Kylpyhuoneremontin rahoittaminen

Kylpyhuoneremontin rahoittaminen

 

 

Remonttisuunnitelman laatiminen tulisi aloittaa aina hyvissä ajoin, mutta sen tärkeys korostuu etenkin silloin, kun remontin toteuttaminen vaatii paljon resursseja. Vaikka pienet nikkarointityöt onnistuvat usein omasta takaa, suuremmissa remonttitöissä on tarpeen pohtia remontin vaatimia resursseja huolellisemmin. Esimerkiksi ammattilaisavun palkkaamista ja ulkopuolisen rahoituksen hankkimista tulisi miettiä jo remontin alkuvaiheissa.

Rahoitustuotteiden vertailusivusto VertaaEnsin.fi perehtyi kolmeen eri rahoitusmahdollisuuteen remonteille: vakuudettomaan ja vakuudelliseen kulutusluottoon sekä asuntolainaan. Paras lainaratkaisu remontille määrittyy remontin tarkoituksen ja laajuuden mukaan: isojen peruskorjausten kustannukset kannattaa sisällyttää asuntolainaan, kun taas pienempiin pintaremontteihin sopii parhaiten kulutusluotto.

Asuntolainalla rahoittaminen

Yksi suosituimmista remonttiajankohdista on asunnon ostamisen yhteydessä, sillä kylpyhuone halutaan usein uusia ennen kiinteistöön muuttamista asuinmukavuuden takaamiseksi. Asunnon ostamisen yhteydessä tehdyn remontin kustannukset on myös mahdollista sisällyttää asuntolainaan. Asuntolainan piiriin mennäkseen remontin tulee kuitenkin yltää rakenteisiin saakka, sillä sen tulee olla laadultaan perusparannusta.

Omistusasunnon remonttia varten voi hankkia myös uuden asuntolainan tai yhdistää vanhan ja uuden asuntolainan. Tällöin kannattaa kuitenkin olla tarkkana koron suhteen, sillä yhdistettyyn asuntolainaan käytetään ajankohtaista hinnoittelutilannetta eli vanhan asuntolainan korko voi nousta tai parhaimmillaan jopa laskea. Ajankohtainen hinnoittelu- ja korkotilanne onkin hyvä selvittää ennen tämän vaihtoehdon hyödyntämistä.

Vakuudeton kulutusluotto

Vakuudeton kulutusluotto on helppo ja vaivaton vaihtoehto pieniin remonttitarpeisiin, sillä se ei vaadi takaajia tai vakuuksia. Jos kylpyhuoneremontti sisältää vain pieniä pintamuutoksia, joissa kylpyhuoneen rakenteisiin ei kajota laisinkaan, tämä rahoitusmuoto voi olla remonttiin sopivin ratkaisu. Vakuudettomia kulutusluottoja tarjoaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden lisäksi myös remonttiyhtiöt, jonka lisäksi lainaa voi usein nykyisin hakea myös netistä kivijalkaliikkeissä käyntien sijasta.

Vakuudettomien kulutusluottojen lainatarjoukset kannattaa aina kilpailuttaa, sillä oman pankin tai remonttiyhtiön tarjoamat lainat eivät välttämättä aina ole edullisin vaihtoehto.

Vakuudellinen kulutusluotto

Mikäli suunnitteilla on suurempi remontti kuten kylpyhuoneen kokonaisvaltainen uudistaminen, vakuudellinen kulutusluotto on todennäköisesti sopivin valinta. Lainan korko on vakuudetonta kulutusluottoa matalampi, mutta sen saaminen edellyttää jonkin omistuksen asettamista vakuudeksi, kuten esimerkiksi kesämökkiä tai autoa.

Matalamman koron vastakohtana voi kuitenkin usein olla kalliimpi järjestely-/avausmaksu, jonka lisäksi vakuudellista kulutusluottoa varten lainan hakijan tulee olla kyseisen pankin asiakas.

Kilpailuttaminen kannattaa

Kylpyhuoneremonttia suunnitellessa on tärkeää arvioida remontin vaatimia resursseja realistisesti: kuinka paljon aikaa ja rahaa siihen tulee varata sekä kuinka kauan remontti kestää? Arvion pohjalta tehdyn budjetoinnin pohjalta on helpompaa lähestyä lainatarjouksen pyytämistä, joita kannattaa kysyä ainakin:

  • Omalta pankilta
  • Remontin tekevältä yritykseltä
  • Parilta muulta rahoitusyhtiöltä

Lainatarjouksia kannattaa pyytää useampia, sillä lainatarjous itsessään ei vielä sido kuluttajaa mihinkään ja sen voi hylätä ilman erillistä syytä.