehto, koska se ei sido ääntä eikä akustoi. Laminaattilattia onkin melko äänekäs valinta kivitaloon, jossa varmasti jokainen rapina ja kopina kuuluvat selkeästi. Parempi vaihtoehto tällaiseen tilaan on paremmin akustoiva puu tai korkki.

Kaipaatko lisätietoja?

Lataa maksuton oppaamme Lattiamateriaalien ostajan opas saadaksesi lisätietoa eri lattiamateriaaleista sekä vinkkejä oikean lattiamateriaalin valintaan.

 

Linkki Taina Hiltusen blogiin

Laattojen valinta ja erot - ota nämä asiat huomioon!

Laattojen valinta ja erot - ota nämä asiat huomioon! 0

 

Millainen on juuri sinun tarpeisiisi vastaava laatta? Laattojen valinnassa kannattaa ottaa huomioon useita asioita aina tilan valaistuksesta käyttötarkoitukseen. Kokosimme tähän artikkeliin 4 tärkeintä asiaa, jotka huomioimalla onnistut laattavalinnassa! 

 

Tilan valaistus

Tilan luonnollisessa valaistuksella, lisävalaistuksella ja toivotulla valoisuuden määrällä on merkittävä vaikutus siihen, millaiset laatat tilaan tulisi valita. Jos tilaan tulvii paljon luonnonvaloa, ei tilassa välttämättä ole niin suurta tarvetta valaistusta korostavaan kiiltäväpintaiseen laattaan. Jos taas tilassa on vähäinen valaistus, voidaan saatavilla olevasta valaistuksesta saada kaikki irti kiiltäväpintaisilla laatoilla. Myös kiiltäväpintaisen laatan sävyllä on väliä - siinä, missä vaalea laatta heijastaa valoa voimakkaasti, tumma kiiltäväpintainen laatta ns. "syö" suurimman osan valosta pois ennen heijastamista. 

Tilan valaistus vaikuttaa myös laatan lopulliseen sävyyn. Esimerkiksi valon lämpöasteella on suuri vaikutus siihen, miten laatan sävyt tulevat tilassa esille. Tämä korostuu etenkin harmaissa laatoissa, jossa lämmin ja viileä valo vaikuttavat vahvasti laatan lopulliseen sävyyn. Siksi onkin suositeltavaa testata laatan sävyä suoraan sen lopullisessa sijoituskohteessa ja oikean valaistuksen alla.  

 

Käyttötarkoitus

Laatan käyttötarkoitus ja -tila vaikuttavat sen valintaan. Esimerkiksi kiiltäväpiintaista laattaa ei kannata asentaa kodin märkätilojen lattiaan, koska se muuttuu kastuessaan liukkaaksi kulkea. Kylpyhuoneiden lattioissa kannattaa suosia karheapintaista laattaa parhaan pidon saamiseksi. Sileäpintainen laatta voi yhdessä saippuan kanssa olla hieman liukkaampi, mutta toisaalta se on helpompi pitää puhtaana, kuin karheapintainen laatta.

Yleisissä tiloissa laattojen pinnan karheudella ja viimeistelyllä ei niinkään ole merkitystä kuljettavuuden kannalta. Usein yhä luullaan, että kiiltävä- ja sileäpintainen laatta on lattiassa liukas eikä siksi toimiva ratkaisu lapsiperheisiin. Pääasiassa kuivissa tiloissa, kuten kotien oleskelutiloissa kiiltäväpintainen laatta ei menetä pitoaan helposti - usein jopa perinteinen kiiltäväpintainen parketti on liukkaampi kuin kiiltävä lattialaatta

 

Helppohoitoisuus

Jos et ole erityisen innokas siivooja, voit arvostaa sitä, että laatta on helppohoitoinen. Suoreunainen, eli leikattu laatta helpottaa laattojen puhtaanapitämistä vähentämällä laattojen tarvitsemaa saumapinta-alaa laattojen välillä, sillä usein juuri saumat ovat laatoituksen haastavin puhtaanapitoalue (joiden puhdistamisessa kannattaa hyödyntää saumasuihkeita!). Samalla logiikalla on hyvä muistaa, että mitä isommalla laatalla yksi pinta toteutetaan, sitä sitä vähemmän tilojen toteuttaminen vaatii saumausainetta. 

