Kylpyhuoneremontin hinta ja kustannusten arviointi

Kylpyhuoneremontin hinta ja kustannusten arviointi

 

Kylpyhuoneremontti on kodin vaativampia ja usein myös kalleimpia remontointikohteita. Sen kustannukset nousevatkin usein muita kodin tilojen remontteja suuremmiksi. Jotta suurilta budjetin ylityksiltä vältyttäisiin, tulisikin kylpyhuoneremontti suunnitella huolellisesti alan ammattilaisen avustuksella.

Tavallisesti kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttavat eniten:

  • Materiaali- ja kalustevalinnat
  • Urakoitsijan työn hinnoittelu
  • Remontin aikataulu

 

Materiaali- ja kalustevalinnat

Kylpyhuonekalusteet ja muut materiaalivalinnat vaikuttavat osaltaan paitsi tilan toimivuuteen myös remontin kustannuksiin. Erilaisten kylpyhuonelaattojen ja -kalusteiden valikoimat ovat valtavat, joten eri budjetteihin sopivia ratkaisuja löytyy varmasti.

Kaluste- ja materiaalivalintoja tehdessä on hyvä muistaa, että kylpyhuoneen on tarkoitus miellyttää silmää vuosia. Laattoja ja kalusteita valitessa kannattaakin toteuttaa omaa visiota ja valita ne tuotteet, jotka sopii omaan tyyliin ja makuun parhaiten. Ennen remonttia on hyvä vertailla ja keskustella alan ammattilaisten kanssa kylpyhuoneeseen sopivista ja aikaa kestävistä ratkaisuista.

Lue vinkit laattojen valintaan oppaastamme.

Lue vinkit aikaa kestävien kylpyhuonekalusteiden valintaan blogistamme.

 

Urakoitsijan työn hinnoittelu

Remontissa on otettava huomioon kosteustekniset seikat, kuten vedeneristys ja ilmanvaihto, jotka vaativat ammattiosaamista ja osaltaan nostavat remontin kustannuksia. Kylpyhuoneen vedeneristys ja ilmanvaihto on kuitenkin syytä olla kunnossa, jotta kylpyhuone toimisi suunnitellulla tavalla.

Eri urakoitsijat, asentajat ja suunnittelijat noudattavat myös yksilöllisiä ja paikkakuntakohtaisia hinnoitteluja.

 

Remontin aikataulu

Remontin tiukka aikataulu voi pahimmassa tapauksessa kasvattaa kustannuksia. Jos työtä joudutaan tiukan aikataulun vuoksi tekemään myös iltaisin ja viikonloppuisin tai halvempaa laattaa ei ole saatavilla tarpeeksi nopealla toimitusajalla, venyy remontin budjetti varmasti.

Huolellisella suunnittelulla ja aikataulutuksella sekä esimerkiksi tarjousten kysymisellä useammalta eri toimijalta onkin mahdollista säästää remontin kustannuksissa.

 

Monia tapoja arvioida remontin kustannuksia

Verkossa on erilaisia laskureita antamaan osviittaa ja apua kylpyhuoneremontin hinnan arviointiin. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen kylpyhuone on yksilö erilaisine materiaalivalintoineen ja ratkaisuineen, joten laskureidenkin tuloksiin on syytä suhtautua vain suuntaa antavina.

Tarkempia kustannusarviota ja tarjouksia kylpyhuoneremontillesi kannattaakin kysellä alan erikoisliikkeistä. Hinta-arvion tehdäkseen he tarvitsevat tarkempia tietoja remontista, kuten kylpyhuoneen mitat sekä remontin aikataulun.

 

Haluatko lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista.

 

Suosittelemme sinua myös tutustumaan muihin kylpyhuoneremontin-aiheisiin blogissamme: