Kestävää tyyliä marmorikuvioisilla laatoilla

Kestävää tyyliä marmorikuvioisilla laatoilla

 

 

Marmoria on käytetty vuosituhansien ajan veistoksissa ja rakennusmateriaalina. Nykyisin aidon marmorin tilalla sisustuksessa käytetään kestäviä marmorikuvioisia laattoja, joissa on säilytetty marmorin tyylikkyys ja kauneus.

Upea ja ylellinen marmorikuvioinen laatta

Marmori-sana johtaa juurensa antiikin Kreikkaan ja tarkoittaa kirjaimellisesti kiiltävää kiveä. Marmorin kiiltävä pinta kiinnittääkin usein ensimmäisinä ihmisten huomion - marmorin suonien kuviointi ja eloisuus saa tarkastelemaan pintaa lähemmin.

Rakennusmateriaalina aito marmori voi usein olla haastava. Yksi syy tälle on, ettei aito marmori kestä altistumista vedelle ja mahdolliset roiskeet tulee pyyhkiä pois mahdollisimman pian värjäytymisen estämiseksi. Siksi marmorilaattoja suosivalle nykyrakentajalle vedenkestävät marmorikuvioiset laatat sopivat paremmin ja ovat valintana helppohoitoisempia.

Marmorikuvioiset laatat ovat aivan yhtä tyylikkäitä ja ajattoman kauniita, kuin aito marmori. Laatoilla voidaan hyvin tuoda laajempaan tilakokonaisuuteen erityistä yhtenäisyyttä ja niitä voidaan käyttää sekä lattia- että seinälaattoina niiden hyvän kulutuskestävyyden ansiosta.

 

 

Elävä pinta tekee vaikutuksen

Vaikuttavuutta marmorikuvioiseen laattaan tuo myös kaunis värivaihtelu marmorin päävärin ja sen eri sävyjen välillä. Marmorikuviointia määrittää erityisesti sen "suonien" suhde ja kontrasti laatan pääsävyihin. Saatavilla on sekä voimakkaammin että hienovaraisemmin kuvioitua laattaa.
Sävyjä on monia.

Marmoria ei ole pelkästään vaaleissa sävyissä, vaan myös mustana tai harmaan eri sävyissä. Klassisin näistä eri sävyistä on valkoinen. Valkoiset marmorikuvioiset laatat jäljittelevät yleensä Carrara- tai Statuario-nimisiä marmorilajikkeita.

Nämä valkoiset marmorilaatat tummilla suonilla, mutta myös mustat marmorit vaaleilla/kullatuilla suonilla ovat suosittu ratkaisu erityistä näyttävyyttä tavoitteleviin kohteisiin.

 

 

 

Pintaviimeistely sovittaa laatan eri käyttötarkoituksiin

Marmorikuvioisia laattoja on saatavana sekä kiiltävänä että mattana. Kiiltävä pinta saa laattojen värit ja kuosit elämään ja matta puolestaan on hillittympi, tuoden tilaan tyyneyttä.

 

Lue blogistamme, miten suosittu Lifestyle bloggaaja Sliik on hyödyntänyt mattakuvioisia marmorikuviolaattoja Stonemarble Satin -sarjasta oman kotinsa toteuttamisessa! Lue artikkeli

 

Tehosteseinistä kokonaisiin pintaratkaisuihin

Marmorikuvioinen laatta sopii käytettäväksi monipuolisesti eri tiloissa. Marmorikuvioitu laatta toimii hyvin sekä yksittäisenä tehosteseinänä että suurempina pintoina. Suosittuja käyttökohteita sille ovat esimerkiksi keittiön ja kodinhoitohuoneen välitilat ja lattiat. Laattaa käytetään kuitenkin kasvavissa määrin myös kylpyhuoneissa ja oleskelutilojen lattioissa, joissa vaalea laatta antaa tilantuntua. Käyttökohteesta riippumatta laatoituksen lopputulos on aina harmonisen kaunis ja kuitenkin elävä.

 

Haluatko lisätietoja?

Jos olet kiinnostunut aiheesta, ota meihin yhteyttä tai tule käymään myymälässämme keskustelemassa asiasta lisää! Voit tutustua marmorikuvioitujen laattojen valikoimaan verkkokaupassamme. Jos marmorilaatat sekä marmorikuvioiset laatat ovat sinulle lähellä sydäntä, kannattaa sinun tutustua myös Terratintan Stonemarble -kokoelmaan. Kokoelmasta löydät vaaleat marmorit niin kiiltävällä viimeistelyllä kuin mattaviimeistelylläkin.