Miten ennaltaehkäistä pinttymät kylpyhuoneessa?

Miten ennaltaehkäistä pinttymät kylpyhuoneessa?

 

 

Kellastuneet saumavälit ja pinttyneet saippuajäämät kylpyhuoneen laattojen pinnoilla ovat varmasti meille kaikille tuttuja. Tiedossa on myös, että näiden puhdistaminen on erityisen tärkeää kylpyhuoneen käyttöiän kannalta. Tästä huolimatta puhdistusurakkaan on monesti vaikea ryhtyä sen työläyden takia. Pinttynyttä likaa onkin vaikea puhdistaa, mutta helppo ennaltaehkäistä!

 

Likaa kertyy ajan saatossa

Laattojen ja erityisesti saumavälien puhdistus on yksi työläimmiltä tuntuvista kodin siivoustoimenpiteistä. Siksi se jää helposti mm. viikkosiivouksen yhteydessä tekemättä. Varsinaiset likasaostumat laattojen pinnoille ja saumaväleihin syntyvät kuitenkin pitkällä aikavälillä säännöllisen siivouksen laiminlyönnin tuloksena. Likasaostumat näkyvät yleensä värimuutoksina laatoissa ja saumoissa tai tuntuvat karheutena sileissä pinnoissa.

Tyypillisesti likasaostumia kertyy suihkun ympärillä oleville seinille ja lattiaan, lattiakaivojen, lavuaarien ja wc- istuinten ympäristöön sekä vesihanojen juureen. Syynä lian kertymiseen voi puutteellisen tai liian harvoin toistuvan puhdistuksen lisäksi olla myös kova tai ruosteinen vesi sekä huonojen tiivisteiden vuoksi vuotavat tai tiputtelevat vesikalusteet.

 

Säännöllinen puhdistus kaiken A ja O

Kylpyhuoneen ja laattapintojen puhtaanapitoon pätee sama sääntö kuin muuhunkin siivoukseen: puhdista riittävän usein, niin pääset helpommalla. Pinttymien ja likasaostumien ennaltaehkäisy onkin puhdistuksen ja tilojen kunnossa pysymisen perusta.

Kun pinnat alkavat likaantua, uusi lika tarttuu herkästi entiseen ja ongelma kasvaa. Säännöllinen puhdistaminen ja kosteudenhallinta ovatkin ne avainsanat, joilla ongelmat ehkäistään. Kun pesu- ja kodinhoitotiloja puhdistetaan riittävän usein ja oikeilla aineilla, vältytään niin saostumien kertymiseltä kuin hankalasti poistettavilta pinttymiltäkin.

 

Tehopuhdistus avuksi

Pienet mustat pilkut pinnoilla ovat ensimmäinen indikaattori siitä, että hyvä peruspesu olisi tarpeen. Tila kannattaa kuitenkin tarkastuttaa asiantuntijalla, jos pilkut eivät häviä tehopuhdistuksenkaan jälkeen tai ilmestyvät pian uudelleen. Homepilkkuihin ja tummentumiin tehoavat parhaiten kloriitti-tyyppiset pesuaineet tai erikseen saumoille tarkoitetut syväpuhdistajat.

 

Haluatko lisätietoja laattojen puhdistuksesta?

Lataa maksuton pikaoppaamme 7 vinkkiä laattojen puhdistukseen ja hoitoon saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä ja lisätietoja laattojen oikeaoppisesta puhdistuksesta ja kunnossapidosta. Voit myös tutustua laattojen ylläpitoa helpottaviin puhdistusaineisiin verkkokaupassamme!