Sileä, kiiltäväpintainen laatta on helppo pitää puhtaana ja siksi se onkin suosittu esimerkiksi kodin märkätilojen seinäpinnoissa, jotka helposti kalkkeutuvat käytössä ja voivat kerätä valkoista väriä sen seurauksena. Siksi pesutiloissa onkin turvallisempaa suosia vaalea laattaa tumman sijaan - näin tilaa ei tarvitse siivota ihan yhtä ahkerasti kuin tumman laatan kohdalla.

 

Yleisilme ja tunnelma

Laatoissa sävymaailman valinta vaikuttaa hyvin pitkälle samalla tavalla, kuin maalien sävyvalinnat - vaaleat ja kiiltävät vaihtoehdot avartavat tiloja. Toisin kuin maaleissa, laattojen kokovalinnoilla voidaan myös vaikuttaa tilan avaruuteen. Iso laatta pienessä tilassa auttaa luomaan yhtenäisemmän seinäpinta-alan ja kasvattamaan siten tilan tuntua. Pienessä tilassa jo kymmenen sentin kokoero voi tehdä ihmeitä tilan yleisilmeelle! 

Tumma laatta on nykyisin erittäin suosittu saunoissa ja kylpyhuoneissa. Sitä hyödynnetään tuomaan myös kodin kylpytiloihin tunnelmallista, mökki/savusaunamaista tunnelmaa. Vaikka tumma laatta on vaikeampi pitää kylpytiloissa puhtaana kuin vaalea laatta, on sen tuoma vaikutelma tilaan vertaansa vailla.

 

Haluatko lisätietoja?

Kaipaatko lisätietoja laattojen valintaan? Anna meidän auttaa! Ota meihin yhteyttä ja kerro asiantuntijoillemme millaiseen tilaan olet laattoja etsimässä ja he auttavat sinua juuri sinulle sopivien vaihtoehtojen valinnassa.

Voit myös tutustua maksuttomaan oppaaseemme laattojen ostajan oppaamme tueksi laattojen hankintaa.

Autamme sinua mielellämme!

Betontech - Terratintan laattakokoelmien kestosuosikki

Betontech - Terratintan laattakokoelmien kestosuosikki 0

 

Betontech -laattasarja on yksi Terratinta Ceramichen vanhimpia - sekä jatkuva kestosuosikki. Kestosuosikin nimikkeen kokoelma on ansainnut jo yli 7 vuotta kestäneen jatkuvan kysyntänsä ansiosta. 

Mutta miksi? Mikä Betontech laatoissa vetää puoleensa ja tekee siitä niin aikaa kuin käyttöä kestävän ratkaisun, joka herättää sisustajissa, remontoijissa ja rakentajissa mielenkiintoa kerta toisensa jälkeen? Paneudumme tässä artikkelissa muutamiin yleisiin syihin Betontechin suosion taustalla!

 

Nykysisustuksessa laat­ta on osa si­sus­tus­ta

Terratinta Ceramichen Betontech-sarja on onnistunut kokoamaan laattoihin värivaihtoehdot, jotka vetoavat skandinaaviseen makuun. Sarjan suosituimpia laattoja onkin Betontech White - valkoinen, betonimainen laatta, jossa on ripaus harmaata. Laatta on kauniin hillitty ja ajaton. 

Laattojen väri- ja tyylimaailma voidaan hyvin sovittaa kodin kiintokalusteiden kanssa yhteensopivaksi – kokonaisuudesta tulee hallittu ja harmoninen. Kun saumoja on vähän, näyttää seinäpinta sileämmältä ja suuremmalta, avartaen myös koko tilan luonnetta. Uutta twistiä toteutukseen saadaan yhdistelemällä laattasarjan eri kokoja. Sarjan uudella kuusikulmaisella laatalla voidaan luoda lisäilmettä vaikkapa pesuhuoneeseen.

