vinyylikorkissa yhdistyy luonnollisuus ja kulutuskestävyys

Vinyylikorkki lattiamateriaalina

 

 

Käsittelimme blogissamme jo aiemmin eri lattiamateriaalien eroja sekä vinkkejä oikeanlaisen lattiamateriaalin valintaan. Tällä kertaa keskitymme tarkemmin viime aikoina suosioon nousseeseen vinyylikorkkiin.

Haastattelimme Lektarin Kari Kortelaista ja kysyimme häneltä tarkempia tietoja vinyylikorkista lattiamateriaalina.

Minkälainen materiaali vinyylikorkki on?

Vinyylikorkkilattian päällys on vinyyliä ja runko laminaatissakin käytettyä HDF-levyä ja pohja korkkia. Kyseessä on täysin myrkytön materiaali, jonka päästöluokitus on paras mahdollinen. Vinyylikorkin etuja ovat Kortelaisen mukaan muun muassa seuraavat:

  • Kulutuskestävyys
  • Pehmeän ja mukavan tuntuinen
  • Lämmin ja hiljainen
  • Helppo pitää puhtaana
  • Helppo ja nopea asennettavuus

Kulutuskestävyys

Vinyylikorkki on noussut suosioon erityisesti laminaatille vaihtoehtoa etsivien parissa. Vinyylikorkissa yhdistyvät sekä monien kaipaama luonnollisuus että erinomainen kulutuskestävyys. Vinyylikorkki sopiikin lattiamateriaaliksi erityisesti lapsi- ja lemmikkieläinperheille, koska se kestää kissan- ja koirankynnet naarmuuntumatta -  toisin kuin esimerkiksi parketti.

Vinyylikorkki käyttäytyy myös vakaasti Suomen oloissa, jossa sisäilman suhteellinen kosteus voi vaihdella suurestikin ja aiheuttaa elämistä lattiamateriaaleissa.

Pehmeän ja mukavan tuntuinen

Vinyylikorkkilattian pohjamateriaalina toimiva korkki tekee lattiasta pehmeän, lämpimän ja mukavan tuntuisen jalkojen alla, mutta se on silti pinnaltaan kova ja kestävä materiaali. Lattia näyttääkin ja tuntuu luonnolliselta.

Vinyylikorkin kuoseissa riittää valinnanvaraa, mutta valikoima ei Kortelaisen mukaan ole ainakaan vielä ihan niin laaja kuin esimerkiksi laminaateissa. Kuosit ja pinnat jäljittelevät puuta ja ovat hyvin luonnollisen näköisiä.

Lämmin ja hiljainen

Vinyylikorkkilattia on hyvin ääntä ja lämpöä eristävä lattiamateriaali. Tähän asti monet kulutuskestävyyttä hakeneet kuluttajat ovat päätyneet laminaattiin, joka kuitenkin saatetaan kokea hieman kylmäksi ja kovan tuntuiseksi materiaaliksi sekä äänekkääksi käytössä. Vinyylikorkki tarjoaakin hyvän ja hiljaisen vaihtoehdon erityisesti laminaatille. Se sopii hyvin myös lattialämmityksen päälle asennettavaksi.

Helppo pitää puhtaana

Vinyylikorkkilattia on helppo pitää puhtaana. Peruspuhtaanapitoon riittää imurointi ja nihkeällä pyyhintä. Tarvittaessa lattia voidaan pestä myös laminaatinpesuaineella.

Helppo ja nopea asennettavuus

Vinyylikorkin suosio näkyy myös uudisrakentamisessa helpon ja nopean ponttiasennuksensa ansiosta. Vinyylikorkki toimiikin hyvänä myyntiargumenttina esimerkiksi uusissa rivitaloissa, koska se sopii useammille ostajaehdokkaille. Vinyylikorkkia voidaan hyödyntää myös saneerauskohteissa, koska asennus voidaan tehdä suoraan useimpien vanhojen lattiamateriaalien päälle.

 

Mitä vinyylikorkkilattia maksaa?

Vinyylikorkkien hinnat vaihtelevat, mutta ovat lähellä perusparkettien hintatasoa. Kortelaisen mukaan tämän hintatason hyväksyvätkin erityisesti sellaiset kuluttajat, jotka ovat miettineet asentavansa parketin, mutta päätyneet lopulta kuitenkin vinyylikorkkiin esimerkiksi lemmikkien, pienten lasten tai tuttavien kehujen takia.

Haluatko lisätietoja?

Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa auttaa sinua oikean lattiamateriaalin valinnassa. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva lattiamateriaali! Voit tutustua tarkemmin vinyylikorkkitarjontaamme myös verkkokaupassamme.

Jos haluat lisätietoja oikean lattiamateriaalin valinnasta, lataa maksuton oppaamme "Lattiamateriaalien ostajan opas" saadaksesi vinkkejä ja hyödyllistä tietoa eri lattiamateriaaleista.