Lattiamateriaalin valinta

Lattiamateriaalin valinta

 

 

Moni sisustusalan ammattilainen sanoo, että kodin sisustus alkaa lattiasta. Lattia voi olla joko hiljainen taustavaikuttaja tai jo itsessään hallitseva ja persoonallinen osa sisutusta. Lattia on myös yleensä ensimmäinen pinta, jonka tulija näkee astuessaan ovesta sisälle.

Tästä artikkelista löydät parhaat palat jo aiemmin julkaistuista lattiamateriaaleja käsittelevistä artikkeleistamme.

Miten valita oikea lattiamateriaali?

 

Käytännön asioiden, kuten lattian kulutuskestävyyden ja puhdistettavuuden lisäksi lattiamateriaaleja valitessa nousevat usein esiin vallitsevat sisustustrendit sekä omat mieltymykset. Miten sitten juuri se oikea lattiamateriaali? Lue lisää täältä.

 

Mitä eroa eri lattiamateriaaleilla on?

 

Kodin lattiamateriaaleissa riittää valinnanvaraa perinteisen puun ja parketin lisäksi. Erilaiset lattiamateriaalit ovatkin viime vuosina kehittyneet sekä ulkonäöllisesti että kulutuskestävyytensä ja helppohoitoisuutensa osalta. Mitä eroja eri lattiamateriaaleilla on ja mikä materiaali sopii parhaiten mihinkin tilaan? Lue lisää täältä.

 

Juuri nyt suosittu vinyylikorkki

 

Sisustustrendit tulevat ja menevät, mutta ideaalitilanteessa lattian tulisi säilyä omaa silmää miellyttävänä jopa 10–20 vuoden ajan. Vinyylikorkki on viime aikoina noussut suosioon erityisesti laminaatille vaihtoehtoa etsivien rakentajien ja remontoijien parissa. Vinyylikorkissa yhdistyvät sekä monien kaipaama luonnollisuus että erinomainen kulutuskestävyys. Lue lisää täältä.

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Lattiamateriaalien ostajan opas saadaksesi lisätietoja sekä hyödyllisiä vinkkejä lattiamateriaalin valintaa varten.