 

Betontech sopii eri käyttötarkoituksiin

Betontechin laatat toimivat niin lattiassa kuin seinässä, sekä keittiössä kuin kylpyhuoneissakin. Jos haluat yhtenäistää tilojen ilmettä, voit yhdistellä esimerkiksi eteisen, oleskeluhuoneen ja keittiön tilat laatoittamalla lattiat saman laattasarjan erikokoisilla laatoilla.

Betonimaisia laattoja voidaan käyttää niin suurissa kuin pienissäkin tiloissa. Pienessä huoneessa suuret laatat tuovat kaivattua tilan tuntua. Erityisesti lapsi- ja lemmikkiperheissä laatta on käytännöllinen mm. sen helppohoitoisuuden ansiosta. Betotech-sarjan laatat ovat niin tiiviitä, että ne soveltuvat myös ulkokäyttöön.

Tutustu kaikkiin betonilaattoihin täältä >>

Betontech-sarjan laatat ovat leikattuja ja kaikki laatat ovat saman paksuisia. Tämä tekee laattojen pinnasta tasaisen, helpottaa laatoittamista ja mahdollistaa kapeamman saumausvälin.  

 

Betontech on laadukas

Italialaisilla laatoilla on yleisestikin hyvä maine alansa edelläkävijöinä, mutta tämä pätee erityisesti Terratinta Ceramichen tuotteisiin - ne ovat kestäviä ja tasalaatuisia. Betontech on tehty vahvaksi ja pitkäikäiseksi. Sitä voidaan käyttää myös julkisissa tiloissa, koska laatat kestävät kovaakin kulutusta.

Ei siis ihme, että Betontech on suosittu ja turvallinen ostos. Laa­ttojen valmistuksessa ja materiaaleissa on huomioitu ympäristöystävällisiä menetelmiä, eikä niis­tä ir­toa hai­tal­li­sia ai­nei­ta laattoja ympäröiviin tiloihin. Sen vuoksi ne ovat hyvä ratkaisu sekä ympäristö- että terveystietoiselle laatoittajalle.

Haluatko lisätietoja?

Tutustu Betontechin suosittuun laattakokoelmaan verkkokaupassamme tai ota meihin yhteyttä ja kysyä aiheesta lisää. Autamme sinua mielellämme!

Esteetön ja kaunis koti - upeaa tyyliä, esteetöntä asumista

Esteetön ja kaunis koti - upeaa tyyliä, esteetöntä asumista 0

 

Jyväskylän Muuratsalossa valmistui kesällä 2018 1-tasoinen, moderni hirsitalo. Finnlamellin kanssa yhdessä muokatussa talosuunnitelmassa on keskitytty esteettömyyteen ja sen toteuttamiseen kauniina osana talokokonaisuutta.

Avaamme tässä artikkelissa yhdessä suositun Esteetön ja kaunis koti -blogin takaa löytyvän Sannan kanssa talon tarinaa aina taloprojektin aloituksesta sen valmistumiseen ja jatkosuunnitelmiin saakka – sekä sitä, miten Laatta Leevi kuuluu osaksi tarinaa.

 

Esteetön ja kaunis koti – mistä ajatus lähti?

Ajatus esteettömästä kodista ehti olla perheen mielessä jo pitkän aikaa ennen taloprojektin aloittamista. ”Ajatus lähti liikkeelle vähitellen tyttäreni syntymän jälkeen. Synnytyksessä tehdyn hoitovirheen seurauksena tyttäreni sai vaikean liikuntavamman. Asuimme tuolloin 2-kerroksisessa omakotitalossa. Arki tuntui käyvän siellä liian hankalaksi pyörätuolin ja erilaisten apuvälineiden kanssa. Aloimme mieheni kanssa pikku hiljaa miettiä esteettömän omakotitalon rakentamista.”, Sanna kertoo.

Varsinainen päätös rakentamisesta tehtiin keväällä 2016, kun perhe löysi pitkän etsinnän jälkeen sopivan tontin Jyväskylästä, Muuratsalosta. Sen jälkeen laitoimme silloisen talomme myyntiin ja se menikin heti ensimmäisestä näytöstä.

