vinyylikorkissa yhdistyy luonnollisuus ja kulutuskestävyys

Vinyylikorkki lattiamateriaalina

 

Minkälainen materiaali vinyylikorkki on?

Vinyylikorkkilattian päällys on vinyyliä ja runko laminaatissakin käytettyä HDF-levyä ja pohja korkkia. Kyseessä on täysin myrkytön materiaali, jonka päästöluokitus on paras mahdollinen. Vinyylikorkin etuja ovat muun muassa seuraavat:

  • Kulutuskestävyys
  • Pehmeän ja mukavan tuntuinen
  • Lämmin ja hiljainen
  • Helppo pitää puhtaana
  • Helppo ja nopea asennettavuus

Kulutuskestävyys

Vinyylikorkissa yhdistyvät sekä monien kaipaama luonnollisuus että erinomainen kulutuskestävyys. Vinyylikorkki sopiikin lattiamateriaaliksi erityisesti lapsi- ja lemmikkieläinperheille, sillä kovan pinnan ansiosta materiaali ei ole niin herkkä kolhuille ja naarmuille kuin puumateriaali. 

Vinyylikorkki käyttäytyy myös vakaasti Suomen oloissa, jossa sisäilman suhteellinen kosteus voi vaihdella suurestikin ja aiheuttaa elämistä lattiamateriaaleissa.

Pehmeän ja mukavan tuntuinen

Vinyylikorkkilattian pohjamateriaalina toimiva korkki tekee lattiasta pehmeän, lämpimän ja mukavan tuntuisen jalkojen alla, mutta se on silti pinnaltaan kova ja kestävä materiaali. Luonnollisen puun näköisiä kuoseja ja värejä on saatavilla lukuisia eri toimijoilta eli tarjonta on laajaa. 

Lämmin ja hiljainen

Vinyylikorkkilattia on hyvin ääntä ja lämpöä eristävä lattiamateriaali ja sopii lattialämmityksen kanssa. Tähän asti monet kulutuskestävyyttä hakeneet kuluttajat ovat päätyneet laminaattiin, joka kuitenkin saatetaan kokea hieman kylmäksi ja kovan tuntuiseksi materiaaliksi sekä äänekkääksi käytössä, joten vinyylikorkki tarjoaakin hiljaisen vaihtoehdon laminaatille. 

Helppo pitää puhtaana

Vinyylikorkkilattia on helppo pitää puhtaana. Peruspuhtaanapitoon riittää imurointi ja nihkeällä pyyhintä. Tarvittaessa voidaan käyttää apuna myös laminaatinpesuainetta. 

Helppo ja nopea asennettavuus

Vinyylikorkin suosio näkyy myös uudisrakentamisessa helpon ja nopean ponttiasennuksensa ansiosta. Vinyylikorkki toimiikin hyvänä myyntiargumenttina esimerkiksi uusissa rivitaloissa, koska se sopii useammille ostajaehdokkaille. Vinyylikorkkia voidaan hyödyntää myös saneerauskohteissa, koska asennus voidaan tehdä suoraan useimpien vanhojen lattiamateriaalien päälle.

 

Haluatko lisätietoja?

Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa auttaa sinua oikean lattiamateriaalin valinnassa. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva lattiamateriaali! Voit tutustua tarkemmin vinyylikorkkitarjontaamme myös verkkokaupassamme.

Jos haluat lisätietoja oikean lattiamateriaalin valinnasta, lataa maksuton oppaamme "Lattiamateriaalien ostajan opas" saadaksesi vinkkejä ja hyödyllistä tietoa eri lattiamateriaaleista.