lattian puhdistus meneillään

Laattojen pesu ja huolto - valitse oikeat puhdistusaineet oikeaan tarkoitukseen

 

Kylpyhuoneen laattapintojen puhdistus tulee tehdä paitsi säännöllisesti myös oikeilla aineilla. Eri tyyppiselle lialle ja erilaisille pinnoille on olemassa omat puhdistusaineensa, joiden ominaisuudet on syytä ottaa huomioon jo pesuainehyllyllä, sillä valikoima on laaja.

Välineet kuntoon!

Laattojen ja erityisesti saumavälien puhdistus on yksi työläimmiltä tuntuvista kodin siivoustoimenpiteistä. Siksi se helposti jääkin viikkosiivouksen yhteydessä tekemättä. Laattojen puhdistus voi tuntua työläältä myös vääränlaisten puhdistusaineiden sekä välineiden takia. Lika ei tunnu irtoavan millään ja laattojen pinta näyttää samealta ja saumavälit tummilta, vaikka ne olisi pesty jo useampaan kertaan.

Monia yllättääkin, kuinka hyvään lopputulokseen oikeilla aineilla suoritetun puhdistuksen jälkeen päästään. Jos tarpeeksi tehokasta ainetta ei marketin hyllyltä löydy, on hyvä kääntyä alan erikoisliikkeiden ja niiden ammattitaitoisen henkilökunnan puoleen. Heiltä saat paitsi tehokkaat pesuaineet myös monia hyödyllisiä käytännön vinkkejä parhaan pesutuloksen aikaansaamiseksi.

 

Mikä puhdistusaine sopii millekin pinnalle ja lialle?

Kylpyhuoneen säännölliseen peruspuhdistukseen sopii parhaiten heikosti emäksinen yleispuhdistusaine. Harvemmin toistuva tehopuhdistus taas onnistuu parhaiten emäksisellä tai vahvasti emäksisellä puhdistusaineella.

Erilaiset pinnat vaativat myös erilaiset puhdistusaineet ja erilaisen käsittelyn. Esimerkiksi keraamiset laatat kestävät hyvin emäksisiä pesuaineita ja ronskeja otteita, kun taas luonnonkivet tulee puhdistaa hellästi mahdollisimman neutraalilla puhdistusaineella. 

Saumojen perusteelliseen puhdistukseen sopii Soledon saumojen syväpuhdistaja, kun taas kalkinpoistoon tehokas ratkaisu on Miran Ceramic Cleaner -pesuaine. Laattoihin kertyneistä saippuoista ja rasvoista sen sijaan pääsee helposti eroon Miran Base Cleaner peruspuhdistusaineella.

 

Noudata pakkausmerkintöjä ja valmistajan antamia käyttöohjeita

Siivousaineiden ja -välineiden pakkausmerkinnät ja käyttöohjeet on tehty helpottamaan siivousta. Niistä selviää, millaisille kohteille tuote on tarkoitettu ja mihin sitä ei pidä käyttää. Muista käyttää myös suojakäsineitä.

Valmistajan antamia annosteluohjeita tulee aina noudattaa, sillä liian vahvat pesuliuokset voivat vahingoittaa pestäviä pintoja. Pullonkyljestä on myös hyvä varmistaa, pitääkö pesuaine puhdistuksen jälkeen huuhtoa pois.

 

Haluatko lisätietoja laattojen puhdistuksesta?

Lataa maksuton pikaoppaamme 7 vinkkiä laattojen puhdistukseen ja hoitoon saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä ja lisätietoja laattojen oikeaoppisesta puhdistuksesta ja kunnossapidosta. Voit myös tutustua laatoille suunnattujen pesutuotteiden valikoimaan verkkokaupassamme.

Mutta miten laattojen pinttymistä ennaltaehkäistään, jotta puhdistuksen lopputulos säilyisi mahdollisimman pitkään? Kirjoitimme aiheesta oman artikkelin blogiimme.