Moderni mökki kylpee luonnonvalossa

Moderni mökki kylpee luonnonvalossa

 

 

Mökki veden äärellä on osa suomalaista unelmaa. Moderni mökki toimii myös vapaa-ajan asuntona, jossa ei tarvitse tinkiä sen toiminnallisuuksista. Yksinkertaisilla ja selkeillä sisustusratkaisulla se antaa parrasvalon mökin tärkeimmälle elementille eli sitä ympäröivälle luonnolle. Mökissä onkin tärkeää, että se palvelee erityisesti kesäasumista ja käyttää ratkaisuissaan hyödyksi kaiken Suomen suven tarjoaman auringonvalon ja tarjoaa hyvät näkymät myös mökkiä ympäröivään luontoon.

Yhä useampi uusista kesämökeistä rakennetaan sillä ajatuksella, että ne toimivat myös vapaa-ajan asuntona ympäri vuoden. Kerromme tässä artikkelissa erilaisista ratkaisuista, joilla muunnat mökkisi ympäri vuoden palvelevaksi tyyssijaksi, jossa pääset rentoutumaan arkiasuntosi mukavuuksista tinkimättä.

 

Päästä luonto parrasvaloihin

Luonto on mökkien tärkein elementti, jonka kannattaa näkyä myös mökin sisustuksessa. Saat upeaa kontrastia mökin selkeisiin linjoihin ja rauhoittavaan värimaailmaan jättämällä sisustuksesta ne kirjavimmat elementit pois ja luottamalla mökkiä ympäröivän luonnon kirjavuuteen. Sen vuoksi mökissä kannattaakin hyödyntää paljon valkoista, puuta ja lasia luomaan rauhallisia ja tyylikkäitä kokonaisuuksia. Kesän saapuessa mökkiä ympäröivä vehreys tuo kaiken tarvittavan värin mökin sisustukseen. 

 

Suuret ikkunat vesistöön päin

Mökillä on tärkeää, että tilaan pääsee runsaasti luonnonvaloa ja että ympäröivää maisemaa voidaan helposti ihailla myös sisätiloista. Suuret, vesistöön päin aukevat ikkunat tarjoavat sisätiloihin paljon valoa sekä maiseman, jonka äärellä sielu lepää. Lasitettu terassi sen sijaan auttaa rentoutumaan luonnon äärellä kelistä riippumatta. Ikkunoita onkin hyvä hyödyntää runsaasti ja suurikokoisena koko mökissä ja varustella mökki muuten rauhallisella, lämpimän sävyisellä valaistuksella.

Varustamalla ikkunat kaihtimilla saadaan tila kuitenkin tarvittaessa rauhoitettua arkisiin askareisiin ja nukkumiseen myös yöttömän yön aikoina. Sähköisesti ohjattavat kaihtimet helpottavat päivän paketoimista yhdellä napin painalluksella ja säästävät aikaa, kun kaikkia kaihtimia ei tarvitse erikseen käydä sulkemassa.

Kahdesta tai useammasta lasilevystä valmistettu ilmatiivis elementti helpottaa ikkunoiden puhtaanapitoa ja parantaa lasin lämmoneristyskykyä. Ympärivuotiseen käyttöön tarkoitetuissa mökeissä ikkunoiden edustat kannattaa silti varustaa moninkertaisella lattialämmityksellä, jotta aamukahvit voi huoletta juoden ikkunan edessä myös kovimmillakin pakkasilla.

 

 

Upea puukuvioinen lattia lattialämmityksellä

Mökkiä ympäröivä luonto voidaan tuoda osaksi mökin sisustusta upealla puukuvioisella lattialla. Esimerkiksi upea mattaparketti sitoo mökkiä ympäröivän maiseman osaksi mökin sisustusta. Lisäksi mattalattialla varmistetaan, ettei luonnonvalo aiheuta liikaa heijastuksia sisätiloissa. Varustelemalla mökin lattian lattialämmityksellä, parketti tuntuu miellyttävältä paljaan jalan alla ympäri vuoden.

 

 

Arkiset toiminnallisuudet tyylikkäästi vieraiden silmiltä piilossa

Mökilläkään ei voida välttyä arjen askareilta. Mökin ilme saadaan silti pidettyä modernin yksinkertaisena hyödyntämällä mökin kaappitilaa täysin uudella tavalla.

Esimerkiksi keittiön perusvarusteet, kuten kahvinkeitin ja mikro voidaan piilottaa vieraiden silmistä omaan aamupalanurkkaansa, joka avautuu näytille ja käytettäväksi keittiön kaapit avaamalla.

Mökin kodinhoitohuoneessa samaa ratkaisua voidaan hyödyntää sulkemalla mahdollinen pesukone ja kuivauskaappi näyttävien liukukaappiovien taakse yhdessä muiden siivoustarvikkeiden kanssa.

 

Luonnon tuntua myös kylpyhuoneessa

Mökin kylpyhuoneen ei tarvitse jäädä toiseksi kodin kylpyhuoneelle. Sijoittamalla tilan yläreunaan ikkunan, josta luonnonvalo pääsee tulvimaan kompaktiin kylpytilaan, saadaan tilasta avaramman ja luonnonläheisemmän tuntuinen.

Tyylikkäällä suihkupaneelilla luot tilaan modernia ilmettä ja suihkupaneelin eri säädöksillä voit nauttia luonnon vaikutelmasta myös suihkussa rauhoittavan sadevesisuihkuasetuksen avulla.

 

 

Kompakti vierashuone tyylistä tinkimättä

Mökki palvelee pääasiassa sen omistajien rentoutumista, mutta mökillä on hyvä olla ratkaisuja myös vieraiden majoittamiseen.

Yksi tyylikäs, tilaa säästävä ratkaisu on sijoittaa mökin vierashuoneeseen seinältä avattava kaappisänky.

Kaappisänky näyttää avaamattomana yhtenäiseltä osalta muuta seinää, muuntuen helpoksi majoitusratkaisuksi vetämällä se alas vuodeasentoon. 

 

Haluatko lisätietoja?

Kiinnostuitko artikkelissa esitellystä ideoista tai tuotteista? Ota meihin yhteyttä - autamme sinua mielellämme!