moderni kylpyhuone

Pienen ja suuren kylpyhuoneen suunnittelu

Olemme blogissamme aiemmin kirjoittaneet, mitä kylpyhuoneen suunnittelussa tulisi ottaa huomioon. Tällä kertaa keskitymme kysymykseen, miten saada uusi ilme kylpyhuoneeseen jos kylpyhuone on pieni tai erityisen suuri. 

Suunnittelun lähtökohdat

Suomalaiset kylpyhuoneet ovat monesti melko pieniä verrattuna esimerkiksi keskieurooppalaisiin kylpyhuoneisiin. Viime vuosikymmeninä kylpyhuoneiden koko on kasvanut, mutta erityisesti vanhemmissa asunnoissa kylpyhuoneet ovat erittäin kompakteja.

Kylpyhuoneen suunnittelun lähtökohtana huoneen mitoitus, valaistus sekä materiaalit, oli kyseessä sitten pieni tai suuri kylpyhuone. Suunnittelussa tulisi ottaa huomioon jokainen pienikin yksityiskohta –  nykyisin kylpyhuoneen kaikki metallipinnat (Suihkut, hanat, pyyhekoukut ja wc-telineet) saadaan soinnutettua yhteensopiviksi. 

 

Hyvällä suunnittelulla saa myös pienestä kylpyhuoneesta toimivan

   

Yhtenäinen värimaailma 

Kylpyhuoneissa on nykyään paljon erilaisia toimintoja, jotka täytyy mahduttaa pieneenkin tilaan. Jotta lopputuloksesta ei tule sekava, tulisi pienen kylpyhuoneen sisustuksessa panostaa yhtenäiseen, mielellään vaaleaan värimaailmaan.

Yhtenäinen värimaailma paitsi rauhoittaa, luo se myös lisää avaruutta. Kun shampoo- ja saippuapullot eivät loju suihkun lattialla tai erillisissä irtotelineissä, vaan seisovat kauniissa rivissä suihkuseinään laatoitetulla pesuainehyllyllä, on huoneen ilme heti paljon siistimpi ja avarampi.

 

Yhtenäinen värimaailma rauhoittaa

Vaikka kylpyhuoneessa käytettäisiinkin samaa kylpyhuonelaattasarjaa ja sävymaailmaa, ei lopputuloksen tarvitse silti olla tylsä. Erikokoisilla ja -tyyppisillä laatoilla onkin mahdollista leikitellä ja muodostaa mielenkiintoisia kokonaisuuksia ja pintoja kylpyhuoneeseen. 

Vaaleat laatat avartavat, pystylaatoitus puolestaan lisää tilaan korkeuden tuntua. 

 

 Harmoniaa samalla sävymaailmalla 

Käytännöllisyys ennen kaikkea!

Erityisesti pienessä kylpyhuoneessa tulisi jokainen toiminto suunnitella huolellisesti ennen remonttia, koska esimerkiksi pistokkeiden määrää tai kalusteiden mitoitusta on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta lähteä muuttamaan jälkikäteen. Pienissä kylpyhuoneissa suositeltavaa on myös käyttää kääntyviä suihkuseiniä, jolloin lattiatilaa jää huomattavasti enemmän käyttöön kuin perinteisen suihkuseinän kanssa. Myös valaistuksella voidaan aikaansaada lisää tilaa ja avaruutta pieneen kylpyhuoneeseen.

 

 

 Ratkaisuja pieneen kylpyhuoneeseen 

Käytä suuri tila hyödyksi

Suuremmissa kylpyhuoneissa on tärkeää suunnitella tilan toiminnallisuus ja toimivuus hyvin, jotta tilasta ei tule vain suurta hallia. Suuri tila kannattaakin käyttää hyvin hyödyksi tuomalla sinne esimerkiksi kaarevia seiniä, erilaisia suihkuratkaisuja sekä laatoitettuja penkkejä tai suihkuhyllyjä elävöittämään ja jakamaan suurta tilaa. Isoon kylpyhuoneeseen onkin mahdollista luoda ylellistä kylpylätunnelmaa ja luksusta monien pienten yksityiskohtien avulla.

 

Kaarevia muotoja ja kylpylätunnelmaa (kuva: Marika Kurki)

Isommissa kylpyhuoneissa on monesti tilaa myös esimerkiksi ammeelle, jonka voi hyvin koteloida ja laatoittaa kylpyhuoneen ilmeeseen sopivaksi tuoden tilaan sekä persoonallisuutta että avaruutta ja yhteneväisyyttä.

 

Suuren kylpyhuoneen yksityiskohtia 

 

Huolellinen suunnittelu kannattaa

Huolellinen suunnittelu mahdollisimman pitkälle loppuun asti kannattaa ja maksaa vaivan. Loppuun asti mietitty suunnitelma säästää sekä aikaa että rahaa siinä vaiheessa kun projektia aletaan kunnolla toteuttamaan ja hankintoja tekemään.

 

Haluatko lisätietoja kylpyhuoneremontin suunnittelusta?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneremontin suunnittelusta sekä laattojen valinnasta.