Projektin alkaessa tontilla oli purkukuntoinen talo, joten projekti käynnistyi sen purkamisella. Purkamisen ohessa perhe alkoi toden teolla suunnitella tulevaa kotiaan.

 

Esteettömyys on huomioitu kattavasti koko taloprojektissa

Esteettömyys oli koko talosuunnitelman punainen lanka. Tärkeimpiä elementtejä suunnitelmassa olivat siis yksitasoisuus ja avara pohjaratkaisu, joka helpottaa liikkumista. Talon kaikki oviaukot ovat normaalia leveämpiä, jolloin pyörätuolilla liikkuminen on sujuvampaa - ja mukavampaa myös koko perheelle.

Vaikka esteettömyys oli suunniteltu pitkälle jo projektin alussa, tuli matkan varrella luonnollisesti paljonkin pieniä muutoksia - iso osa valinnoista tehtiinkin rakentamisen aikana. Kodissamme on mahdollisimman paljon arkea helpottavaa teknologiaa kuten automatisoidut ulko-ovet, automatisoidut liukuovet, elektroniset hanat ja ABB:n free@home -kodinohjausjärjestelmä, Sanna avaa uuteen kotiin valituista, esteettömyyttä edistävistä ratkaisuista.

Olemme pyrkineet valitsemaan helppokäyttöisiä tuotteita, jotka ovat kuitenkin tyylikkäitä. Kylpyhuoneestamme löytyy mm. Unidrainin linjalattiakaivo, jonka ansiosta lattiassa on vain yksisuuntainen kaato, sekä käytännöllinen, laatoitettu suihkupenkki. Hansgrohen esteetön suihkukokonaisuus on helppokäyttöinen ja turvallinen myös perheen pienimmille.

Uuden kodin sauna on vielä työn alla, mutta valmistuessaan se tulee olemaan yksitasoinen kiertoilmasauna. Saunan lauteet ovat yhdessä tasossa ja tavallisen lauteen lisäksi saunasta löytyy myös riippulauteet.

Avara pohjaratkaisu yhdistettynä älykodin teknologiaan on esteettömyyden näkökulmasta tärkein asia kodissamme. Nykyään löytyy esteettisiäkin vaihtoehtoja, kunhan vain on valmis käyttämään niiden etsimiseen hieman aikaa”, Sanna toteaa.


 

 

Laatta Leeviltä tuttuja tuotteita osana upeaa toteutusta

Sanna halusi heti alusta lähtien, että kaikki uuden kodin laatat hankitaan yhdestä paikasta. Laatta Leevi valikoitui perheen yhteistyökumppaniksi todella laajan tuotevalikoimansa ansiosta. Lisäksi perhe halusi suosia mahdollisimman paljon paikallisia yrityksiä.

Yhteistyö Laatta Leevin kanssa on sujunut alusta lähtien oikein mallikkaasti. Palvelu on ollut ystävällistä ja asiantuntevaa. Laatta Leevi on mielestäni moderni versio vanhan ajan puodista, josta tiskin alta tai tilaamalla saa mitä tahansa”, Sanna kommentoi.

Perheen uudesta kodista löytyykin laattoja useasta tilasta. Suurin osa uuden kodin laatoista kuuluukin tuttuun ja suosittuun Terratinta Ceramichen kokoelmiin. Perheen eteisessä ja pyörätuolin pesupaikalla on käytetty Terratintan Betontech 60x60 laattaa (mud-sävy), kylpyhuoneessa sen sijaan löytyy Stonemarble 60x60 Satin White -laattaa seiniltä ja Betongreys Cold Cinque 60x60 -laattaa lattiasta. Lisäksi uuden kodin WC-tiloista löytyy Terratintan Betonaxis-sarjaa - Esagona Décor ja White-Grey Esagona -laattaa lattioista.

