Suurikokoiset laatat ovat tulleet markkinoille

Suurikokoiset laatat ovat tulleet markkinoille

Laattakoot ovat yleisesti ottaen kasvaneet ja laattakoko 60 x 60 cm on jo tavallinen. Vieläkin isommat laattakoot, 120x120 ja 120x240, eivät nekään ole enää harvinaisia. Lattialaatassa suurikokoisia laattoja käytetään nyt paljon myös kosteissa tiloissa. Lattialla nämä edellyttävät seinänvieruskaivoa, sillä jos lattiakaivo on keskellä lattiaa, kaadot onnistuvat vain pienillä laatoilla.

Laattakoolla voidaan vaikuttaa tilan tunnelmaan ja ilmeeseen huomattavasti. Isoilla laatoilla tehdyt pinnat ovat rauhallisempia ulkonäöltään vaikka laatan kuviointi olisikin eloisa. Erityisesti kivimäisessä laatassa pinnan kuviointi pääsee parhaiten oikeuksiinsa.

Suuret laatat sopivat niin kotiin kuin julkisiin tiloihin

 

Laattojen koko kasvaa  

Laatoitettavan tilan koko on otettava huomioon erityisen tarkasti, kun tarkoituksena on käyttää isoja laattoja (esimerkiksi 60 x 120 cm). Tilan yleisilme kärsii, jos laattajako ei toimi ja esimerkiksi kulmiin on leikattava ohuita laattasuikaleita. Isot laatat soveltuvat hyvin silloin, jos kallistus on vain yhteen suuntaan. 

Laattaleevin toimitusjohtaja Juha-Matti Pirilä kertoo: ”Laattojen koot ovat viime vuosina kasvaneet selkeästi. Isot laatat tekevät kylpyhuoneesta näyttävän. Yhtenäiset, isot pinnat puolestaan ovat saumattomia ja näin ollen helppohoitoisia. Isot laatat ovat ympäristöystävällisiä ja huoltovapaita ja ovat pintamateriaalina sopivia niin koteihin kuin julkisiin tiloihin”.

Suurlaattojen työstämiseen, siirtämiseen ja leikkaamiseen tarvitaan  erityistyökaluja. Näiden avulla laattojen käsittely ja siirtely helpottuu ja varmistetaan, että laatat pysyvät ehjinä ja työnjälki on siistiä.

 

Isot laatat sopivat hyvin kylpyhuoneisiin

 

Suuret laatat sopivat sekä keittiiön että kylpyhuoneeseen 

Isoa laattaa voidaan käyttää sisustuspintana esimerkiksi kylpyhuoneen tasoissa, keittiön välitiloissa, keittiötasoissa ja seinäpinnoissa. Suuremmissa laatoissa saumojen määrä on luonnollisesti vähäisempi, mistä johtuen puhtaanapito on helpompaa. 

Suurlaatat asennetaan pinnoille yksi kerrallaan imukuppien avulla. Kun yksittäisen laatan koko ylittää 80x80cm, niiden kantamiseen on hyvä osallistua vähintään kaksi henkilöä. Pintojen täytyy olla tasaiset ja suorat, jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Siksi pohjatyöt on tehtävä huolellisesti: isokokoinen laatta ei anna epätasaisuutta anteeksi. Suurlaatat asennetaan seinä- ja lattiapinnoille tuplakiinnitysmenetelmällä, jossa laastia on sekä laatoitettavassa pinnassa että laatan taustassa. Lisäksi tuplakiinnityksessä tulisi huomioida, että kiinnityslaasti peittoaste olisi 100 %. 

On huomattava, että laastin kampaamissuunta on poikittainen laattaan nähden: tällä tavalla saadaan laastin ilmataskut pois. Isoille laatoille löytyy omat työvälineet, joiden avulla laatan työstäminen onnistuu parhaiten. 

 

Laattojen kanssa yhteneväiset kalusteet

Suurten laattojen kanssa kylpyhuoneeseen sopii hienosti Voices-kalusteryhmä. Voices-sarja edustaa uutta ajattelutapaa: kalusteet valmistetaan Terratintan laadukkaista laatoista. Kalusteita on saatavana Ceppo, Betontech, Kos tai Arte Marmo-sarjan laatoista. Lopputulos on tyylikäs ja näyttävä.

 

 Voices-sarjaan kuuluvat myös kylpyhuonekalusteet

 

Suuret laatat Laattaleevin verkkokaupassa 

Verkkokaupassamme on saatavana Betontech White- ja Grey-sarjan laatoista normaalikokoisten laattojen lisäksi kokoja 60x120 ja 120x120.  Kokoa 120x260 voit tiedustella myymälästämme. Grained sarjasta on saatavilla kokoa 120x120 väreissä Plate, Zinc, Rust ja Green Copper.

Seinässä Libiccion-sarja sävy Naturale, taaempana Grained-sarjan Green Copper

 

 

Oheisella Raimondin videolla näytetään, miten isojakin laattoja voidaan liikuttaa imukuppeja käyttämällä.

 

 

Haluatko lisätietoja?  Ota yhteyttä Laattaleeviin niin kerromme lisää.