Usein kysytyt kysymykset osa 2

Usein kysytyt kysymykset osa 2

 

 

Tämä artikkeli on toinen osa Usein kysytyt kysymykset-artikkelisarjaamme, jossa käsittelemme myymälässämme usein vastaan tulleita kysymyksiä. Toivottavasti löydät näiden avulla vastaukset myös omaa mieltäsi askarruttaviin kysymyksiisi! Ensimmäisen osan löydät täältä ja omia kysymyksiäsi voit esittää meille esimerkiksi täällä.

4. Käyvätkö kaikki laatat seinään sekä lattiaan?

Lattialaatat on yleensä tehty kestämään paljon kovempaa kulutusta kuin seinälaatat. Seinälaattojen valmistustavat eivät puolestaan riitä antamaan laatoille riittävän kovaa pintaa ja rakenteen lujuutta, jotta ne kestäisivät lattiassa. Laatan sopivuus lattiaan kannattaakin aina tarkistaa ammattitaitoiselta myyjältä. Lattialaattoja voi sen sijaan käyttää rajoituksetta myös kaikilla seinäpinnoilla.

 

5. Voiko laattaan porata reikiä ja miten?

Laattoihin voi porata reikiä esimerkiksi pyyhekoukkuja tai vaikkapa peilejä varten, mutta tähän ei tule ryhtyä ilman huolellista etukäteisvalmistautumista. Siistien reikien poraaminen laattaan voi olla ensikertalaiselle hankalaa, ja lisäksi riskinä voi olla vesieristekerroksen rikkoutuminen ja lopulta kosteusvaurio.

Reikien poraaminen keraamiseen laattaan esimeriksi pyyhekoukkua varten ei kuitenkaan ole vaikeaa, kunhan sinulla on tekniikka hallussa ja oikeat työkalut käytössä.

Ennen porauksen aloittamista, varmista, ettei porattavan laatan takana kulje sähköjohtoja tai vesiputkea, johon poranterä voisi vahingossa osua.  Reikä on syytä porata melko keskelle laattaa, jottei laatta halkea. Reiän aloitusta helpottaa ja terän turhaa lipsumista vähentää kaakelin pintaan porauksen ajaksi liimattu paksu teippi. Jos terä pääsee luiskahtamaan, niin laatan pintaan syntyy helposti ikävä naarmu.

Laatan poraukseen suositellaan käyttämään erityistä laattaterää. Työ onnistuu kuitenkin myös terävällä kiviseinäporanterällä. Kytke poran iskutoiminto pois päältä ja poraa reikä tasaisesti, poraa heiluttamatta. Kylpyhuoneissa ja muissa kosteissa tiloissa laatan alla on yleensä vedeneristys, jonka poraus väistämättä rikkoo. Reikään onkin tärkeä pursottaa porauksen jälkeen reilusti saniteettisilikonia.

6. Mitä laattaa voi käyttää kiukaan takana?

 

Kiukaan taakse kannattaa valita lujuudeltaan kovimpia laattoja, kuten lattialaattoja ja porcellanatokuivapuristelaattoja. Myös luonnonkivielementit ovat osoittautuneet sopiviksi valinnoiksi. Laatan alusta on vaativa, joten laatan lujuus ja saneerauslaastin valinta ovat ratkaisevia. Paikka likaantuu myös helposti, joten laatan kannattaa olla helposti puhdistettava.

 

Haluatko lisätietoja?

Julkaisemme loput usein kysytyt kysymykset myöhemmin, mutta jos haluat lisätietoja tai vastauksia kysymyksiisi jo nyt, ota yhteyttä!

Tutustu myös tietopankkiimme ja sen maksuttomiin materiaaleihin saadaksesi lisätietoja mm. kylpyhuoneen remontointiin, laatoittamiseen sekä laattojen valintaan liittyen.