Terratintan tuotteet eivät kuitenkaan ole ainoa tuttu laattavalmistaja, jota esteettömästä kodista löytyy – keittiöstä ja kodinhoitotuotteesta löytyy Vives Ceramican tuotteita. Keittiön välitilassa on käytetty Wilson Blanco 10x20 -laattaa ja kodinhoitohuoneen välitilassa Zola Blanco -laattaa sekä lattiassa Provenzal Cameley Sombra 20x20 -laattaa.

Terratintan Stonemarble White Satin laatta on yksinkertaisesti niin kaunis, ettei sen nähtyään tarvinnut enää vilkuilla muita. 60x60-kokoinen laatta antaa arvokkaan ja harmonisen vaikutelman."

 

Mitä luvassa seuraavaksi?

Talo oli muuttovalmis kesällä 2018 ja nyt koko perhe on saanut vihdoin hengähtää rakennusprojektin jäljiltä. Vaikka perhe asuu jo talossa, ei se kuitenkaan ole vielä valmis. Työlistalla on mm. autotallin rakentaminen, saunan viimeistely ja pääoven yhteyteen valetun pyörätuoliluiskan laatoitus. Ja ensi kesänä käymme pihan kimppuun!

Vaikka tehtävää on vielä jäljellä, on helpotus helposti havaittavissa. ”Yleisesti ottaen fiilis on todella helpottunut ja on ihanaa asua viimein uudessa kodissa! Nyt saamme olla koko perhe saman katon alla ja nauttia taas yhteisestä ajasta raksa-ajan jälkeen. Täällä on helppo asua ja liikkua ja tyttärenikin pääsee aivan eri lailla osallistumaan kaikkiin arjen puuhiin. Mm. itse tiskaaminen oli suuri elämys!

     

Haluatko lisätietoa?

Käy tutustumassa tarkemmin talon koko tarinaan Esteetön ja kaunis koti -blogissa, tutustu talossa käytettyihin laattoihin tarkemmin verkkokaupassamme tai ota meihin yhteyttä – autamme sinua mielellämme!

 

Lattiamateriaalin valinta

Lattiamateriaalin valinta 0

 

 

Moni sisustusalan ammattilainen sanoo, että kodin sisustus alkaa lattiasta. Lattia voi olla joko hiljainen taustavaikuttaja tai jo itsessään hallitseva ja persoonallinen osa sisutusta. Lattia on myös yleensä ensimmäinen pinta, jonka tulija näkee astuessaan ovesta sisälle.

Tästä artikkelista löydät parhaat palat jo aiemmin julkaistuista lattiamateriaaleja käsittelevistä artikkeleistamme.

Miten valita oikea lattiamateriaali?

 

Käytännön asioiden, kuten lattian kulutuskestävyyden ja puhdistettavuuden lisäksi lattiamateriaaleja valitessa nousevat usein esiin vallitsevat sisustustrendit sekä omat mieltymykset. Miten sitten juuri se oikea lattiamateriaali? Lue lisää täältä.

 

Mitä eroa eri lattiamateriaaleilla on?

 

Kodin lattiamateriaaleissa riittää valinnanvaraa perinteisen puun ja parketin lisäksi. Erilaiset lattiamateriaalit ovatkin viime vuosina kehittyneet sekä ulkonäöllisesti että kulutuskestävyytensä ja helppohoitoisuutensa osalta. Mitä eroja eri lattiamateriaaleilla on ja mikä materiaali sopii parhaiten mihinkin tilaan? Lue lisää täältä.

 

Juuri nyt suosittu vinyylikorkki

 

Sisustustrendit tulevat ja menevät, mutta ideaalitilanteessa lattian tulisi säilyä omaa silmää miellyttävänä jopa 10–20 vuoden ajan. Vinyylikorkki on viime aikoina noussut suosioon erityisesti laminaatille vaihtoehtoa etsivien rakentajien ja remontoijien parissa. Vinyylikorkissa yhdistyvät sekä monien kaipaama luonnollisuus että erinomainen kulutuskestävyys. Lue lisää täältä.

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Lattiamateriaalien ostajan opas saadaksesi lisätietoja sekä hyödyllisiä vinkkejä lattiamateriaalin valintaa varten.

 

  • Laatta Leevi
  • Avainsanat: Lattiat