Usein kysytyt kysymykset osa 3

Usein kysytyt kysymykset osa 3

 

Tämä artikkeli on kolmas osa Usein kysytyt kysymykset-artikkelisarjaamme, jossa käsittelemme myymälässämme usein vastaan tulleita kysymyksiä. Toivottavasti löydät näiden avulla vastaukset myös omaa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiisi!

Ensimmäisen osan löydät täältä, toisen osan täältä ja omia kysymyksiäsi voit esittää meille esimerkiksi täällä.

7. Mitä tarkoittaa rektifioitu eli mitallistettu laatta?

Rektifioidulla eli mitallistetulla laatalla tarkoitetaan käytännössä sitä, että laattaerässä olevat laatat ovat keskenään saman kokoisia. Laattatehtaat valmistavat mitallistettuja lattialaattoja useita eri kokoja. Rektifioidut laatat sahataan valmistuksen jälkeen suorareunaisiksi, joka mahdollistaa normaalia kapeamman laattasauman. Näin sauma voidaan tuoda laattapinnan tasolle, helpottaen myös sauman puhdistamista.

8. Mikä on kuivapuristettu laatta?

Kuivapuristettu laatta on kuivahkosta jauheesta puristettu keraaminen laatta. Yleisesti ottaen lähes kaikki laatat ovat kuivapuristettuja.

Märkäpuristelaatalla tarkoitetaan puolestaan plastisesta massasta suukappaleen läpi puristettua keraamista laattaa.

 

9. Saako laatan pinnalle liukkaudenestoa, jos on liian liukas?

Kyllä saa. Markkinoilla on olemassa erilaisia liukkaudenpoistoaineita, jotka estävät liukastumisia moninkertaistamalla märän tai saippuaisen lattiapinnan kitkan.

Liukkaudenestoaineen teho perustuu kemialliseen reaktioon, jossa laatan pintaan muodostuu näkymättömän ja pitävä pinnan. Aine ei kuitenkaan muodosta kalvoa lattian päälle, vaan laatta säilyttää käsittelyn jälkeenkin alkuperäisen ulkonäkönsä.

 

10. Miten laattoihin tulleet naarmut saa poistettua?

Joidenkin laattojen pinnat sekä värit voivat kärsiä happamasta tai emäksisestä puhdistusaineesta sekä naarmuuntua hankaavasta puhdistuksesta. Tällaiset laatat onkin hyvä puhdistaa pelkällä vedellä ja mikrokuituliinalla.

Kylpyhuoneessa naarmuja voivat aiheuttaa esimerkiksi pyykinkuivaustelineet, suihkuverhotangot tai lattialastat. Tällaiset naarmut näyttävät erityisesti mattavalkoisissa laatoissa kuin lyijykynän jäljiltä. Naarmujen poistoon voi käyttää pyyhekumia, jonka toinen pää on punainen ja toinen sininen. Pyyhi kohtaa sinisellä kumilla. Voit myös kokeilla miedosti hapanta puhdistusainetta. Tarkista kuitenkin ennen puhdistusta laatan haponkesto ja kastele saumat vedellä ennen toimenpidettä.

Haluatko lisätietoja?

Julkaisemme loput usein kysytyt kysymykset myöhemmin, mutta jos haluat lisätietoja tai vastauksia kysymyksiisi jo nyt, ota yhteyttä!

Tutustu myös tietopankkiimme ja sen maksuttomiin materiaaleihin saadaksesi lisätietoja mm. kylpyhuoneen remontointiin, laatoittamiseen sekä laattojen valintaan liittyen.