pohjapiirros

Laattojen ostajan muistilista

 

 

Kun laattojen hankinta tulee rakennuksen tai remontin aikana ajankohtaiseksi, kannattaa sinun ottaa muutamia asioita huomioon onnistuaksesi laattojen hankinssassa. Varmistamalla, että sinulla on raksi jokaisessa laattojen ostajan muistilistan kohdassa vältät turhanpäiväiset reissut laattakauppaan ja saat projektisi vietyä seuraavalle askeleelle!

1. Pohjakuvat ja mitat

Laatoitettavan tilan ideat ja suunnitelmat on aina hyvä sitoa todellisuuteen ja siihen, mitä tila mahdollistaa mittojensa puolesta. Siksi asiantuntijoiden luona vieraillessa on hyvä ottaa mukaan laatoitettavan tilan pohjakuvat ja mitat. Tilan leveys, korkeus ja pituus kuitenkin määrittävät paljon sitä, mitä tilassa voi ja kannattaa tehdä.

 

2. Lattian kaadot ja kallistukset

Märkätiloissa laatoituksen suunnittelussa ja sopivan laatan valinnassa tulee ottaa huomioon myös se, miten tilan kaadot ja kallistukset on suunniteltu. 10x10-laatta on erityisen suosittu valinta kylpyhuoneiden lattioiden laatoituksessa, koska pienempi laatta on helpompi asettaa tasoon, jossa on paljon korkeuseroja. Nykyään suosiotaan on kasvattanut myös 15x15-vaihtoehto sekä isot lattialaatat. Isompaa lattialaattaa käytettäessä kaadot tehdään yhteen suuntaan.

HUOM! Monista laatoista löytyy sekä isoja ja pieniä kokoja, jotka mahdollistavat saman laatan käyttämisen talon kaikissa lattioissa vain kokoa vaihtamalla!

 

3. Lattiakaivon sijainti

Lattiakaivon sijainti vaikuttaa paljon myös ympäröivän tilan laattojen valintaan. Jos kylpyhuoneen lattiaan halutaan mahdollisimman suurta laattaa, kannattaa tilaan asentaa/olla asennettuna seinäkaivo. Näin kaivoa ympäröivät laatat on helpompi muokata kaivon tarvitsemalla tavalla. Lisäksi kun lattian kaato tehdään yhteen suuntaan isompien lattialaattojen vuoksi, on seinäkaivo oikeastaan ainut sopiva kavoratkaisu kaadon kaveriksi.

Miksi isot lattialaatat kylpyhuoneissa sitten kiinnostavat? Isompien laattojen etuna ovat mm näyttävämpi ulkonäkö ja vähemmän saumoja, jolloin lattia on myös helpompi pitää puhtaan.

 

4. Huoneiden väliset kynnykset

Jatkuuko laatoittettava pinta myös laatoittettavan alueen ulkopuolelle? Yhdisteltäessä esim. laattaa ja parkettia on tärkeä huomioida tyylikäs siirtymä laatoituksesta seuraavaan materiaaliin. Kun kerrot asiantuntijoille mahdollisista ulkokulmista, voidaan niiden ulkonäköä parantamaan ja suojaamaan asentaa helposti joko kantikas tai pyöreä metallilista.

 

5. Esimerkkikuvat

Sinulla on idea - näytä se! Kuva kertoo usein enemmän kuin tuhat sanaa - myös laatoituksen suunnittelun ja ostamisen puolella. Ota siis asiantuntijoilla vieraillessasi mukaan esimerkkikuvia omaa silmääsi miellyttävistä ratkaisuista.

 

6. Remontin aikataulu

Milloin remontti voidaan toteuttaa? Onko sille lyöty jo tarkat aloitus- tai lopetuspäivämäärät - tai jopa molemmat? Remontin aikataulu kannattaa ottaa huomioon laattojen valinnassa, sillä tuotteiden toimitusaika voi vaihdella paljon varastotuotteiden ja tilaustoimitustuotteiden välillä.

 

7. Mallipalat ja valitut materiaalit

Onko projektisi laattojen valintaa vaille valmis? Hienoa, olet pitkällä! Varmista kuitenkin, että jo valituista materiaaleista ja laatoista tulee taatusti näyttävä ja yhteensopiva kokonaisuus nappaamalla mukaan kuvia tai mallipaloja jo valituista materiaaleista..

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Laattojen ostajan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä laattojen hankinnasta. Voit myös ottaa yhteyttä meihin! Autamme sinua juuri sinulle sopivien laattojen hankinnassa!