Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit

Kylpyhuonekalusteet - uusimmat trendit

 

Sisustuksessa trendit tulevat ja menevät, mutta mitä uutta on vuosi 2020 tuonut tullessaan kylpyhuoneen kalustukseen?  Tapasimme Jyväskylän rakennusmessuilla kylpyhuonetuotteiden valmistaja Svedbergsin aluepäällikkö Timo Puustisen ja kysyimme,  mikä on juuri nyt suosittua suomalaisissa kylpyhuoneissa ja mitä uutuuksia on viime aikoina tullut markkinoille.

 

Luonnonläheisiä sävyjä ja mattapintaa

Kylpyhuoneissa perinteiset värit: musta ja valkoinen ovat edelleen suomalaisten suosiossa. Viime aikoina suomalaiset ovat suosineet myös  luonnonläheisiä sävyjä: harmaata ja vaaleaa tammea. Harmaata voi helposti yhdistellä muihin väreihin. Tehokeinona harmaan kanssa voidaan käyttää mustia tai messingin värisiä yksityiskohtia. (Vetimet, nupit,hanat) 

 Harmaata voi helposti yhdistellä muihin väreihin  

 

"Korkeakiiltoiset kalusteet ovat olleet hyvin haluttuja jo vuosia, mutta mattapintaiset kalusteet ovat tehneet voimakkaasti tuloaan viimeisen parin vuoden aikana muualla Euroopassa.”, Puustinen kertoo. 

Pesualtaat

Kivikomposiitista (ns. Solid Surface- komposiitti) valmistettu tason päälle asennettava pesuallas edustaa uusinta uutta kylpyhuoneessa. Allas on helppo pitää puhtaana, eivätkä meikitkään imeydy altaan pintaan. "Pesuallasta löytyy sekä pyöreänä, että suorakaiteena niin mattamustana kuin -valkoisenakin", jatkaa Puustinen.

 

Allasmateriaaleissa perinteinen saniteettiposliini on tehnyt vahvan paluun. Kyseessä on vanha, mutta hyvin iätön ja helppohoitoinen materiaali. Monet valmistajat ovatkin viime aikoina ottaneet saniteettiposliinin takaisin valikoimiinsa.

Kylpyhuoneiden altaat ovat myös entistä suurempia ja niitä valmistetaan hyvin monen muotoisina. Viime vuosina yleistynyt trendi tason päällä olevista ”malja-altaista” jatkuu myös voimakkaana.

 

 Malja-altaat ovat nyt suosittuja

Peilikaapit

Svedbergin uudessa premiumpeilikaapissa on kiinnitetty erityistä huomiota valaistukseen. Valaistus on säädettävissä tilanteen mukaan: kirkkaaksi siivotessa ja himmeämmälle yöllä tai kun halutaan pehmeämpää valoa kylpyhuoneeseen. Käyttämällä punaisempaa valon sävyä kylpyhuoneessa, voi käydä vessassa yölläkin ilman, että aivot valpastuvat ja heräävät kokonaan.
 

 

Uusissa premiumpeilikaapeissa on valaistus säädettävissä tilanteen mukaan

 

Lisää tilaa uusilla ratkaisuilla

Suihkukaappien myynti on ollut laskussa jo pidemmän aikaa. Näiden tilalle onkin tullut erilaisia suihkuseiniä, jotka voidaan tarvittaessa taittaa pois tieltä suihkun jälkeen. ”Erilaisia suihkujärjestelmiä on myös mahdollista saada mittatilaustyönä asiakkaiden toiveiden mukaan.”, kertoo Puustinen.

Suihkuseinät ovatkin hyvin ilmavan ja avaran näköisiä. Pienen kylpyhuoneen tilanmäärä myös kasvaa huomattavasti, kun seinät voidaan tarvittaessa taittaa pois tieltä.

 

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista sekä kalusteiden valinnasta. Jos artikkelin kuvat taas herättivät sisäisen remontoijasi, käy tutustumassa Svedbegs-valikoimaan verkkokaupassamme.

Jos kaipaat kokonaisvaltaisempaa tukea kotisi tilojen uudistamiseen, ota meihin yhteyttä - autamme sinua mielellämme, jo 30 vuoden kokemuksella!