Mikä laatoissa vetää puoleensa? 3 yleisintä syytä laattojen suosioon

Mikä laatoissa vetää puoleensa? 3 yleisintä syytä laattojen suosioon

 

 

Rakennus- ja remonttimateriaalien valinta on aina haastava prosessi, sillä ulkoasun lisäksi valinnassa tulee ottaa huomioon myös materiaalien sijoituspaikat ja käyttötarkoitus. Laatta on säilynyt yhtenä suosituimpana materiaalina uudisrakentamisessa ja remontoinnissa, vaikka kilpailevia materiaaleja tulee markkinoille kaiken aikaa.

Maaliskuisilla Jyväskylän Rakennusmessuilla Laatta Leevin Lasse Seppänen pääsi valkokeilaan haastattelussa, joka koski syitä laattojen suosioon rakennusmateriaalina. Kokosimme tämänkertaiseen blogiartikkeliimme haastattelun kohokohdat esittämällä kolme yleisintä syytä laattojen jatkuvaan suosioon. Voit lukea haastattelun kokonaisuudessaan Jyväskylän Rakennusmessujen sivuilta.

1. Kestävyys ja kehittyneet ominaisuudet

Oli kyseessä mikä pinta tahansa, kestävyys on yksi rakennusmateriaalien tärkeimmistä ominaisuuksista. Etenkin ulos sijoitettavissa materiaaleissa sekä paljon kulutusta kokevissa lattiamateriaaleissa kestävyyden arvo materiaalivalinnassa korostuu entisestään.

Laatta on kestävä materiaali, joka esimerkiksi puuta kovempana materiaalina kestää helpommin jatkuvaa käyttöä ja kulutusta. Koska laatta on lisäksi myös vedenkestävä materiaali, se on turvallinen valinta kaikille pinnoille, jotka joutuvat tekemiseen nesteiden kanssa tai joilla on riski joutua kosteudelle alttiiksi.

Laattojen kestävyyden lisäksi myös niiden ominaisuudet ovat kehittyneet hurjasti viimeisen parin vuoden aikana. Hyvä esimerkki tästä ovat esimerkiksi itsepuhdistuvat laatat, jotka itsensä puhdistamisen lisäksi poistavat myös epäpuhtauksia ilmasta.  

2. Helpottunut ylläpidettävyys

Laattojen valmistustekniikoiden kehittyminen on mahdollistanut isompien laattojen valmistamisen sekä laattojen asennusvälien kaventumisen, jonka ansiosta suurien laattojen asennuksessa käytettävän saumamateriaalin määrä on huomattavasti pienentynyt. Saumat ovat laattojen ylläpidon hankalimpia osa-alueita, sillä ne värjäytyvät ja imevät itseensä likaa helpommin, kuin itse laatta. Saumojen vähentämisessä myös laattojen puhdistuksen käytettävä aika on vähentynyt huomattavasti. Myös itse laattojen ja niiden pintojen kehittyessä laatat ovat muuttuneet helpommin ylläpidettäviksi.

3. Erottuvaa tyylikkyyttä

Yhä useammin tiloja suunnitellessa haetaan yksilöllisyyttä ja erottuvaa ilmettä toteutuksessa. Laatat ovat helppo keino tuoda elävyyttä erilaisiin tiloihin, sillä värin ja kuvioinnin lisäksi myös laattojen koolla ja materiaalilla on helppo tehdä vaikutus.

Erityisesti laattojen kuviointitekniikka on kehittynyt huomattavasti viime vuosien aikana ja nykyään on harvinaista löytää kahta täysin samanlaista laattaa. Laattojen kuviot voivat perustua aina luontokuvista ja niiden mallinnuksesta populäärikulttuurin ilmiöihin saakka, joka luo paljon mahdollisuuksia luoville rakentajille.

Myös kansainväliset brändit ovat kiinnostuneet laatoista ja laajentaneet upeaa suunnitteluosaamistaan laattojen puolelle.

Esimerkiksi muotimaailmasta tunnetut Versace ja Diesel brändit ovat julkaisseet omat laattamallistonsa. Voit tutustua brändien laattamallistoihin lisää Laatta Leevin verkkokaupassa.

Viimeaikoina vakiosuosikkien, kuten kauniiden valkoisten laattojen ohelle on noussut kiinnostuvia ja erottuvia laattavalikoimia. Esimerkiksi tämänhetkisiä selkeitä trendilaattoja ovat erityisesti marokkotyyliset sekä puukuvioiset laatat.

Haluatko lisätietoja?

Tutustu juuri itsellesi parhaiten sopivaan rakennusmateriaaliin lataamalla ilmainen Lattiamateriaalin ostajan oppaamme tai tule keskustelemaan kanssamme lisää aiheesta paikan päälle!


Jätä kommentti

Huomio. Kommenttisi täytyy hyväksyä ennen julkaisua.