Laattojen puhdistamisen ABC

Laattojen puhdistamisen ABC

 

Laattojen puhdistamiseen liittyy paljon ennakkoluuloja. Laattojen puhtaanapito on kuitenkin helppoa, kun sen kerran oppii! Siksi kokosimme aiheesta tiiviin vinkkiartikkelin, eli laattojen puhdistuksen ABC:n.

1. Puhdista laatat säännöllisesti!

Laattapintojen puhtaanapitoon pätee sama sääntö kuin muuhunkin siivoukseen: puhdista riittävän usein, niin pääset helpommalla. Ensisijainen puhdistus tapahtuu lattian sekä seinämien kuivaamisena lastalla aina suihkun jälkeen. Perusteellisemman pesun tarve riippuu
olennaisesti tilojen käyttötiheydestä ja -tavoista.

 

2. Hyödynnä laattojen siivoukseen tarkoitettuja pesuaineita

Monet luottavat pelkästään laattapintojen huuhteluun vesiletkulla tai suihkulla. Laattoihin tarttunut ja pinttynyt lika ei kuitenkaan irtoa pelkällä vedellä ja kevyellä suihkuttelulla! Säännölliseen puhdistukseen puhdistusaineiksi sopivat rasvaa irroittavat käsiastianpesuaine ja yleispuhdistusaine, mutta perusteellisempaan puhdistukseen olisi hyvä käyttää laatoille sopivia, ”järeämpiä” puhdistusaineita.

Sauma-aineiden perusteelliseen puhdistukseen sopii Soledon saumojen syväpuhdistaja, kun taas kalkinpoistoon tehokas ratkaisu on Miran Ceramic Cleaner -pesuaine. Laattoihin kertyneistä saippuoista ja rasvoista sen sijaan pääsee helposti eroon Miran Base Cleaner peruspuhdistusaineella.

Tiesitkö? Niksinurkissa suosittu laattojen siivouskombo etikka ja sooda eivät oikeasti toimi tehokkaasti yhdessä. Hapan etikka ja emäksinen sooda kumoavat toistensa vaikutuksen. Lisäksi etikka voi aiheuttaa soodan vaahtoutumista ja aiheuttaa happamuutensa vuoksi vaurioita saumasuaineeseen!

 

3. Ota laattojen siivous osaksi arkisiivousta

Puhdistettavasta tilasta riippuen laattapintojen puhdistus on hyvä aloittaa imuroimalla lattialaatat ja saumavälit puhtaiksi irtoliasta ja pölystä ennen vesipesua. Kaakeloidut seinät voidaan puolestaan pyyhkiä ns. roiskekorkeuteen asti, jolloin seinän helpoiten likaantuva osio pysyy puhtaana. Tämän tyyppinen laattojen säännöllinen puhdistus sujuu helposti arkisen kodinhoidon yhteydessä ja auttaa pitämään kaakelipinnat yleissiisteinä.

 

4. Muista kuivata tila hyvin!

Puhdistuksen jälkeen pesuainejäämät huuhdellaan huolellisesti ja vedetään kuivaksi lattiakuivaimella. Ilman kunnollista huuhtelua laattojen ja saumojen pintaan saattaa jäädä pesuainejäämiä, jotka voivat toimia tahmaisen lattian lailla - eli imeä lisää likaa puoleensa

"Laattapintojen puhtaanapitoon pätee sama sääntö kuin muuhunkin siivoukseen: puhdista riittävän usein, niin pääset helpommalla."

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton oppaamme 7 vinkkiä laattojen puhdistukseen ja hoitoon saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä laattojen puhtaanapitoon. Voit myös ottaa yhteyttä meihin! Autamme sinua mielellämme!

PS: Huomasithan, että pääset lukemaan lisätietoja esitetyistä tuotteista ja tuotekokoelmista vaaleanpunaisella korostettuja tekstejä klikkaamalla?